Y17 Zelfhealing bloeddruk door oplossing latente spanningen

Bloeddrukproblemen

Veel mensen (1 op de 4 Nederlanders) hebben last van te hoge bloeddruk en sommige mensen hebben ook last van te lage bloeddruk. Met bloeddruk wordt de druk bedoeld die zich in de slagaderen manifesteert als gevolg van de hartwerking. Als het bloed vanuit de linkerkamer van het hart door de slagaders wordt geperst wordt de bloeddruk hoger (systolische waarde geheten oftewel de maximale bovendruk). En als het hart daarna ontspant om zich opnieuw met bloed te vullen, wordt de bloeddruk weer lager (de diastolische waarde oftewel de minimale onderdruk). Met een bloeddrukmeter is dat te meten. Uitgebreide en duidelijke informatie over bloeddruk en de regulatie daarvan door het lichaam is te vinden op Wikipedia. Onderstaande figuur komt daar ook vandaan met een grafiek waarop een voorbeeld te zien is van de pulsering van de bloeddruk tussen ca. 120 en 80 millimeter kwik (Hg).

Grafiek van de bloeddruk (in millimeter kwikdruk) als functie van de tijd

Van mensen die een relatief hoge bovendruk hebben wordt gezegd dat ze hoge bloeddruk (hypertensie) hebben. De bloeddruk is overigens geen constante waarde maar kan per dag vele punten verschillen, soms zelfs binnen enkele minuten. De oorzaak van hoge bloeddruk is onbekend. Met het ouder worden, is er een tendens dat deze hoger wordt. Bij warmte in de omgeving daalt de bloeddruk (door verwijding van de bloedvaten om warmte af te voeren) en bij koude stijgt deze wat. Bij grote inspanning kan de bloeddruk weer toenemen. Ook voeding heeft invloed op de bovendruk (bijvoorbeeld bij inname van zout, drop en alcohol). Een gezond dieet wordt dan ook aangeraden en voldoende beweging om een goede  bloeddruk te hebben. In het gewone spraakgebruik wordt het je druk maken ook in relatie gezien met een te hoge bloeddruk: “Maak je niet zo druk, denk aan je bloeddruk!” Te hoge bloeddruk is geen ziekte, maar een risicofactor die kan  leiden tot orgaanbeschadigingen, hart- en vaatziekten enz.

 

Invloed van latente spanningen

Bij aura-readingen naar de oorzaak van te hoge bloeddruk kwamen typisch latente spanningen in delen van het lichaam naar voren. Een latente spanning is het gevolg van een herinneringsbeeld van korter of langer geleden waar nog een emotionele lading is zit die (spier)spanning geeft in het lichaam. Een spanning waar we zo aan gewend zijn dat we het niet eens meer opmerken. Een typisch gebied met latente spanningen is het middenrifgebied bij de zonnevlecht. Hier kunnen nog beelden zitten van gebeurtenissen uit het verleden met een emotionele lading. Dat kan van momenten zijn dat je je grote zorgen maakte over iets of iemand of dat je je hevig gefrustreerd voelde maar dat niet goed kon uiten. Het kunnen ook spanningen zijn van momenten van groot zelfverwijt of een gevoel van hevig gemis of dat je de schrik te pakken hebt na bijvoorbeeld een ongeluk.

Al die oude beelden met hun emotionele lading kunnen spanning geven in heel het lichaam zonder dat je dat nog bewust bent. Die spanning kan kortademigheid geven, extra spierspanning, spanningen in het bloedvatenstelsel (vandaar de verhoogde bloeddruk), een voortdurende alertheid, moeite met ontspannen enz.

 

Zelfhealing

Om hier wat aan te doen is de volgende zelfhealing ontwikkeld. Die kun je ook doen als geen hoge bloeddruk hebt, en kan helpen meer innerlijke rust te krijgen. Bij deze zelfhealing brengen we onszelf eerst in een meditatieve staat. Daarna kun je als je dat wilt je kundalinisysteem activeren (dit is een extra!) om je energielichaam wakkerder te maken. Daarna kun je een eerste healing doen door alleen het woord ‘bloeddruk’ te visualiseren en dat te ontladen. Daarna kun je een verdiepende zelfhealing doen waarbij je je een beeld van je lichaam op en denkbeeldig scherm voorstelt. Daar laten we min of meer spontaan plekken naar voren komen waar bronnen van latende spanning zitten. Typische gebieden zijn het middenrif bij de zonnevlecht, het hartgebied, het keelgebied en het hersengebied. In al die gebieden, maar ook in andere gebieden, kunnen beelden met latente spanningen opgespoord en ontladen worden.

Daarna volgt een zelfhealing van spanningen die te maken hebben met een te lage bloeddruk  (hypotensie). Dit zijn bijvoorbeeld beelden waarin je jezelf hebt ingehouden. Dit kunnen zelfs beelden zijn vanuit de kindertijd. Het gebied net onder de navel, bij het tweede chakra, is typisch een gebied waar dit soort latente spanningen kan zitten.

Tot slot ronden we deze zelfhealing af en kun je bij jezelf nagaan of je een verschil voelt met het begin van de zelfhealing.

En nog dit: deze zelfhealing kun je naast medicatie, dieet, bewegingsoefeningen enz. doen in het kader van regulering van je bloeddruk en algehele lichamelijke ontspanning. Het is geen vervanging van medicatie maar een extra ondersteuning. Door deze oefening regelmatig te doen, kun je voelen hoe spanningbronnen geleidelijk oplossen en je meer rust krijgt in je lichaam.

 

Gesproken meditatie: Voorbereiding van de zelfhealing

Door de vier stappen van deze voorbereiding te doen, kom je in een meditatieve staat en geef je jezelf een energetische zuivering.

 

  1. Gronden

We gaan eerst gronden met onze voeten plat op de grond. Laat denkbeeldige wortels groeien vanaf je voeten en je stuit tot het bolvormige centrum van de aarde. Maak ze daaraan vast en zet er je naam op en de datum van vandaag. Zet je naam en de datum ook in de wortels zelf en de aanhechtingsplekken bij je voeten en je stuit. Meestal voel je je dan wat steviger op je stoel zitten: je bent dan beter gegrond.

 

  1. Aarde- en kosmische energie laten stromen

Laat aarde-energie door je voetchakra’s omhoog stromen en kosmische energie via je kruin naar binnen. Zet daarbij eerst je naam en de datum van vandaag op je kruin.

Laat de kosmische energie door je hoofd en je rug naar je stuit stromen. Meng de aarde en de kosmische energie met elkaar zodat ze gevoelsmatig voor je in balans zijn. Dat is de prettigste stand. Meng beide energieën en laat die door je heen stromen. Stel je voor dat die gemengde energie met fonteintjes uit je handpalmen en je kruin komt. Zo kunnen storende energieën vrijkomen. Stel je een vlammetje voor op de rand van je aura. Stuur alle storende energie in gedachten naar het vlammetje en verbrand die daar op de uitademing, dat zuivert die energie.

 

  1. Centrum van je hoofd energetisch zuiveren

Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd en zeg er in gedachten ‘hallo’. Misschien dat beelden van anderen of wolkjes zichtbaar worden. Stuur al dat bezoek weg uit je kamertje en uit je hele energiesysteem. Zet je naam en de datum van vandaag in het kamertje. Waarschijnlijk voelt het nu helderder in je hoofd.

 

  1. Hartchakra activeren

Nu kun je je richten op je borstbeen. Ca. twaalf centimeter onder het kuiltje van je hals kun je je daar een rondje voorstellen. Dat is de voorkant van het hartchakra. Dat gaan we nu activeren. Stel je voor dat uit dat rondje een prachtig licht van liefde, mededogen, harmonie en hartelijkheid straalt. Laat dat prettige licht steeds dieper uit dat chakra komen, dat chakra loopt helemaal door tot aan je rug. Op een bepaald moment gaat zo het hele hartchakra oplichten. Dat geactiveerde hartchakra is nodig voor de zelfhealing.

 

Gesproken meditatie: Activering van je kundalini (extra)

Als extra kun je ook nog je kundalini activeren. Als je deze zelfhealing voor de eerste keer doet, kun je deze stap overslaan.

  1. Kundalini activering

Richt de lichtbundel vanuit je hartchakra naar je stuit en zeg daar ‘hallo’ zeggen zodat het gebied daar wat geactiveerd wordt. Je kunt je voorstellen dat daar een klein lichtpuntje zit, dat is de energie van de kundalini. Stel je voor dat dat lichtpuntje in een driehoekje (punt naar beneden) zit met aan de bovenkant een regelknopje. Zet met dat knopje in gedachten de kundalini wat hoger zodat je een golf van die zachte energie door je heen voelt stromen. Daarbij kunnen nog meer storingen vrijkomen. Stuur die energieën naar je vlammetje en laat die daarin verbranden. Zo zuiver je je energiesysteem op een dieper niveau. Draai het regelknopje nog verder open zodat er een fontein uit je kruin gaat spuiten (tweede activiteitenniveau van de kundalini) en ook uit je handpalmen. Misschien komen er zo nog meer storingen vrij. Laat die in  het vlammetje verbranden.

 

Gesproken meditatie: korte zelfhealing

  1. Zelfhealing bloeddruk

Stel je in gedachten een scherm voor waarop je het woord ‘bloeddruk’ zet. Laat alle ideeën en gedachten die je hebt over bloeddruk naar dat woord gaan. Het kan zijn dat dat woord opzwelt met alle lading die voor jou nog bij het woord bloeddruk zit. Zet er de datum van vandaag op en stel je voor dat alle lading die nu niet meer relevant is gaat oplossen en wegstromen door je gronding (de wortels). Straal de harmoniserende lichtbundel vanuit je hartchakra naar dat woord, dat helpt om het te ontladen. Soms zijn er ook nog energieën van anderen die verstorend kunnen werken. Zeg in gedachten ‘hallo’ tegen het woord en zet er je naam op terwijl je je hartenergie er naartoe straalt. Dat helpt om energie van anderen die daar mogelijk aan gekleefd zit, op te lossen. Het kan ook zijn dat er nog energielijnen van anderen aan het woord zitten. Laat die energielijn (we noemen het ook wel een energiekoord) naar voren komen en zet er de datum van vandaag op. Richt je op het aanhechtingspunt van dat koord en verplaats je je er even in. Mogelijk krijg je nog een herinnering aan het moment waarop het koord zich vormde. Al doende kan zo het koord oplossen. Zet ook je naam op de aanhechtingsplek. Stuur eventueel vrijgekomen storingen naar het vlammetje en laat die verbranden bij je uitademing. Dat ruimt op!

 

 

Gesproken meditatie: Verdiepende zelfhealing gericht op bloedruk verhogende spanningen.

In deze meditatie richten we ons op latente spanningen die zich mogelijk in delen van je lichaam  hebben opgebouwd.

  1. Zet een beeld van jezelf op het scherm

 

a) Latente spanningen bij de zonnevlecht/middenrif

Kijk opnieuw naar je scherm en laat alle beelden die je daar misschien nog hebt, oplossen. Zet een beeld van jezelf op je scherm. Richt je dan op je middenrifgebied bij je zonnevlecht (die zit daar midden onder). Daar kunnen oude energie opgeslagen zijn van momenten dat je in spanning zat, dat je schrok, dat je een shock van een ongeluk kreeg of in paniek raakte. De emotionele impact van die gebeurtenissen kan spanningen in je lijf geven en dus ook in je bloedvatenstelsel. Die spanningen voel je vaak niet meer. Laat zo’n spanningsplek in je middenrif naar voren komen en verplaats je erin zodat je voelt wat voor emotie er in zit. Straal je hartenergie naar die plek toe en zet er de datum van vandaag in. Zo kan die plek zich gemakkelijk ontladen. Misschien zitten er meer plekken met latente spanningen. Dat kunnen ook nog oude angsten zijn, bijvoorbeeld dat anderen dingen van je wisten waarmee ze je voor gek konden zetten. Zit die plekken in het ’nu’, en straal je hartenergie ernaar toe zodat het oplost.

 

b) Latente spanningen bij het hartgebied

We gaan nu naar het hart, een gebied waar de schrik je om het hart kan slaan. Er kan zelfs angst zijn om hoge bloeddruk te krijgen. Laat een spanningsplek daar naar voren komen en verplaats je er even in zodat je weet waar het mee te maken heeft. Straal dan de energie van je hartchakra ernaar toe en zet die plek in het ’nu’ zodat de lading oplost. Misschien zie je nog meer plekken verschijnen, behandel die dan ook zo.

 

c) Latente spanningen bij het keelgebied

Na gaan we naar het keelgebied. Dat gebied kan ooit zijn ingesnoerd door angstgevoelens. Angst dat je iets verkeerd zegt of iets verkeerds gezegd hebt. Of dat er een ander is geweest die je geïntimideerd heeft. Verplaats je weer in zo’n plek zodat je weet wat die plek inhoudt. Straal er de energie van je hartchakra naar toe, zet de datum van vandaag op die plek en laat het zo oplossen.

 

d) Latente spanningen bij het hersengebied

Het kan zijn dat momenten in je leven zo chaotisch waren dat je de controle verloor en angsten toesloegen. Hierdoor kunnen in je hersenen nog latente spanningen zitten van die heftige perioden. Laat zo’n plek naar voren komen, verplaats je er even in zodat je weer weet waar dat mee te maken heeft. Zet dan die plek in het ‘nu’ en straal er de energie van je hartchakra naar toe zodat de lading daar kan oplossen. Behandel eventueel een andere plek waar nog latente spanningen zitten.

 

e) Latente spanningen in een ander gebied

Kijk in je beeld voor je of er nog een andere plek is waar latente spanningen zitten. Verplaats je er weet in, straal je hartenergie er naartoe en zet het in het ‘nu’ zodat het op kan lossen.

 

Met deze methode van zelfhealing kan je op zoek gaan naar nog andere plekken. Meestal zitten deze spanningen in laagjes in je energiesysteem. We hebben nu één laagje opgelost, maar wil je de latente spanningen verder afbouwen dan is het nodig deze meditatie af en toe te herhalen.

 

 

Gesproken meditatie: Zelfhealing gericht op problemen in relatie met de onderdruk

 

  1. Healing van latente spanningen in verband met de onderdruk: tweede chakragebied

Soms zijn er dingen gebeurd in je jeugd of daarna waarbij je je erg moest inhouden terwijl je eigenlijk heel uitbundig was. Dat kan eveneens tot een latente spanning hebben geleid die nog steeds in je aanwezig is en je onderdruk beïnvloedt. Je kan je daarvoor richten op het gebied enkele centimeters onder je navel waar je tweede chakra zit. Misschien komt daar zo’n plek naar voren van je energie inhouden die te maken heeft met je onderdruk. Verplaats je in die plek zodat je je bewust wordt waar die plek mee te maken heeft.  Straal je hartenergie er naar toe, zet de datum van vandaag in die plek en laat al die ladingen die daar zitten, oplossen. Misschien is er nog een andere plek die met problemen met je onderdruk te maken heeft. Laat die plek in beeld komen en geef die dezelfde behandeling.

 

Gesproken meditatie: Afronding van de zelfhealing

  1. Afronding

Stel je een zonnetje voor boven je hoofd met een magneetje in het midden waar jouw naam op staat. Stel je voor dat energie van jou die nog elders in gedachtenwolkjes rondhangt terugkomt. Vul daarmee je zonnetje op en zet er de datum van vandaag op zodat de energie up-to-date wordt. Houd je aandacht bij je zonnetje en straal er ook je hartenergie naar toe zodat je zonnetje gaat stralen. Laat dan die energie bij je binnen komen en vul je ermee op.

 

Probeer te voelen of het na deze zelfhealing anders voelt dan in het begin ervan: rustiger, vrijer of nog anders.

Stel je voor dat je hele aura met de chakra’s zich wat sluit. Zet daartoe in gedachten je aura wat meer om je heen. Zo kunnen storende energieën wat minder gemakkelijk bij je binnen komen. Beweeg je tenen wat, je vingers en als dut lukt je oren (!). Kom langzaam uit je meditatieve staat. Leg je hand op je buik en geef wat tegendruk als je inademt. Dat helpt om goed in het hier en nu te komen. Beëindig dan heel rustig deze zelfhealing.

Verder gaan met zelfhealing

Ben je eenmaal vertrouwd met deze zelfhealing dan zul je merken dat je met deze methode nog veel meer spanningbronnen kunt opsporen en ontladen. Je kan ook gericht gaan werken door je te richten op mogelijke latente spanningbronnen ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeluk of een heftige periode uit je leven. Op die manier kun je na verloop van tijd op een dieper niveau meer innerlijke ruimte en rust krijgen. Dat gaat niet meteen want je lichaam moet ook wennen aan het verdwijnen van spanningbronnen. Het kan een paar dagen of weken duren voordat je energiesysteem zijn nieuwe balans gevonden heeft.  Succes ermee!

Navigatie

► Terug naar Y16: Healing oortrauma’s

► Verder naar Mijlpaal Z: Pelgrimstocht Innerlijk Licht (Ziel en Godsvonk)

► Terug naar Mijlpaal Yc:  Het wonder van het etherische energielichaam

► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *