30 Innerlijke raadpleging 2.0 (oefening)

Het gebruiken van je intuïtie bij allerlei beslissingen in je leven is een goede zaak. Hierdoor kan je soms betere beslissingen nemen. Maar niet altijd is iemands intuïtie loepzuiver. Vooral als er veel spanning en emotie in het spel is, kan de intuïtie niet goed werken of houden de goed bedoelde adviezen van anderen je af van je eigen intuïtie. Om zo helder en effectief mogelijk bij jezelf te rade gaan is de volgende oefening ontworpen. Je gaat eerst je energiesysteem zo goed mogelijk schoonmaken, dan stel je je in op je innerlijk zelf om te gaan ontdekken wat je eigenlijk wilt en daarna volgt nog een schoonmaak en controle-stap. Een grondige aanpak, vandaar de 2.0
Neem voordat je begint een vraag in gedachten waarmee je bij jezelf te rade wilt gaan.

Gesproken meditatie. Een ‘live’ opname met af en toe wat bijgeluiden.

 1. Gronden
  Ga lekker op je stoel zitten en laat wortels groeien vanaf je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Maak ze daar in gedachten vast. Zet ook je naam op je wortels en de datum van vandaag. Misschien voel je al dat je steviger zit en minder de neiging hebt om weg te zweven.
  Ga naar het kamertje in het centrum van je hoofd en maak dat schoon: stuurenergieën van anderen weg. Update je kamertje en zet er je naam in. Misschien merk je dat je meer helderheid in je hoofd krijgt.
 1. Energie laten stromen
  Laat aarde-energie door je voeten omhoog komen door je benen en je lijf. Laat daarna de lichte kosmische energie van boven uit je aura door je kruin naar binnen stromen. Voel die lichtheid ook als de kosmische energie langs je rugkanalen naar beneden stroomt. Meng beide energieën met elkaar in je stuit in een prettige mengverhouding, meestal fiftyfifty. Laat die gemengde energie helemaal door je heen stromen. Dat werkt zuiverend en helpt je om in een meditatieve staat te komen.
 1. Kaarsvlam op de rand van je aura
  Stel je een kaarsvlam voor op de rand van je aura en laat alle storingen in je energiesysteem knetterend in die kaarsvlam verbranden op je uitademing.Herhaal dat zo nodig enkele keren zodat je het gevoel hebt dat het helder om je heen is.
 1. Activeren van het hartchakra en innerlijk licht
  Breng je aandacht naar je hartchakra, het rondje op je borstbeen zo’n 12 centimeter onder het kuiltje van je hals. Stel je voor dat dat rondje licht geeft, energie van hartelijkheid, mededogen, liefde en vriendelijkheid. Voel hoe je stemming daardoor verandert en lichter wordt. Stel je voor dat het licht van je hartchakra van diep uit dit hartchakra komt, halverwege de voor- en achterkant van je hartchakra. Als die plek verbonden is met je hogere zelf, gaat die plek ook licht geven, dan heb je contact met je innerlijke licht. Dat kan je stimuleren door je een lichtkanaal voor te stellen van die lichtplek naar een stralend zonnetje bovenin je aura, het energiecentrum van je hogere zelf. Als je je arm uitstrekt naar boven komen je vingers ter hoogte van je hogere zelf. Zeg in gedachten ‘hallo’ naar het zonnetje van het hogere zelf en voel hoe de zachte energie van het hogere zelf via het lichtkanaal naar je innerlijk lichtpunt stroomt en vandaar in je uitstroomt en -straalt. Merk hoe prettig dat is. Het contact met je hogere zelf brengt je meer in contact met je innerlijk zelf en daarmee met wat je eigenlijk wilt. Hoe meer de energie door je heen stroomt, hoe meer je in contact komt met je essentie.
 1. Instellen op je vraag
  Het kan zijn dat je een vraag of probleem hebt en bij jezelf te rade wilt gaan. Zet die vraag in een bolletje aan de andere kant van je kaarsvlam. Het kan zijn als je met cliënten werkt en dat je denkt ‘hoe ga ik dit op een goede manier aanpakken?’ Het kan zijndat er in die vraag nog ‘oude energie’ zit van een tijd geleden. Zet dat bolletje in het ‘nu’. Geef dat bolletje ook een grondingskoord (‘wortel’) naar het centrum van de aarde. Zet je naam op dat bolletje zodat energie van anderen weg kan stromen want misschien is je vraag of probleem voor een deel het probleem van iemand anders. Stel je voor dat diep uit je hartchakra een harmoniserende lichtstraal vanuit het innerlijk zelf naar dat bolletje gaat en alles wat niet bij die straal past, oplost

  Zeg dan opnieuw ‘hallo’ naar de vraag of probleem uit je bolletje en vraag je af wat je innerlijk gevoel erover is en wat je het beste kan doen. Misschien krijg je een indruk van een antwoord op je vraag of een gevoelsimpuls. Je kunt je ook nog eens op je innerlijk lichtpunt richten, diep in je, en opnieuw die vraag stellen: wat zou je het beste kunnen doen?

 1. Zuivering met kaarsvlam
  Er kunnen nog allerlei beelden en storingen inje energiesysteem zitten die je storen bij je innerlijke raadpleging. Laat al die beelden naar je kaarsvlam gaan en laat die daarin knetterend verbranden
 1. Antwoord checken
  Stel je opnieuw in op het antwoord of de impuls die je gekregen hebt en stel je dan voor hoe het zou zijn als je die impuls volgt. Wat zou er achtereenvolgens gebeuren en hoe voelt dat voor je? Als je dat doet, kan het zijn dat je je realiseert dat er nog iets bijgesteld moet worden. Met de intuïties die je opgedaan hebt, kun je nu verder.
 1. Zuiveren en afronden
  Laat nog de laatste restjes donkere wolken in je kaarsvlam komen en verbranden. Laat het bolletje oplossen. Stel je een eindje boven je hoofd een zonnetje voor met een magneetje erin met jouw naam erop. Laat alle energie die vrijgekomen is met deze oefeningen of die nog elders is, terugkomen in je zonnetje. Zet je zonnetje heel goed in het ‘nu’ zodat alle energie weer up-to-date wordt en gaat stralen. Stel je een kraantje voor aan de onderkant van je zonnetje en laat de energie ervan in je aura en energielichaam stromen zodat je weer helemaal opgevuld wordt met die energie. Breng je aandacht naar je grondingskoorden zodat die sterker worden waardoor alle energie zich weer goed integreert in je energiesysteem. Laat ook het zonnetje oplossen. Beweeg je tenen wat en je vingers en kom rustig uit je meditatieve toestand.

► Naar Vierde Mijlpaal Pelgrimstocht Innerlijk Licht
►Terug naar 29 Zuivering kundalini-kanalen (oefening)
►Terug naar Mijlpaal 3
►Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *