7. Activering en regeling van de kundalini-energie (oefening met feedback)

Meditatie voor de activering en regeling van je spirituele oerkracht, de kundalini-energie.

Gesproken meditatie

 

1. Gronden en een kundalinisymbool in gedachten nemen
Ga gemakkelijk op een stoel zitten en grond jezelf met wortels vanuit je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen zodat je in een meditatieve staat komt. Open je spirituele hart door je voor te stellen dat daar een zacht liefdeslicht uit gaat stralen.

2. Activering van je kundalini-energie
Richt je in gedachten op je stuit en stel je voor dat er onderin een zacht lichtende driehoek zit. Laat een beeld van die driehoek op je innerlijk beeldscherm verschijnen met een stralende zon erboven, zoals in figuur 7.1. Visualiseer een spiraalvormig kanaaltje daarin van 3½ winding.

Figuur 7.1 Goud stralend kundalinisymbool met zon erboven

3. Opladen van het kundalinisymbool
Stel je voor dat er vanuit de zon een schitterende stroom energie komt die de driehoek helemaal opvult zodat deze gaat stralen. Zeg er ‘hallo’ tegen vanuit je spirituele hart en zie hoe het symbool nog meer gaat schitteren.

4. Opnemen van je opgeladen symbool in je stuit
Laat deze stralende driehoek vervolgens weer in je stuit komen en voel dat er energetisch iets in je verandert. Als je daar gevoelig voor bent zul je een prettige stroom van kundalini-energie door je hele lichaam voelen gaan.

5. Een regelknopje visualiseren
Visualiseer een regelknopje aan de bovenkant van je stuitdriehoek. Daarmee kun je daadwerkelijk het energieniveau van je kundalini bijregelen. Zet het regelknopje in een iets hogere stand en voel hoe de kundalini-energie duidelijker waarneembaar wordt. Stel de kundalini zo in met je regelknopje dat deze op de meest prettige manier door je heen stroomt. In die stand krijg je de optimale stimulans voor spirituele groei.

6. Zuiveren
Stel je een kaarsvlam voor en laat alle storende energie die is losgekomen daarin knetterend verbranden. Laat de resterende schone energie weer naar je teruggaan.

7. Tot rust brengen van je kundalinicentrum
Zet tot slot de kundalini met het regelknopje zo veel mogelijk in de ruststand. Visualiseer opnieuw je kundalinisymbool op je scherm met daarboven een bol gevuld met ijskoude, diepblauwe energie. Laat die energie in het symbool komen tot je voelt dat de activiteit van je kundalini naar de achtergrond gaat. Beweeg je vingers en je tenen en kom rustig uit je meditatieve toestand. Feliciteer jezelf: je hebt je kundalini-energie geactiveerd en weer tot rust gebracht!

Extra tips bij deze oefening

Vragen van gebruikers hebben geleid tot een aantal extra tips. Die zijn op de volgende webpage te vinden:

► Naar extra tips voor de activering en regeling van de spirituele oerkracht, de kundalini-energie

Achtergrondinformatie

Meer achtergrondinformatie over deze oefening is te vinden in de boeken van Pierjasi:

► Naar Mijlpaal 1 Pelgrimstocht Innerlijk Licht
► Naar de vorige oefening: 6 Zuivering
► Terug naar de start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *