Het etherische energielichaam met de etherische chakra’s

Het wonder van het etherische energielichaam
Ons etherische energielichaam bevat iets heel wonderlijks. Al onze organen en weefsel zijn daar in een transparante vorm in terug te vinden. Afhankelijk hoe je je helderziend instelt op dit lichaam, kun je ook een beeld krijgen van de acupunctuur meridianen in dit lichaam. Maar ook van de reflexzones die over heel ons lichaam lopen en de werking van alle organen beïnvloeden. En dit energielichaam heeft ook etherische chakra’s en verbindingskanalen.
Door middel van dit transparante energielichaam kun je helderziend een impressie krijgen over de energiedoorstroming in dit lichaam. Zo kun je ontdekken in welke delen de energie goed of minder goed doorstroomt. Waar het minder doorstroomt kan dat aanleiding zijn om dat gebied nader te onderzoeken. Misschien herken je het als een plek die koud aanvoelt of die niet goed te voelen is.
 
Gevoelscontact met het etherisch lichaam
Je kan het ook activeren door er een tijdje je aandacht op te focussen. Misschien voel je dan dat er meer leven komt in dat gebied, of een tinteling, warmte en een intensievere gevoelsgewaarwording. Je kan er ook via de ademhaling prana naar toe sturen (zie oefeningen met pranahealing), ook dat kan je gevoel voor die plek veranderen en een stimulans zijn voor de doorstroming. Of wat dacht je van een korte massage van die plek? Dat kan ook helpen die plek er weer meer ‘bij’ te laten komen.

Doorstroming bevorderen
Je kunt er ook voor kiezen een ‘body-scan’ te doen en je op je lichaam richten: waar voelt het lekker en waar niet of waar is er een energieophoping? Soms is het goed uit te zoeken wat de oorzaak van de mindere doorstroom op een plek is, misschien zitten daar geladen herinneringen (gedachtenbeelden) in de weg. Herinneringen van bijvoorbeeld ingehouden agressie, of oude schrik of trauma’s. Ontladen van deze herinneringsbeelden kan het verschil maken, ineens voel je weer meer doorstroming!
Blokkeringen kunnen ook van buitenaf komen door energiekoorden van anderen, bijvoorbeeld iemand die met veel kracht ‘houd je mond!’ tegen je heeft gezegd waardoor je schrok.
En in hoeverre is de (metafysische) energie van een gebied up-to-date? Of werkt een emotie van een voorbije gebeurtenis nog door?
Ook kan er een stukje ‘vreemde’ energie in je systeem zitten en de werking van je etherische lichaam plaatselijk verstoren. Met vreemde energie wordt energie van een ander bedoeld die, vaak met een krachtige emotie, in je energielichaam terecht is gekomen.
 
Etherische chakra’s ontdekken
Het etherische energielichaam heeft, net als de andere energielichamen, ook chakra’s. Een probleem daarmee systeem is dat deze chakra’s door veel aura-readers moeilijk direct helderziend waarneembaar zijn. Bij een aurareading worden in het algemeen de chakra’s van de hogere energielichamen (emotioneel, mentaal spiritueel en causaal) waargenomen. Een manier om dat toch waar te nemen is via de activering van mudra’s. Eerder zijn al blogberichten hierover verschenen: Kubera mudra voor het activeren van het tweede chakra, ‘Oefenen met de hartmudra’ (Apan-vayu) activeert het hartchakra en Jnana-mudra (zie figuur 1) voor het zevende chakra.


Figuur 1: Wijsheidsmudra (Jnana) waarmee het zevende etherische chakra geactiveerd kan worden

Deze mudra’s kunnen de etherische chakra’s en verbindingskanalen daartussen activeren zodat ze beter waarneembaar worden. Ook kan de aura op een nieuwe manier zichtbaar worden. Mudra’s om de chakra’s van het etherisch energielichaam te activeren zijn hierboven al genoemd. Deze lijst kan gemakkelijk worden uitgebreid. Voor geïnteresseerden is een hele serie mudra’s op het internet beschikbaar voor alle zeven chakra’s, bijvoorbeeld 7 Mudras to unlock your 7 chakras.
 
Verstoringen in de etherische chakra’s oplossen
Het helderziend of heldervoelend contact maken met de etherische chakra’s is belangrijk bij het geven van healingen want verstoringen in deze chakra’s kunnen lichamelijk negatief doorwerken. Door healing kan in en aantal gevallen een chakra worden vrijgemaakt wat op een lichamelijk niveau kan worden ervaren als oplossing voor iets wat, soms onbewust, belastend was. Opluchting kan het gevolg zijn en een gevoel van doorstroming en daarmee ook een prettiger lichaamsgevoel. Afhankelijk van de aard van de verstoring en iemands gevoeligheid kan een healing op dat etherische niveau nog andere effecten hebben. Een voorbeeld uit een healing is helderder kunnen denken nadat een energetische verstoring door agressie-energie van een ander in iemands hoofd is opgelost.
Overigens wordt in de vakliteratuur over chakra’s en energielichamen meestal geen onderscheid gemaakt tussen de chakra’s van de verschillende energielichamen. Een uitzondering is de schrijfster Genevieve Lewis Paulson die er in haar boek ‘Koendalini en de chakra’s’ een hele studie van heeft gemaakt.
In de figuur 2 zijn de etherische chakra’s aan gegeven in het etherische energielichaam.
 

Figuur 2 De etherische chakra’s

Toelichting: De etherische chakra’s zit als tamelijk platte schijven in het etherische energielichaam. De structuur ervan doet denken aan winegums!
De etherische chakra’s voelen ook anders aan dan de chakra’s van de hogere energielichamen. Die verschijnen als stralende, dynamische ronde centra die bij activering levendig worden, groter (soms meer dan 10 centimeter) en stralender. De etherische chakra’s zijn aan de voorkant circa vijf centimeter in doorsnede en zijn veel minder dynamisch. Door ze met je hand waar te nemen (op je gevoel je vingers voor een chakra houden en het chakra gevoelsmatig waarnemen) kun je merken dat het chakra als een zacht rubberen rondje aanvoelt met aan de achterkant een smal kanaal, zie figuur 2. Probeer het maar! Al proberend ontwikkel je meer bewustzijn van een etherisch chakra.
 
Etherische chakra’s en hormoonklieren
De chakra’s van het etherische energielichaam zijn nauw verbonden met onze hormoonklieren. Door ons op zo’n chakra in te stellen, kunnen we contact maken met de bijbehorende hormoonklier.
 

Figuur 3: Zijaanzicht van het tweede etherische chakra
 
Toelichting: De ovaal links is het zijaanzicht van het tweede etherische chakra waarvan het centrum vlak onder de navel zit. Vanaf de achterkant loopt horizontaal een energiekanaal naar het verticale kanaal dat alle chakra’s verbindt. Het etherische energiekanaal van het tweede chakra loopt door tot aan der rug. Daar zit een enigszins bol uiteinde.
Vanaf het midden van het tweede chakra lopen energiekanalen naar de hormoonklieren (testikels/eierstokken).
 
Die kun je dan een etherische massage geven wat die klier kan zuiveren. Bij de Pelgrimstocht Innerlijk Licht is een oefening opgenomen voor het zuiveren en masseren van zowel het etherische tweede chakra als de etherische hormoonklieren en de verbindingskanalen daartussen. Het voorbeeld wordt gegeven van de Kubera-mudra die het tweede etherische chakra activeert. Dit tweede chakra staat in verbinding met de etherische testikels bij mannen of de etherische eierstokken bij vrouwen. Die hebben echter een innige relatie met de lichamelijke klieren zodat een energetische zuivering en massage lichamelijk goed voelbaar is.
 
 
Al onze lichamen als één geheel ervaren
Het etherische energielichaam is maar een deel van ons ‘lichaam’, dat deel dat veel met het fysieke functioneren van ons lichaam en ons lichaamsbewustzijn heeft te maken. We hebben immers ook nog de andere energielichamen en ons fysieke lichaam. Het lijkt of ze met elkaar op een wonderbaarlijk perfecte wijze met elkaar versmolten zijn. Het onderscheiden van de aparte energielichamen vereist de nodige training. In het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ van Pierjasi staan daar oefeningen voor. Als we gaan slapen en we ‘wegdromen’, scheiden onze hogere energielichamen (emotionele, mentale en hogere lichamen) zich van ons etherische lichaam en ons fysieke lichaam. Wel blijven ze verbonden door een energetische verbinding, het droomkoord of het zilveren koord genaamd. Gelukkig maar, anders zou de dood intreden! In ons dagelijks leven ervaren we echter onze lichamen als één geheel, dat maakt het leven een stuk minder ingewikkeld!

► Terug naar het vorige blogbericht ‘Genezing van het 12-jarige dochtertje van Jaïrus’
 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *