X3 Energetische zuivering van de hersenen

Wat kan je door middel van aura-healing doen om de gezondheid van de werking van je hersenen te ondersteunen en mogelijk te versterken? Dat is zeker belangrijk als je problemen hebt gehad vanwege een hersenschudding of als je last hebt van vergeetachtigheid of concentratieproblemen.

Figuur X3.1 De hersenen (Bron: Pixabay)

Energetisch kan het hersengebied gezuiverd worden van aanklevende vreemde energieën of van energiekoorden die de (metafysische) energetische doorstroming in de hersenen belemmeren. Dat een gevoel van meer ruimte geven en meer rust. Ook de toevoerkanalen van gedachtenenergie vanuit het zonnevlechtgebied naar de onderkant van de hersenen kunnen gezuiverd worden. Eveneens de gebieden boven de hersenen die veel te maken hebben met snel en ‘flitsend’ kunnen denken.
Door je af te stemmen op de hogere energetische gebieden in en boven onze aura kunnen we ook een ‘reset’ uitvoeren van de hersenen door ze een impuls te geven en ze weer te laten werken zoals ze bedoeld zijn. Daarvoor moet worden afgestemd op de godsvonk en het gebied daar omheen waar een ‘reset ring’ aanwezig is. Dat is een ring met energieconfiguraties die de oorspronkelijke principes van al onze organen bevatten. Activering van zo’n configuratie kan tot een ‘reset’ leiden van het desbetreffende orgaan. Bij onderstaande healing gaat het over een ‘reset’ van de hersenen.
Deze meditatie bestaat uit een voorbereidende meditatie waarin je je kundalinisysteem activeert en de chakra’s op een bijzondere manier zuivert en vervolgens een zuiveringsmeditatie voor de hersenen en de connecties aan de onderkant met de zonnevlecht en de bovenkant vanuit het hogere zelf.

Gesproken voorbereidende meditatie (live opname met af en toe geluiden van de deelnemers):

 1. Gronden
 2. Kosmische- en aarde energie laten stromen
 3. Kamertje in centrum van het hoofd schoonmaken
 4. Kundalinisysteem opstarten vanuit het stuitcentrum

Activiteitenniveaus 1, 2, 3 en 4

 1. Vanuit zesde chakra naar kamer van het kruinchakra en ‘hogere kamer’.

Daarna vijfde, vierde, derde, tweede en eerste chakra

 1. Kundalini-energie rustig door je heen laten stromen

Gesproken meditatie ‘Zuivering van de hersenen’ (live opname met af en toe geluiden van de deelnemers):

 1. Beeld van je hersenen op je innerlijke scherm laten verschijnen
 2. Activering hartchakra
 3. Contact maken met innerlijk lichtpunt
 4. Activering energiekanaal naar hogere zelf
 5. Hersenen energetisch zuiveren
 6. Energiekoorden oplossen
 7. Energie- en informatietoevoer van zonnevlecht naar hersenen bewust worden
 8. Je verplaatsen in de zonnevlecht
 9. Zonnevlecht checken op energiekoorden
 10. Kanaal zonnevlecht hersenen zuiveren
 11. Energiegebied boven hersenen zuiveren stimulatie ‘flitsend denken’
 12. Afstemmen op ‘reset ring’ rondom godsvonk
 13. Hersen-healing met reset configuratie
 14. Afronding

Terugblik

De hier gevolgde healing-methode bleek voor de deelnemers heel intens te zijn. Ze hadden het gevoel dat er er van alles bij hun hersenen gebeurde: meer straling, flitsjes van gekleurde energieën, het gevoel dat het hele hersengebied geactiveerd werd, en dat er gevoelsmatig meer ruimte kwam voor hun zonnevlecht wat hun hersenwerking weer versterkte.
Behalve energetisch werk zijn er nog vele andere manieren om de hersenwerking te ondersteunen, denk maar aan fysieke en uitdagende mentale oefeningen, het regelmatig hebben van prettig voelende sociale contacten, juiste en gevarieerde voeding, voldoende rust en massage.
Mocht je zelf ervaring hebben opgedaan met bovenstaande ‘zuivering van de hersenen’ of met andere manieren om de hersenwerking te ondersteunen, dan horen we dat graag!

► Terug naar Mijlpaal X
► Terug naar start van de Pelgrimstocht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *