X3b Opfrissen van de hersenen (Healing)

Heb je wel eens de ervaring gehad dat je hersenen minder helder aanvoelden? Dan kan het lijken of er een wolk hangt bij je hoofd, dat je minder alert bent en dat het meer moeite kost om je concentreren. Mogelijk dat er een energetische storing is die dit veroorzaakt. Zo’n  storing kan ontstaan door een contact met iemand anders waarna je je niet meer helemaal prettig en helder in je hoofd voelt. Maar er kunnen nog veel meer oorzaken zijn, bijvoorbeeld als je langer dan prettig voor je was televisie hebt gekeken of eindeloos op het internet hebt gesurft of te lang achter elkaar hebt door vergaderd. Misschien zijn er conflicten in je leven die je wat uit je gewone manier van doen halen en onrust geven. Soms is het ook onduidelijk waardoor het bij je hersenen niet prettig voelt, maar heb je er wel last van. Helderziend kan dan een donkere waas zichtbaar zijn in de aura bij het hoofd (zie figuur 1).

Figuur 1: Vrouw met wolk in de aura om haar hoofd

Het kan dan fijn zijn om onderstaande helende meditatie te doen voor het opfrissen van je hersenen. Kernpunt daarbij is het zuiveren en wat meer in balans brengen van je hersengebied, met name het (metafysische) energetische deel. Eerst gaan we onszelf daarbij in een meditatieve staat brengen (stap 1 – 3) en ons hartchakra activeren (stap 4). Daarna wordt een energetische zuivering gedaan van het hersengebied en de aura daar omheen. Daarbij wordt ook met de adem gewerkt om een sterker opfriseffect te krijgen. Tot slot kunnen we een visualisatie (‘mock-up’) maken gericht op de toekomst om het opfriseffect te versterken. Succes!

Gesproken meditatie om te komen in een meditatieve staat én een eerst opfrissing te doen van de hersenen.

1 Gronden

Zorg dat je lekker zit met je voeten plat op de grond. Laat denkbeeldige wortels groeien (zie figuur 2), en vanaf je voeten en je stuit, naar het lichtende, bolvormige centrum van de aarde.

Figuur 2: Gronden

Maak daar je wortels op je eigen manier aan vast. Zet er je naam en de datum van vandaag (het ‘nu’) in. Doe dat ook met de wortels zelf en met de aanhechtingsplekken bij je voeten en je stuit. Vaak voel je dat je steviger op je stoel zit, je bent dan beter gegrond voor deze meditatie en zweeft minder gemakkelijk weg.

2 Hoofd zuiveren

Bij deze stap in de meditatie gaan we een begin maken met het opfrissen van de hersenen. Richt je op het centrum van je hoofd, stel je daar een klein kamertje voor, zeg daar in gedachten een paar keer ‘hallo’ en kijk of daar bezoek is (zie figuur 3).

Figuur 3: Kamertje voorstellen in het centrum van je hoofd

Misschien zie je gezichten, figuren, voorwerpen of wolkjes verschijnen. Dat kan afkomstig zijn van contacten die je de afgelopen tijd gehad hebt. Vraag al het bezoek vriendelijk, maar dringend je kamertje te verlaten. Herhaal dat zo nodig een paar keer. Zorg dat het ‘bezoek’ meer dan anderhalve meter van je vandaan gaat, zodat het uit je energiesysteem gaat en je meer rust en helderheid krijgt in je hoofd. Herhaal dat zo nodig een paar keer om voldoende effect te hebben. Zet daarna het kamertje in het ‘nu’ en zet er je naam op. Vaak voelt het daarna helderder in je hoofd: het opfrissen is begonnen!

 

3 Aarde-energie en kosmische energie laten stromen

Richt je nu op je voeten. Laat aarde-energie binnenkomen door je voetchakra’s, rondjes midden onder je voeten. Die rondjes kun je in gedachten open draaien waarna de aardenergie door je voeten en benen je lichaam instroomt. Dit versterkt je gronding, zodat je niet wegzweeft bij deze meditatie. Laat ook kosmische energie binnenkomen via je kruin. Deze kosmische energie komt van een zielengebied boven je aura (de kernziel). Zet eerst je naam op je kruin en de datum van vandaag. Laat daarna de sprankelende kosmische energie via je hoofd en rug doorstromen naar je stuit (zie figuur 4).

Figuur 4: Aarde- en kosmische energie laten stromen

Meng daar de kosmische energie met de aarde-energie. Kies een mengverhouding die prettig voor je voelt. Laat die gemengde energie helemaal door je heen stromen, dat bevordert de zuivering van je energielichaam en brengt je meer in een meditatieve toestand. Je kunt de energie ook als fonteintjes uit je handchakra’s (midden in de palmen van je handen) laten komen en uit je kruin. Dat versterkt het zuiverende effect van de energiestroom. Er kunnen dan wat wolkjes van storingen vrijkomen. Stel je een vlammetje voor (zie figuur 5) op de rand van je aura (een armlengte afstand voor je), stuur de wolkjes daar naar toe en laat die verbranden op je uitademing. Dat zuivert de energie ervan.

.

Figuur 5: Vlammetje

4 Activeer je hartchakra

Activering van je hartchakra is belangrijk omdat de uitstraling ervan een sterke harmoniserende en genezende kracht geeft. Dat helpt bij het opfrissen van je hersenen. Je hartchakra zit voor bij je borstbeen, 12 – 14 cm onder het kuiltje van je hals en loopt van binnen door tot aan je rug. Stel je de voorkant als een rondje voor van ca. 5 centimeter doorsnede. Laat daar een bundel met een prettig licht van liefde, mededogen, hartelijkheid en harmonie uitkomen (zie figuur 6).

Figuur 6: Activering hartchakra

Laat dat licht steeds iets dieper uit dat chakra komen, zodat na verloop van tijd het hele hartchakra tot aan je rug lichtend is. Zet je naam in je hartchakra en de datum van vandaag, op die manier kunnen nog wat oude emoties in je hartchakra ontladen. Laat storende wolkjes in je hartchakra ‘verbranden’ in je vlammetje. Misschien heb je mensen in je hart gesloten, laat die zitten. Mensen die je daar niet wilt hebben, stuur je in gedachten weg.

Gesproken meditatie voor opfrissen van de hersenen met adem en visualisatie

5 Opfrissen van je hersenen

We gaan nu naar het eigenlijke opfrisstuk van deze meditatie. Daar schakelen we de ademhaling bij in. Stel je voor dat je een bol goud stralende energie boven je hoofd hebt. Bij het inademen adem je de gouden energie boven bij je hersenen in. Je ademt daarna donkere energie uit naar het vlammetje. Laat de donkerte daarin verbranden. Die donkerte heeft te maken met storende energie waardoor je hersenen niet goed helder zijn. Herhaal dat enkele keren. Misschien merk je bij de laatste keer dat er al minder donkere energie zichtbaar wordt in je uitademing. Of misschien was er helemaal geen donkere energie.

Positioneer de gouden bol achter bij je hoofd waar je kleine hersenen zitten. De kleine hersenen zijn belangrijk voor je balans. Als je alcohol drinkt kunnen de kleine hersenen ontregeld raken en kan je moeite hebben om je balans te bewaren. Adem het goud weer in waarbij het achterin je hoofd binnenkomt en adem weer donkere energie uit.

Breng de gouden bol naar je voorhoofd en adem daar weer gouden energie in en donkere energie uit naar je vlammetje, Herhaal dit tenminste drie keer. Adem daarna nog een keer gouden energie in die naar alle plekken in je hersenen gaat die met je geheugen te maken hebben. Laat het goud naar heel je hersenen gaan. Adem de donkerte uit naar je vlammetje. Herhaal ook dit tenminste drie keren. Je zult merken dat je hersenen anders voelen door deze oefening: levendiger want ze zijn opgefrist.

Zet het hele hersengebied in het ’nu’, dus schrijf in gedachten de datum van vandaag in je hersenen. Straal met je hartchakra naar je hersenen. Richt je ook op de kleine kliertjes midden onder je hersenen: de pijnappelklier en de hypofyse. Zet ook je naam in je hersengebied. Zodat je meer het gevoel krijgt dat dit gebied energetisch van jou is. Er kan nog energie van anderen daar aangeplakt  zitten en dat kan zo gemakkelijker verdwijnen. Al doende worden je hersenen nog meer opgefrist (zie figuur 7)!

Figuur 7: Opgefriste hersenen

 

6 Visualisatie gericht op de toekomst (mock-up)

Er is nog een laatste deel van deze meditatie om het opfriseffect in de naaste toekomst te versterken. Voel weer de aarde-energie via je voeten  binnenkomen en kosmische energie van boven via je kruin. Laat eventuele storingen die vrijkomen naar het vlammetje gaan en verbranden op je uitademing.

We gaan nu proberen de energie in de toekomst zo neer te zetten dat het een stimulans is voor de werking van je hersenen. Positioneer je in het kleine kamertje in centrum van je hart. Maak ook even gevoelscontact met je hartchakra dat nog steeds geactiveerd is. Dat helpt om te zorgen dat wat je in de toekomst wil, in overeenstemming met je hartchakra en dus met je innerlijk is.

Stel je een tijdslijn voor van nu naar de toekomst. Laat daarop spontaan een plek oplichten die te maken heeft met een goed gevoel van je hersenen. Laat die plek extra licht uitstralen. Laat die plek dan los en zodat die omhoog zweeft naar de bovenkant van je aura. Daar bovenin zit een kanaaltje waarmee het, nog hoger, in de Akasha terecht komt. De lichtplek wordt daar als het ware magnetisch aangetrokken door een plek in de tijdruimtestructuur in de Akasha. Als die lichtplek zich daar nestelt gaan er pastelkleurige energiebanen van bovenaf in je aura om je heen naar beneden. Dat kost zeker 20 seconden. Als de energiebanen beneden zijn  maken ze contact met je wortels . Daardoor verankert zich je lichtwens in de aarde zodat het de komende dagen of weken tot realisatie komt. De energie van deze mock-up kan in je dromen doorwerken, in je meditaties en misschien kom je mensen tegen die je op de een of andere manier stimuleren bij het opfrissen van je hersenen.

 

7 Afronding

Stel je een zonnetje voor boven je hoofd met een magneetje er middenin met je naam erop, Laat dat magneetje energieën van jou die elders nog rondzweven terug halen. Zet het zonnetje met de teruggekeerde energie in het ‘nu’ zodat het al wat gaat stralen. Straal je hartenergie naar het zonnetje zodat het nog veel meer kan stralen. Laat dan de energie uit het zonnetje je aura en energielichaam instromen. Zo kan je je energiesysteem weer helemaal opvullen met prettige energie.

Daarna kun je rustig uit je meditatie komen. Breng je aandacht naar je wortels zodat je energie zich extra stabiliseert, ook de energie bij hersenen. Kom dan langzaam uit je meditatie en beweeg je vingers en tenen. Houd je ene hand op je buik en druk met je buik wat tegen je hand bij het inademen, en druk met je hand licht op je buik bij het uitademen. Doe dat een paar keer en merk dat het je helpt goed uit de meditatie te komen.

Einde van de meditatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *