Z1 Godsvonk meditatie

Het bewust contact met ons innerlijk licht opent deuren naar andere gebieden van spirituele bewustwording. Dan kunnen we ons zelfs bewust worden van onze diepste innerlijke bron, ook wel de Godsvonk genoemd. Dit is de bron in ons die we in diepste wezen zijn en vanaf onze eerste incarnatie tot expressie brengen. Waarvan alle kwaliteiten geleidelijk aan, tijdens duizenden incarnaties, ontwaken. Met onderstaande meditatie kun je proberen bewust contact te maken met je Godsvonk en te ervaren wat die diepe kern in je betekent. Na stap 1, het in meditatieve toestand brengen van je energiesysteem, is het essentieel dat je in stap 2 je hartchakra activeert. Dit chakra is de toegangsweg tot je innerlijk licht en het in stap 3 contact maken met je Hoger Zelf. Vandaar kan stap 4 gemaakt worden naar de bewustwording van je Godsvonk. Daarna kun je in stap 5 en 6 deze meditatie afronden.

In figuur 1 wordt deze meditatie geïllustreerd.

Figuur 1 Activering van het hartchakra en lichtkanaal naar het Hoger Zelf bij de Godsvonk meditatie

Het bij stap 2 geactiveerde hartchakra is zichtbaar ter hoogte van het borstbeen. Het bij stap 3 activeren van het contact met het Hoger Zelf door middel van een lichtkanaal, is zichtbaar als een lichtlijn tussen hartchakragebied en het zonnetje van het Hoger Zelf bovenin de aurawand. De Godsvonk, waar in stap 4 contact mee gemaakt wordt, is het lichtje in de bovenste bol. Deze bol is de kernziel. Verder zijn onderin de tekening de aardse verankering van het Hoger Zelf (in de aurawand) en de Godsvonk (onder de aurawand) te zien.

Gesproken meditatie

1. Starten
Ga lekker op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Laat in gedachten wortels uit je voeten en je stuitje groeien naar het centrum van de aarde. Maak ze daar in gedachten aan vast. Je bent daardoor niet alleen energetisch krachtig verbonden met de aarde, maar je geestelijke zelf zit nu ook meer geankerd in je fysieke lijf zodat je niet gemakkelijk meer wegzweeft. Dat is essentieel voor het welslagen van deze meditatie.
Laat nu in gedachten aarde-energie door je voeten omhoog komen en kosmische energie via je kruin omlaag. Meng beide energieën in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen. Dit helpt om je in een meditatieve staat te brengen en tegelijkertijd wordt je energiesysteem gezuiverd.
Stel je een kaarsvlammetje voor op de rand van je aura. Dat is ongeveer een armlengte voor je. Stuur alle donkere wolkjes in je aura daar naartoe en laat die daarin knetterend verbranden op je uitademing. Dit werkt zuiverend. Je aura kan er daardoor lichter uit gaan zien en je kunt je ook lichter gaan voelen.
Richt je aandacht op je hoofd en stel je een klein kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zeg in gedachten ‘hallo’ in het kamertje. Als je gezichten ziet opdoemen, of wolkjes, verzoek die dan vriendelijk maar dringend je kamertje te verlaten. Zo wordt het rustig in je hoofd.

2. Activeren van je hartchakra
Richt je aandacht op je hartchakra. De voorkant ervan is een rondje op je borstbeen circa 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat daar een licht uitstraalt van liefde, hartelijkheid, vriendelijkheid, mededogen en harmonie. Als je dit doet wordt het misschien warm bij je borstbeen, waar je hartchakra zit. Stel je voor dat dit licht steeds dieper vanuit je hartchakra gaat stralen. Als je dit doet  kom je bij een plek halverwege de voor- en achterkant van je hartchakra: de plek van innerlijk licht. Als je die niet ziet, kun je je die voorstellen als een plek met een fijn, zacht licht. Verplaats je daarin, en probeer te voelen wat die plek voor je betekent.

3. Contact met het Hoger Zelf maken
Neem waar of stel je voor, dat er bovenin je aura, in de aurawand, een zonnetje is, een manifestatie van je Hoger Zelf. Zeg vanuit de plek van innerlijk licht ‘hallo’ naar dit zonnetje. Misschien kun je als antwoord voelen, hoe een heel zachte en prettige energie vanuit het zonnetje op je neerdaalt en in je stroomt. Het hartchakra kan dan extra oplichten. Dat licht kan dan van daaruit uitstralen in heel je energielichaam en je aura.
Stel je dan een lichtlijn voor van de plek van innerlijk licht in je hartchakra naar het zonnetje van je Hoger Zelf, helemaal bovenin de aurawand. Zeg opnieuw ‘hallo’ tegen het zonnetje van je Hoger Zelf en merk dat de lichtlijn als een lichtkanaal het stralend licht van je Hoger Zelf omlaag laat stromen.

4. Naar het Hoger Zelf en de Godsvonk
Ga nu in gedachten en gevoel via die lichtlijn omhoog naar het Hoger Zelf en voel hoe je opgenomen wordt in het stralende licht ervan. Probeer een gevoelsindruk te krijgen van wat dit je doet.
Ga door met het volgen van de lichtlijn boven het zonnetje. Daar zit zo’n twintig á dertig centimeter erboven een zacht stralende plek van licht: je Godsvonk. Verplaats je in die Godsvonk en voel de betekenis die het voor jou heeft. Laat het licht van de Godsvonk je doorstromen en voel hoe je opgenomen wordt in dit licht. Dit licht dat er altijd al was, maar dat je nu bewust kan ervaren.

5. Terug
Zak nu langzaam terug vanuit de Godsvonk naar je Hoger Zelf en je energielichaam. Neem alle straling van je Godsvonk mee. Kom tenslotte terug op de plek van innerlijk licht diep in je hartchakra.

6. Afronding
Laat nu alle beelden oplossen en richt je op je wortels uit je voeten en je stuit. Dat helpt om alle energie van je uit de bovenste regionen van je energiesysteem terug te halen en je energiesysteem te stabiliseren. Leg je hand op je buik en voel je buikademhaling. Ook dat helpt om helemaal terug te komen in  het hier en nu. Beweeg je vingers en je tenen en kom langzaam uit je meditatieve toestand.

Terugblik

En?  Lukte deze meditatie? Het is een uitdaging om meteen de eerste keer dat je deze meditatie doet, contact te maken met je Godsvonk, maar het kan! Dat contact kan voor iedereen anders zijn. Zo kun je de oneindigheid of eeuwigheid diep in jezelf ervaren. Je kunt contact maken met de bron van liefde diep in je. Je kunt beelden krijgen van een voor jou heilige plek. Enz. Bij dat alles kun je beseffen dat het goddelijke niet iets afstandelijks is van ver weg, maar dat je het diep van binnen zelf bent.

Navigatie

► Verder naar Z2: Het ontdekken van de ziel
► Terug naar Mijlpaal Z De tocht van de ziel
►Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht
 Verklarende woordenlijst

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *