Nieuwsbrief juli/augustus 2020

Hallo lezer(es) van deze nieuwsbrief

Dit keer in de nieuwsbrief iets heel anders dan de vorige keer, toen een healing van het etherische energielichaam centraal stond. Dit keer gaat het over spiritualiteit in de oertijd. In een minivakantie in Drenthe ben ik op zoek gegaan naar het verdwenen hunebed bij Pottiesbargien in de buurt van Diever.
 
Pottiesbargien
Pottiesbargien betekent eigenlijk ‘Potjesberg’. Het is een plek waar vroeger een hunebed heeft gestaan die in de achttiende eeuw is afgebroken. Op die plek werden veel potscherven gevonden, vandaar de naam Pottiesbargien. Dat was in de vorige eeuw interessant voor archeologische onderzoekers die er opgravingen hebben gedaan en heel  veel potscherven, barnstenen kralen en pijlpunten gevonden hebben, en zelfs een stenen bijl. Op de plek van het hunebed is een heuveltje opgeworpen om een indruk te geven hoe heel vroeger een hunebed eruit zag, namelijk bedekt door een heuvel.  


De plek van het verdwenen hunebed is gevonden.
 
Omdat ik geïnteresseerd was of er ook nog energetische sporen van het hunebed te vinden waren, ben ik, samen met een wandelvriendin, naar Pottiesbargien gegaan en heb geprobeerd de energie van die plek te voelen en een aurareading ervan te doen. Dat gaf een heel verrassend resultaat. Het verslag ervan met foto’s staat op de website van bet hunebedcentrum te Borger.
► Naar website Hunebedcentrum Borger  
 

De spirituele functie van de hunebedden komt in zicht
Dit is niet het eerste hunebed waar ik nader onderzoek heb gedaan. Op de website van het KoendalinieNetwerk zijn meer verslagen te vinden van aura-readingen van hunebedden. Wat iedere keer opvalt, is dat het plekken zijn met een bijzondere energie. Uit de aura-readingen komt naar voren dat de hunebedden, in de tijd dat ze gebruikt werden, zo’n 5000 jaar geleden, een belangrijke functie hadden. Niet als grafmonumenten, maar als plek waar priesters en priesteressen in trance gingen. De bijzondere energie van het hunebed maakte dat mogelijk. Ze maakten in een trancetoestand contact met spirituele helpers (hun goden) om oplossingen te krijgen voor knellende problemen van de toenmalige mensen.
Hier kun je deze verhalen vinden:
► Naar blog over aura-readingen van hunebedden
 
Zelf bijzondere ervaring met hunebedden?
Mocht je zelf bijzondere ervaringen hebben met hunebedden, dan hoor ik dat graag. Mijn email adres staat hieronder. Ik vind het leuk om ervaringen uit te wisselen.
 
Hartelijke groet, Pierre van Eijl


KoendalinieNetwerk
 
Deze nieuwsbrief van het KoendalinieNetwerk is een initiatief dat gestart is in 2019. Als je feedback of ideeën hebt voor toekomstige nieuwsbrieven, laat me dat dan weten: https://kundalini-energie.nl/contact
Vorige nieuwsbrieven zijn te vinden in het archief van deze nieuwsbrieven.

► Naar archief nieuwsbrieven KoendalinieNetwerk 

► Terug naar nieuwsbrief juni 2020