29 Zuivering kundalini-kanalen (oefening)

Als je een (erg) actieve kundalini hebt, kun je last hebben van vervelende energiestromen door je (energie)lichaam heen. Dat kan door de intensiteit van de kundalini-stroom komen, maar ook omdat een kundalini-kanaal een blokkade bevat. Daardoor stroomt de kundalini-energie niet goed meer door dat kanaal maar vindt haar weg elders door je energielichaam, wat allerlei vervelende gevolgen kan hebben zoals slapeloosheid of onverwachtse energiestromen die je concentratie, het gevoel jezelf te zijn en je welbevinden kunnen aantasten. Met onderstaande oefening kun je proberen zo’n blokkade in je energiekanalen van je kundalinisysteem op te sporen en op te lossen.

Gesproken meditatie:

 

1. Grond jezelf
Ga lekker op een stoel zitten met beide voeten plat op de grond. Stel je voor dat je wortels hebt vanaf de onderkant van je voeten en je stuit tot aan het centrum van de aarde. Maak daar je wortels vast aan het bolvormige centrum van de aarde. Voel hoe je hierdoor steviger op je stoel komt te zitten.

2. Energieën laten stromen
Laat aarde- en kosmische energie bij je binnekomen, meng ze bij je stuit en laat de gemengde energie helemaal door je heen stromen. Visualiseer een kaarsvlam en laat al de storende energieën in je aura en energielichaam, vaak in de vorm van een donker wolkje, daar knetterend verbranden bij je uitademing. Dit werkt zuiverend op je hele energiesysteem.

3 Kamertje in het centrum van je hoofd schoonmaken
Stel je een kamertje in het centrum van je hoofd voor. Kijk in je kamertje rond en als je het idee hebt dat daar bezoek is of wolkjes vreemde energie rondhangen, zeg daar ‘hallo’ tegen en vraag het bezoek vriendelijk doch dringend je kamertje te verlaten. Zet je kamertje in het ’nu’;  en zet er je naam op. Misschien voel je dat het rustiger en helderder in je hoofd is geworden.

3. Activeer je spirituele hartchakra
Stel je de voorkant van je spirituele hartchakra voor als een rondje voor op je borstbeen zo’n 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat hier licht uitstraalt, licht van hartelijkheid, liefde, vriendelijkheid en mededogen. Op die manier activeer je je hartchakra wat nodig is voor deze oefening. Laat dit licht van diep uit je hartchakra schijnen. Zo diep dat het vanuit je innerlijk lichtpunt, halverwege de voor – en achterkant van je hartchakra, komt. Laat vanuit dit punt een krachtige lichtstraal door je hartchakra naar buiten gaan. Deze staal heeft een sterk harmoniserende kracht en kan helpen om storingen diepgaand op te lossen.

4. Beeld van je kundalini-kanaal in je rug visualiseren.
Visualiseer een scherm voor je met een beeld van de achterkant van je lichaam erop. Visualiseer een driehoekje in je stuit met de punt naar beneden, dit is symbool voor je stuitkundalini-centrum. Stel je dan je kundalini-kanalen door je rug voor als een lichtlijn voor vanaf je stuit naar je kruin. Daar kun je ook zo’n driehoekje visualiseren: je kruinkundalini-centrum (zie figuur 29.1).

Figuur 29.1: Kundalini-stuitdriehoek met kundalini-kanaal naar de kruin

5. Zuivering.
Stel je voor dat er een blokkade in het kundalini-kanaal zit. Dat kun je je voorstellen als een donkere plek. Die kan spontaan in je beeld verschijnen. Soms  heb je alleen het gevoel dat er ergens wat zit, stel je dan een donker wolkje daar voor. Die plek kun je bij de volgende stappen net zo zuiveren als een donkere plek.
Zeg vanuit je lichtende hartcentrum innerlijk ‘hallo’ naar die donkere plek. Misschien kun je er innerlijk mee praten (klinkt gek, maar dat kan prima werken!) zodat je enig idee krijgt waar de blokkade mee te maken heeft. Vaak is de donkere wolk of plek agressieve of opdringerige energie van iemand anders die vast zit aan de angst, zorg of schrik van jou toen die ander zich zo naar je opstelde. Jouw angstgevoelens van toentertijd zijn dan de aanhechtingsplek van de donkere wolk. Door het ontladen van die angst-energie kan de donkere wolk loskomen en daarmee de blokkade oplossen. Straal daartoe het licht vanuit je hartchakra naar de donkere plek, zeg ‘hallo’ tegen de aanhechtingsplek en zet die in het nu (datum erop zetten) en zet er je naam op. Mogelijk lost (een deel van) die blokkade op. Laat alle storende energie die met die blokkade te maken heeft in je kaarsvlam komen en verbranden.
Herhaal dit zo nodig totdat de donkere plek licht geworden is en zoveel mogelijk is opgelost. Feliciteer dan jezelf: je hebt een storende blokkade in je kundalini energiesysteem geheel of gedeeltelijk opgelost!

6. Cool down van de kundalini
Door de zuivering kan ook het kundalinisysteem iets geactiveerd zijn. Het helpt dan om een cool down van de kundalini te doen. Visualiser een bol in je beeld boven je kruin, met koude tot zeer koude blauwe energie. Laat die blauwe energie onderuit de bol door je kruin-kundalinicentrum, je rugkanaal en in je stuitcentrum stromen. Voel hoe je energiesysteem tot rust komt. Laat de koele blauwe energie vanaf je stuitgebied doorstromen naar je voeten en vandaar via je ‘wortels’ naar het centrum van de aarde. Laat ook blauw door de ‘wortel’ bij je stuit naar het centrum van de aarde stromen. Richt je daarna opnieuw op de blauwe bol en laat het blauw door je aura naar beneden stromen. Besteed vooral aandacht aan de aura bij je kruin en bij je stuit die vaak ook wat geactiveerd worden door de kundalini.  Ga daar net zolang mee door totdat de kundalini rustig is geworden.

7. Afronden
Visualiseer een zonnetje boven je kruin met en magneetje erin met jouw naam erop en laat al je energie van elders terugkomen in je zonnetje. Zet de datum van vandaag in je zonnetje. Laat de energie van het zonnetje in je energielichaam en je aura komen. Ga daarmee door totdat je je helemaal opgevuld voelt met energie. Grond jezelf even goed om je energie te stabiliseren. Laat alle beelden oplossen en kom langzaam uit je meditatieve toestand. Ga na of je lichaam anders voelt dan voordat je deze oefening deed.

Mail me over je ervaringen met deze oefening.

Extra

Deze oefening kun je af en toe herhalen zodat eventuele storingen diepgaand worden opgelost.

Je kunt de oefening van de zuivering van de kundalinikanalen uitbreiden door je voor te stellen dat ook door je armen en benen kundalini-kanalen lopen. En dat is nog niet alles. Vanaf je kruin tot aan de bovenkant van je aura en vanaf je stuit naar beneden naar de onderkant van je aura lopen er eveneens kundalini-kanalen. Die kun je met deze methode eveneens schoonmaken. Als je dat doet, zul je merken dat je bewustzijn over je kundalinisysteem eveneens toeneemt. Succes ermee!

► Ontvangen feedback
► Naar 30: Innerlijke raadpleging
► Terug naar Mijlpaal 3
► Naar vorige oefening: 28 Zuivering met innerlijk licht
► Naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *