X5 De Loving Touch: hoofdhealing

De ‘Loving Touch is een vorm van zelfhealing die oorspronkelijk ontwikkeld is voor iemand die last had van aanhoudende hoofdpijn na een hersenschudding. Het is een meditatief hulpmiddel om aan de oplossing van die hoofdpijn te werken.
Ze bestaat uit een beginstuk waarin je jezelf grond, je energie laat stromen en je spirituele hartcentrum (oftewel je hartchakra) activeert. Daarna laat je je liefdesenergie vanuit je hartcentrum naar je armen en handen stromen. Vervolgens projecteer je een beeld van je hoofd voor je geestesoog en laat de kern van je hoofdpijnprobleem oplichten. Met die kern maak je contact en raak je in gedachten met je vingers aan waaruit je liefdesenergie stroomt. Omdat liefdesenergie een bijzonder krachtige energie is worden angsten, plekken met ‘bevroren schrik’ en agressiebeelden door deze energie geharmoniseerd en lossen ze op.
Tot slot breng je het behandelde stuk van je hoofd weer tot rust en rond je je meditatie af. Deze meditatie kan meer rust brengen in je hoofd, meer ontspanning en een betere doorstroming van je energie. Al doende kan je bevorderen dat je hoofdpijngevoelens verminderen.

Gesproken meditatie:

1 Opstarten van je energie
Grond jezelf tot in het bolvormige centrum van de aarde. Laat vervolgens aarde energie via je voeten binnenstromen en kosmische energie via je kruin. Meng beide energieën in je stuitgebied en laat de gemengde energie door je heen stromen. Visualiseer een kaarsvlam op de rand van je aura ongeveer een armlengte voor je. Stuur alle donkere wolkjes en andere storingen in je energieveld naar het vlammetje. Laat die bij de uitademing knetterend in het vlammetje verbranden, dat zuivert je aura.
Stel je een klein kamertje voor in het centrum van je hoofd. Kijk of er ’bezoek’ is en vraag dat vriendelijke doch dringend om weg te gaan, en zelfs uit je hele energiesysteem te gaan. Zet het kamertje in het ‘nu ‘ en zet er je naam in zodat het lekker schoon en rustig in je hoofd wordt.

2 Activeren van je hartcentrum (3.45 min.)
Richt je je hartchakra voor op je borstbeen, een rondje zo’n 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat daar licht uitkomt. Een prettig licht van liefde, vrede, harmonie, hartelijkheid, vriendelijkheid en mededogen. Stel je voor dat dat licht steeds dieper uit het hartchakra komt. Halverwege de voor- en de achterkant van je hartchakra (tussen borstbeen en rug) zit een lichtpunt. Daaruit straalt je innerlijk licht uit. Stel je voor dat de liefdesenergie vanuit je hart door je armen naar je vingers stroomt zodat die energie uit je vingers straalt.

3 De Loving Touch (5.45 min.)
Stel je een scherm voor met jouw hoofd erop. Als er een plek is die die te maken heeft met je hoofdpijn, laat die dan naar voren komen. Dat kan centraal in je hoofd zijn maar ook meer aan de zijkant. Als er een plek naar voren is gekomen zeg je er innerlijk ‘hallo’ tegen. Misschien als je er hallo tegen zegt je al en reactie krijgt of een associatie waar die plek mee te maken heeft:  misschien met pijn maar het kan ook een andere boodschap zijn.
Raak de probleemplek in je hoofd in gedachten aan met je vingers waaruit je liefdesenergie stroomt: de ‘Loving Touch’. Die liefdesenergie heeft een enorm harmoniserend vermogen waar pijn, angst en schrik in kunnen oplossen. Zeg enkele keren ‘hallo’ naar die plek zodat je innerlijk contact mee maakt. Projecteer de datum van vandaag op die plek. Straal ook de liefdesenergie van je hartcentrum rechtstreeks naar die plek. Herhaal dit een aantal malen. Mogelijk krijg je nog meer beelden of associaties met waar die plek mee te maken heeft, daardoor ga je er ook meer van begrijpen en kan het beter oplossen. Zie hoe de energie van die plek verandert. Op een bepaald voel je dat het genoeg is.

4 Afronding (11.15 min.)
Laat wat blauwe energie door die plek heen stromen zodat die tot rust komt. Laat dan je scherm oplossen. Richt je weer even op een vlammetje aan de rand van je aura. Als er storende energieën zijn vrijgekomen laat je die daar op de uitademing knetterend in verbranden. Laat het hartchakra weer tot rust komen even als de aarde- en kosmische energie. Kijk of je verschil voelt met het begin van de meditatie: is er iets veranderd? Eén keer is meestal niet genoeg, maar kijk of je wat meer ruimte hebt gekregen, de hoofdpijn wat minder is of spanning verminderd is. Kom rustig uit je meditatieve toestand, voel je ademhaling en beweeg je tenen en je vingers wat. Voel hoe je steeds meer uit de meditatieve toestand komt.

Nawoord

Misschien heb je geluk en merk je, als je deze zelfhealing doet, al na één keer een duidelijk effect. Door het herhaaldelijk doen van deze oefening kan je stapje voor stapje verbeteringen krijgen. Soms moet je dit in combinatie met andere dingen doen. Bij een readee merkte ik bijvoorbeeld dat het drinken van koffie, het eten van chocolade en in mindere mate het eten van suiker de hoofdpijnplek irriteerde en dus haar hoofdpijn hardnekkiger maakte. Ook het St Janskruid dat ze soms gebruikte was voor haar op dit moment niet geschikt. Stoppen met koffie, chocolade en suiker bleek niet alleen de hoofdpijn te verminderen, maar ook haar slaap te verbeteren.

Andere toepassingen

De Loving Touch is een oefening die ook voor andere problematische energieën in je energiesysteem geschikt kan zijn.

Hersenhealing

In deze Pelgrimstocht Innerlijk Licht is nog een andere, uitgebreide healing te vinden die specifiek is voor de hersenen. Het energetisch zuiveren van de hersenen staat daarbij centraal.

► Naar: X3 Energetische zuivering van de hersenen

► Terug naar Mijlpaal X

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *