Feedbacktips bij oefening 1 Activering spirituele hart

Tips bij oefening 1: Activeren van het spirituele hart (het hartchakra)
Als voor het eerste deze meditatie doet kan het wennen zijn om er goed ‘in’ te komen. Daarom staan hieronder wat tips.

Tip stap 1: Gronden

Gronden in het centrum van de aarde is misschien wel erg diep om bij deze meditatie mee te beginnen. Bouw het dan op in stappen zodat je iedere keer als je de meditatie doet jezelf dieper grondt met je wortels.

Tip stap 2: Visualisering spirituele hart
Visualiseren kan moeilijk zijn als je meteen een driedimensionaal ‘full colour’ beeld verwacht. Dat is voor deze oefening helemaal niet nodig. Door je een rondje in te denken op je borstbeen 12 – 14 centimeter onder het kuiltje in je hals richt je je al op het hartchakragebied. Als je je vervolgens indenkt dat dit rondje straalt van het licht, dan activeer je je hartchakra al!

Tip stap 3: Licht diep vanuit je spirituele hart laten stralen
Bij deze stap kun je je indenken dat het rondje van je hartchakra als een trechter naar binnen toe doorloopt. Je kunt je dan voorstellen dat het licht diep vanuit die trechter naar buiten schijnt. Je activeert het hartchakra op die manier op een dieper niveau. Een niveau dat veel met je innerlijk zelf en je innerlijk licht te maken heeft.

Tip stap 4: Vraag
Het is de bedoeling dat je die vraag innerlijk stelt dus niet hardop naar de buitenwereld, maar in stilte naar je binnenwereld. Doordat je door deze oefening diepere niveaus van je innerlijk zelf activeert kun je ook antwoorden krijgen die meer wijsheid hebben. Die antwoorden kunnen als een gevoel komen, als een associatie of als een beeld of misschien nog op een andere manier.
Het is goed om deze oefening te combineren met de zuiveringsoefening nummer 6. Dat helpt om je innerlijke helderheid te versterken.

Stap 5: Afronden
Het is prettig om de tijd te nemen om goed af te ronden zodat je voor je gevoel weer in het hier en nu komt, oftewel het huis-tuin-en-keuken niveau. Dat helpt om in deze wereld goed te functioneren en datgene wat je je gerealiseerd hebt bij deze meditatie te stabiliseren in je energiesysteem.

Nog meer feedback als je verder met de oefening bent
Heb je al enige tijd geoefend met de activering van je spirituele hart dan kan je ervaring zich verdiept hebben. Hier onder nog een paar tips voor gevorderden.

Bij stap 3 en 4:
Als je goed afgestemd bent op je hartchakra en dit geactiveerd hebt, kun je mogelijk de warmte van de uitstraling ervan met je handen voelen. Voel daartoe heel voorzichtig en met veel liefde met je handen het gebied (0 – 20 centimeter) voor je hartchakra. De subtiele gevoelens van warmte die vanuit je hartchakra stralen, kun je ook laten uitstralen naar je lijf en daar een weldadig gevoel geven, geniet ervan!
Op een bepaald moment kun je de uitstraling van je hartchakra voor je geestesoog zien verschijnen. De uitstraling kan een gouden glans of schittering hebben en begeleid gaan door een heel subtiek prettig gevoel. Door dat gevoel meer toe te laten, kun je een diepe meditatieve toestand komen waarin je steeds meer één wordt met het licht van je innerlijk zelf. Op de vragen die je aan je innerlijk zelf stelt, zal duidelijker een antwoord kunnen komen.

Heb je wat aan deze feedback? Als je nog andere vragen hebt of interessante punten voor feedback kun je me mailen:

► Terug naar 1. Activeren van het spirituele hart
► Terug naar Start Pelgrimstocht Innerlijk Licht 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *