16 Geluidshealing hartchakra (oefening)

Met geluid kun je de energetische healing van je chakra’s  bevorderen. In deze oefening stellen we ons in op het hartchakra en maken dan een geluid dat qua toonhoogte hierop is afgestemd. Hier oefenen we met een oom-klank, een prettige harmoniserende klank die je lang kunt aanhouden en door je heen kunt laten trillen.
Tegelijkertijd kun je je hand gebruiken om de energie van het chakra, maar ook de aura ervoor en erachter, meer in balans te brengen. Dit geeft een prettig gevoel van meer balans en helderheid bij het chakra, een gevoel dat het hele lichaam kan doortrekken. Op dezelfde manier kun je ook de andere chakra’s een healing geven.

Gesproken meditatie geluidshealing hartchakra:

1.Start
Grond jezelf door wortels te laten groeien vanaf je voeten en je stuit tot het centrum van de aarde en daar maak je ze vast.
Laat dan aarde en kosmische energie door je heen stromen.
Visualiseer een vlam voor je en stuur alle storingen in je aura en energielichaam naar die vlam toe en laat ze knetterend daarin verbranden.
Richt je op het centrum van je hoofd en stel je voor dat daar een kamertje is, jouw kamertje,  en maak dat schoon.
Richt je op je hartchakra bij je borstbeen stel je voor dat dat licht geeft. Licht dat van diep uit dat chakra komt. Zo activeer je dat chakra.

2.Geluid afstemmen op je hartchakra
Raak met je vingers je borstbeen aan ter hoogte van het hartchakra. Dat is circa 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Intoneer een oom-klank en varieer de toonhoogte. Voel met je vingers op welke toonhoogte het hartchakra gebied het meest meetrilt. Dit is de toonhoogte die bij je hartchakra hoort.

3.Zelf healing met je hand
Breng je hand circa 10 – 30 centimeter voor je hartchakra met je handpalm naar je toe. Stel je voor dat je met de uitstraling van je hand contact maakt met dit chakra. Maak dan zachte, heen en weer gaande bewegingen met je hand en stel je voor dat dit je hartchakra zuivert en harmoniseert. Stel je ook voor dat je hiermee de aura voor en achter bij je hartchakra harmoniseert. Voel wat dit je doet.

4.Zelfhealing auralaag met geluid
Als je nu weer een oom-klank intoneert kun je je voorstellen dat de beweging van je hand voor je hartchakra samen met het geluid je helemaal omhult. De hele auralaag om je heen wordt zo geharmoniseerd. Voel hoe prettig dat is.

5.Zelfhealing keelchakra
Je kunt op dezelfde manier ook de andere chakra’s een healing geven, bijvoorbeeld het keelchakra. Intoneer een iets hogere oom-klank die past bij je keelchakra. Als je je vingers tegen je keel houdt voel je aan de vibratie wanneer je de goede toonhoogte hebt.

6.Afronden
Grond je opnieuw en voel hoe dat je energie stabiliseert. Visualiseer een vlam en laat eventuele vrijgekomen storingen daarin ‘verbranden’. Consolideer dan de healing. Voel dan nog even wat deze geluidshealing je gedaan heeft. Kom dan rustig uit je meditatieve toestand.

Meer informatie over geluidshealing kun je vinden in ‘Piek- en verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’ van Pierjasi blz. 334. Hier staat een geluidshealing die speciaal gericht is op het tot rust brengen van een overactieve kundalini-energie.

► Naar volgende oefening: 17 Kleurenhealing chakra’s
► Terug naar vorige oefening: 15 Zelfhealing aura
► Terug naar Mijlpaal 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *