Boek Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie: De Basis

Bij het gaan van een spirituele ontwikkelingsweg kunnen we voor onszelf nagaan in hoeverre we daar wat mee willen doen in ons dagelijks leven. We kunnen onze binnenwereld en de buitenwereld van elkaar gescheiden houden maar dat kan betekenen dat onze spirituele ontwikkeling geen handen en voeten krijgt. We praten en denken er dan over, maar het is geen deel van onze levenservaring. Koppeling van spirituele ontwikkeling met ons dagelijks leven maakt het er niet altijd gemakkelijker op maar wel echter. We kunnen proberen om bij kleine en grote beslissingen in ons dagelijks leven uitdrukkingen als ‘leven met compassie’, ‘de weg van het hart gaan’ en ‘op je innerlijk gevoel afgaan’ in de praktijk te brengen. Je zult dan merken dat deze uitdrukkingen steeds meer betekenis krijgen en diepte en volheid geven aan dat wat we in het dagelijks leven doen en ervaren. Spirituele ontwikkeling wordt dan een deel van ons dagelijks leven, niet alleen bij stralende meditaties maar ook bij het overwinnen van tegenslagen die ogenschijnlijk niets met spirituele ontwikkeling te maken hebben. Geleidelijk zal onze spirituele ervaring zich verdiepen en ons leven verrijken en kunnen we misschien een glimp opvangen van iets lichtends diep in ons. Iets lichtends dat steeds meer naar buiten kan stralen in dat wat we doen in deze wereld: ons innerlijk licht begint zichtbaar te worden!

Het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ kan  een gids en baken zijn bij je persoonlijke spirituele ontwikkelingstocht. In het eerste deel staat de bewustwording en zuivering van de drie energielichamen centraal die onze basis vormen.

Inhoudsopgave:

1. Spirituele ontwikkeling

2. Bewustwording van de energielichamen als ontwikkelingsweg

3. Prana, voedsel voor de energielichamen

4. Verdere bewustwording van het etherische lichaam

5. Kundalini, de spirituele oerkracht

6.Reflexzones in het etherische lichaam

7. Contact met de aarde

8. De zeven aura’s

9. Het lichaam van emoties

10. Plezier met je emotionele lichaam

11. De spirituele oerkracht, kundalini als stimulans

12. Spirituele ontwikkeling in kleur

13. De slaap- en droomcyclus

14. Ritmes in de tijd

15. Emotie is energie

16. Centeren in het emotielichaam

17. Krachtlijnen en haracentra in het mentale lichaam

18. Denkactiviteiten in het mentale lichaam

19. De metafysische zonnevlecht als centrum van het denken

20. Voorbije levens
De tekeningen in de hoofdstukken zijn bedoeld als ondersteuning van de oefeningen. Ze helpen om een voorstelling te maken van energieconfiguraties in onze energielichamen en de aura’s die ons omgeven. Als je zelf in gedachten zo’n tekening voorstelt helpt dat enorm bij het doen van de bijbehorende oefening. Je stemt je energie als het ware af op het beeld van de tekening waardoor je energie daadwerkelijk gestimuleerd wordt. Dit is, een voorbeeld van de werkzaamheid van gedachtekracht.

Een proeflezer mailde me in dat verband het volgende:

“Ik vind het een geweldige ervaring om je boek door te lezen. Het doet me sterk denken aan de cursus intuïtieve ontwikkeling die ik heel wat jaren geleden heb gevolgd.
Ik heb eigenlijk niet het gevoel dat ik lees, maar dat ik in mijn visualisatie sta en dat daar de tekst vloeit, levendig wordt. Dát heb ik met jouw praktische uitleg in dit boek! Daar ben ik je zeer dankbaar voor en komt zéker ten goede aan de lezer en beoefenaar.”

► Recensies in Paravisie en de Sofia

► Persbericht boekuitgave 20 juni 2015 Utrecht

► Highlights Ontdekkingsreis deel 1, De Basis

Het boek is te bestellen bij de boekhandel, de webwinkel van Uitgeverij Gopher of via Bruna, Bol.com, AKO, Laan kantoorboek.nl en ECI. Het ISBN-nummer is: 9789051799095

Ook in te zien of te reserveren in uw openbare bibliotheek.

► Gesproken meditaties bij het boek ‘Pelgrimstocht Innerlijk LIcht’

►Gesproken meditaties bij de spirituele ontwikkelingsweg: Pelgrimstocht Innerlijk Licht

► Overzicht met foto’s van interactieve lezing op 25 oktober 2015 door Pierre van Eijl en Amarja Kamp over ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’, bij de Stichting Emma, te Utrecht

► Naar Piramide Inwijding