18 Energie scheiden na een healing (oefening)

Als je iemand een healing hebt gegeven of je hebt met iemand een intensief gesprek gehad kunnen energieën van die ander bij jouw zijn blijven kleven. Dat kan als gevolg hebben dat je de problematiek van die ander niet kan loslaten, je een gevoel van helderheid mist of zelfs ziek wordt. Om te zorgen dat je weer los komt van de ander en je weer helder en prettig  in je eigen energie voelt, kun je proberen de energie van jou van die van de ander te scheiden. Onderstaande oefening kan je hierbij helpen.

Gesproken meditatie

1. Gronden
Ga lekker op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Visualiseer wortels van je voeten en je stuit tot het centrum van de aarde waar je die vastmaakt. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen.

2. Zuivering
Visualiseer een beeld van de ander waarmee je een intensief contact hebt gehad, op een eindje van je af buiten je aura, dus meer dan een meter van je af. Visualiseer ook een gronding bij die ander.
Visualiseer een roos tussen jullie in. Laat alle storing in je energiesysteem in die roos komen en blaas die op (laten ontploffen). Visualiseer opnieuw een roos en kijk of die helder is, en zo niet, laat opnieuw storing daarin komen en blaas de roos opnieuw op. Ga door totdat je roos helder is.

3. Drie fysieke verschillen
Focus nu op drie fysieke verschillen met die ander. Bijvoorbeeld zie hoe verschillend jullie haar is. En realiseer je daardoor extra goed dat je niet die ander bent. Doe hetzelfde met twee andere verschillen, bijvoorbeeld je kleren en je handen.

4. Opvullen met energie
Visualiseer een zonnetje boven je hoofd met een magneetje erin met jouw naam erop. Stel je voor dat dat magneetje jouw energie aantrekt die elders is blijven hangen bij anderen of in werkzaamheden. Laat al die energie naar je zonnetje gaan. Zet daarna de energie in je zon in het ‘nu’ door de datum erop te visualiseren. Vul je energielichaam en aura op met de energie van je zonnetje. Soms krijg je nog wat extra energie van een spirituele gids!

5. Afronden
Breng je aandacht naar je gronding, dat helpt om de energie van je aura compacter om je heen te zetten zodat je meer bij jezelf bent. Kom dan langzaam uit je meditatieve toestand. En, voelt het prettiger?

► Naar volgende oefening: 19 Zuivering oor- en oogchakra’s
► Terug naar vorige oefening: 17 kleurenhealing chakra’s
► Terug naar Mijlpaal 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *