X2 Massage van het tweede etherische chakra en bijbehorende hormoonklieren

De chakra’s van het etherische energielichaam zijn nauw verbonden met onze hormoonklieren. Door ons op zo’n chakra in te stellen, kunnen we contact maken met de bijbehorende hormoonklier. Die kun je dan een etherische massage geven wat die klier kan zuiveren. Dat kun je oefenen met onderstaande meditatie. Het kan echter lastig zijn om je in te stellen op de etherische chakra’s, want hoe onderscheid je dat van de chakra’s van de hogere energielichamen? Een handige methode is het werken met mudra’s. Dit zijn bepaalde vingerhoudingen die met name in het etherische lichaam energetisch doorwerken en ook de chakra’s hiervan kunnen stimuleren. In de volgende oefening wordt gewerkt met de Kubera-mudra. Een mudra waarvan gezegd wordt dat deze rijkdom en overvloed kan brengen, maar die ook het tweede chakra activeert. Maar eerst worden je kundalini-energie en je hartchakra geactiveerd.

Gesproken meditatie, een ‘live’ opname van de kundalinigroep

1 Starten
Grond jezelf met wortels onder je voeten en je stuit. Verbind die door met het centrum van de aarde en maak ze daaraan vast. Laat vervolgens aarde en kosmische energie door je heen stromen. Zuiver jezelf door een roos te visualiseren, en daarna te laten exploderen waarbij alle storende energie kan oplossen.
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd, maak dat schoon en zet het in het ‘nu’. Ga in je kamertje ‘zitten‘ en stel je een scherm voor en maak dat schoon. Dat stimuleert je helderziende vermogens van je voorhoofdschakra.
Zet je aura in het ‘nu’ en zet je naam op je hele energiesysteem zodat storende energie van anderen gemakkelijker kan wegvloeien.

2. Kundalinicentrum in je stuit activeren
Zeg een paar keer ‘hallo’ naar een lichtpuntje in je stuit. Dit activeert je kundalinicentrum aldaar. Stel je het kundalinicentrum als een driehoekje voor met de punt naar beneden. Visualiseer aan de bovenkant, waar een groot kanaal van uitgaat, een regelknopje. Stel dat zo in dat de kundalini-energie op een prettige manier door je heen stroomt. Laat kundalini-energie door je hartchakra stromen zodat dit wat gezuiverd wordt.

3 Hartchakra activeren
Stel je voor dat er een prachtig licht uit je hartchakra straalt. Een licht van liefde, vriendelijkheid, hartelijkheid en harmonie. Voel hoe het daardoor wat warmer wordt bij je hartchakra. Stel je voor dat dit licht gevoed wordt door een lichtplek diep in je hartchakra. Dit is het punt van innerlijk licht. Dat is met een lichtkanaal verbonden met het zonnetje van het centrum van het Hoger Zelf, bovenin je aura. Zeg daar in gedachten ‘hallo’ tegen en voel dat als antwoord een zachte sprankelende energie vanuit het zonnetje omlaag komt. Voel hoe dat je in een lichte stemming brengt. Stel je een energielijn voor van de voorkant van je hartchakra naar je kundalinicentrum in je stuit. Stel je voor dat de activiteit van je kundalinicentrum door je hartchakra op een harmonische manier geregeld wordt.

4 Activeren van het tweede etherische chakra
Stimuleer nu het tweede chakra door de Kubera-mudra te gebruiken. Houd je duim tegen de toppen van je wijs- en middelvinger. Houd de ringvinger en je pink op de palm van je hand (zie figuur).

Figuur X2.1 Kubera-mudra

Doe dit met allebei je beide handen. Door deze mudra wordt binnen enkele seconden de energie van je tweede etherische chakra geactiveerd. Dat kan als een rond gebied worden waargenomen, waarvan het centrum vlak onder je navel ligt. Houd in stap 5 en 6 je vingers in de Kubera-mudra stand.

5. Zuiveren en masseren van het tweede etherische chakra
Stel het tweede chakra voor als een tamelijk platte ronde schijf die enigszins oranje is.  Zet die schijf in het ‘nu’ door de datum van vandaag erop te visualiseren, en zet er je naam op. Stel dit chakra voor als gemaakt van soepel rubber dat gemakkelijk kneedbaar is, zie figuur X2.2.

Figuur X2.2 Zijaanzicht tweede ckakra

Toelichting: De ovaal links is het zijaanzicht van het tweede etherische chakra waarvan het centrum vlak onder de navel zit. Vanaf de achterkant loopt horizontaal een energiekanaal naar het verticale kanaal dat alle chakra’s verbindt. Het etherische energiekanaal van het tweede chakra loopt door tot aan der rug. Daar zit een enigszins bol uiteinde.

Vanaf het midden van het tweede chakra lopen energiekanalen naar de hormoonklieren (testikels/eierstokken).

Ga die schijf dan in gedachten masseren en voel wat dat je doet. Misschien krijg je oude beelden te zien van lang geleden die met dit chakra te maken hebben. Visualiseer een vlam op de rand van je aura en laat alle beelden daarin knetterend verbranden. Dat zuivert dit chakra.

6 Zuiveren en masseren van de bijbehorende hormoonklieren
Stel je voor dat er (wazige)  energielijnen lopen van het tweede chakra naar je geslachtsklieren, bij de man de testikels en bij de vrouw de eierstokken (zie figuur X2.2). Masseer ook deze klieren en energielijnen en laat de kundalini-energie er doorheen stromen. Laat storende beelden die vrijkomen in een vlam verbranden.

7 Afronden
Rond tot slot deze meditatie af door alle beelden te laten oplossen en te stoppen met de Kubera-mudra. Voel met je hand je buikademhaling, en beweeg je vingers en tenen wat. Voel wat deze meditatie je gedaan heeft.

Meer informatie
Andere chakra’s van het etherisch energielichaam zijn eveneens op deze manier te activeren en te zuiveren. De kunst is wel om een bij een chakra passende mudra te vinden. Om je op weg te helpen een voorbeeld. Met de hartmudra kun je bijvoorbeeld het etherische hartchakra activeren. Vandaar uit kun je je dan instellen op de thymusklier en die masseren. Op het blogbericht over de hartmudra kun je meer informatie hierover vinden, evenals op het blogbericht over het etherische energielichaam.

► Verder naar X3 Energetische zuivering van de hersenen

► Terug naar: X1 Zuivering van het etherische energielichaam

► Terug naar: Mijlpaal X

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *