Nieuwsbrief KoendalinieNetwerk jan feb 2022

Hallo lezer(es) van deze nieuwsbrief

 

Afgelopen maanden is er opnieuw gewerkt aan de website van het KoendalinieNetwerk die van Drupal software moet worden omgezet in WordPress software. Dat heeft veel voeten in de aarde, maar hopelijk lukt het de komende maanden deze website met een nieuwe ‘look’ te laten functioneren. Intussen zijn er wel een paar bijzondere aura-readingen gepubliceerd op de website van het Hunebeddencentrum te Borger. De eerste over een bijzondere, stralende steen op een duin in Scheveningen. Het tweede verslag gaat over een hunebed in België waar, net als bij de Nederlandse hunebedden, een oerspiritualiteit van 5000 jaar geleden naar voren komt.

 

Een bijzondere steen op het Belvedère duin te Scheveningen

Bijzondere stenen zijn niet alleen in Drenthe met zijn vele hunebedden te vinden, maar ook elders in  het land. Een paar weken geleden nodigde Carine, een vriendin van mij uit Den Haag, me uit om een steen te onderzoeken die ze bovenop het Belvedèreduin in Scheveningen had ontdekt.

Mijn vriendin heeft een sterke spirituele belangstelling en gevoeligheid en ze had gemerkt dat deze steen een bijzondere uitstraling had. Als ze dichtbij kwam, kon ze die uitstraling met haar handen voelen. Soms ging ze er op zitten en voelde hoe ze ervaringen van eenheid met het Al kreeg! Ze vroeg zich af of dit misschien een offersteen was uit de Germaanse tijd en vroeg, of  ik daar door middel van een aura-reading naar wilde kijken. (Bij een aura-reading wordt helderziend naar de aura van iemand of iets gekeken en ‘gelezen’ wat daar zichtbaar is.) Wat uit de reading tevoorschijn kwam kun je lezen op:

https://www.hunebednieuwscafe.nl/2022/01/een-bijzondere-steen-in-scheveningen-op-het-belvedereduin/

 

Een strijd tussen volkeren in de hunebedtijd

Van de zomer heb ik een bezoek gebracht aan twee hunebedden in België, in de Ardennen. Het verslag van de aurareading van één van de twee hunebedden begint als volgt:

Op een enigszins frisse zomerdag kwamen we, mijn wandelvriendin en ik, aan in Wéris in de Ardennen in België om de hunebedden aldaar te bekijken. Eerst gingen we in het dorpje naar het ‘Megalietenhuis’. Dat is een klein museum over de tijd van de hunebedden, de late steentijd. Het is het Belgische ‘epicentrum’ van aandacht voor hunebedden hoewel er maar twee hunebedden in de buurt staan. Ook staan er nog een aantal menhirs in dit gebied.

Hieronder staat de link om het vervolg te lezen.

https://www.hunebednieuwscafe.nl/2021/10/een-strijd-tussen-volkeren-uit-de-hunebedtijd-hunebed-te-weris-belgie/

 

Reviews ‘Magische Stenen, korte verhalen uit de hunebedtijd

Van het boek ‘Magische Stenen, korte verhalen uit de hunebedtijd’ zijn enkele korte reviews verschenen.

Review 1: Valerie van Zanten

De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!

Review 2: Amarja Kamp

Wat ik zo leuk vond aan dit boek, is dat het een diepe behoefte vervuld, we willen eigenlijk allemaal weten hoe het toen was. Hoe leefden gewone mensen, hoe beleefden ze hun spiritualiteit… hoe bouwden ze hun hunebedden en wat was de functie ervan? Al jaren hoor ik de verhalen over Pierre’s ervaringen met het helderziend bekijken van deze plekken hier in Nederland, maar ook daar buiten. Het gaat daardoor steeds meer leven voor mij. Het zijn unieke verhalen en ik ben blij dat het nu uitgegeven is en voor nog meer mensen bereikbaar. Dank aan Pierre van Eijl, voor dit unieke boek.

Review 3: Sybrands

Wat een leuk en fijn boek om te lezen. Heel prettig geschreven neemt het boek je mee in de wereld van de Hunebedden. De hoge mate van spiritualiteit van de priesters en hun inzichten zijn verweven in de verhalen en voor mij komen de Hunebedden helemaal tot leven!

Eigen ervaringen?

Mocht je zelf nog bijzondere ervaringen hebben gehad met hunebedden dan hoor ik dat graag. Mail dan naar contact

 

Hartelijke groet, Pierre van Eijl

KoendalinieNetwerk