23 Een energiekoord oplossen (oefening)

Interacties met anderen kunnen energiekoorden ten gevolge hebben. Een energiekoord is een energielijn van jou met een ander. Vooral als er sprake is van een confrontatie, dwingend gedrag of emotioneel getroffen zijn, kunnen dat storende energiekoorden zijn waarvan je zowel fysiek als psychisch last kan hebben. Het kan dan tijd zijn om dat koord op te lossen. Als voorbeeld gaat deze oefening over een energiekoord met een ander in je derde chakra. Dat is het chakra van de wil. Een derde chakrakoord is vaak het gevolg van een wilsconflict.

Gesproken meditatieve oefening:

 1. Start
  Grond jezelf door wortels te visualiseren die van je voeten en stuit naar het centrum van de aarde lopen.
  Laat daarna aarde- en kosmische energie door je heen stromen. Visualiseer daarbij een vlam voor je en laat alle vrijkomende storingen als donkere wolken knetterend daarin verbranden.
 1. Hoofd zuiveren
  Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zet er de datum van vandaag op en je naam. Stuur vreemde energie vriendelijk maar dringend niet alleen uit je kamertje maar uit je hele aura.
 1. Een energiekoord waarnemen
  Richt je op je derde chakra en stel je voor dat daar een met iemand anders zit. Je kunt met je hand voor dit chakra, dat vooraan bij je middenrif zit, langzaam heen en weer bewegen, op zo’n 10 – 20 cm afstand. Stel je voor dat je radarhanden hebt die energiekoorden kunnen waarnemen als  kleine gevoelsveranderingen. Als je overtuigd bent dat er geen koord zit bij je derde chakra, probeer het dan eens bij je tweede of een ander chakra.
 1. Een energiekoord healen
  Visualiseer een wortel aan het koord die doorloopt tot aan het centrum van de aarde en maak die daar vast. Zet de datum van vandaag in het koord en je naam. Mogelijk dat dan het koord al oplost of dunner wordt.
  Stel je voor dat kleuren uit je handpalm stromen. Ga dan met je hand langs het koord en was dat van binnen en buiten schoon met de kleuren uit je handpalm. Voel hoe deze ‘kleurenhealing’ (zo heet dat!) je ontspanning brengt.
 1. Hartchakra activeren
  Richt je op je hartchakra, een denkbeeldig rondje op je borstbeen circa 12 centimeter onder het kuiltje van je hals. Stel je voor dat dit licht uitstraalt daarmee activeer je dit chakra. Een heel prettig licht dat van diep uit je hartchakra komt. Dieper in je hartchakra kun je je een lichtpunt voorstellen, dat het licht van je innerlijk zelf weerspiegelt. Laat een lichtstraal hieruit komen die door het centrum van je hartchakra naar voren straalt. Deze straal heeft een bijzondere healingkracht die voor deze oefening nodig is.
 1. Aanhechtingsplaats koord ontladen
  Richt je op de aanhechtingsplek van het koord met het chakra. Daar zit waarschijnlijk een herinneringsbeeld van jou met een emotie. Bijvoorbeeld: je was bang iemand teleur te moeten stellen en daarom heb je je ingehouden’. Laat de straal van je hartenergie naar dat beeld gaan en zeg ‘hallo’  naar dat beeld zodat je er contact mee maakt. Misschien krijg je bepaalde herinneringen van het moment dat het koord zich vormde. Zet dat beeld in het ‘nu’ door de datum er in te visualiseren.
 1. Beschermende energielaag op derde chakra aanbrengen
  Leg je hand op je derde chakra en stel je voor dat jou energie een beschermend laagje vormt over dat chakra, een soort ‘coating’. Laat die coating wat uitgroeien en ook energiekanalen of stel je voor dat de beschermende laag zich uitbreidt over hele je lichaam. Voel het beschermende effect ervan.
 1. Afronding
  Visualiseer en zonnetje een eindje boven je hoofd meet ene magneetje erin met je naam erop. Stel je voor dat dat magneetje al jouw energie aantrekt die elders in allerlei activiteiten is blijven hangen. Zet daarna dat zonnetje in het ’nu’, laat het stralen en vul je op met de energie ervan. Grond jezelf en kom rustig uit je meditatieve toestand. Hoe voel je je?  Kun je verschil merken met het begin van deze oefening?

► Naar Mijlpaal 3
► Naar vorige oefening: 22 Opbouwen van een auraschild
► Terug naar Mijlpaal 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *