Nieuwsbrief augustus 2019

In de vorige nieuwsbrief van juli stonden al twee experimenten met mudra’s beschreven. Intussen is de zoektocht naar de betekenis van mudra’s en wat ze in de praktijk voor ons kunnen betekenen verder gegaan. In dit nieuwe blog bericht wordt eerst dieper in gegaan op de hartmudra. Die kan meditatief rust en balans brengen maar ook fysiek je hart tot rust brengen. Een tweede mudra is gecombineerd met een kleurenhealing en gericht op heling van het innerlijke kind.
Het leuke van de mudra’s is dat je ze zelf heel gemakkelijk kunt doen. Hoe sensitiever je bent, hoe meer je ervan voelt. Ik heb wel gemerkt dat voor een diepgaand effect je een mudra zeker drie maal daags 7 minuten gedurende enkele weken moet doen. Lees de mudra-ervaringen op de website en probeer het zelf eens!
 
Oefenen met de hartmudra (Apan-vayu)

 
https://kundalini-energie.nl/blog/oefenen-met-de-hartmudra-apan-vayu
 
Healing innerlijk kind met mudra en kleurenhealing
Bestaat er ook een mudra voor het innerlijke kind? Dat zou mooi zijn, want vervelende dingen uit de kindertijd zoals pesterijen, trauma’s en agressie kunnen nog diepgaand doorwerken in ons volwassen leven. Vaak zijn we ons er al lang niet meer bewust van dit soort dingen uit de kindertijd maar werken ze door in ons contact met anderen, ons gevoel voor zelfwaarde of hoe we bepaalde mensen en situaties vermijden.


Figuur 1: Jnana-mudra te combineren met kleurenhealing

Met een innerlijk-kind-mudra (zie figuur 1) zouden we dan een hulpmiddel hebben om het innerlijke kind in ons en daarmee de basis van ons volwassen ‘ik’, heel te maken. Dat kan bijdragen aan ons levensgeluk en dat kan weer uitstralen naar anderen. In deze blog staat een voorbeeld van healing van het innerlijk kind met een mudra in combinatie met kleurenhealing.
https://kundalini-energie.nl/blog/healing-innerlijk-kind-met-mudra-en-kleurenhealing
 
Heb je zelf ervaringen met mudra’s? Schrijf ze op en stuur ze me toe. Misschien kan dat weer helpen meer zicht te krijgen op deze wonderlijke vingerstanden!
 
                                       
                                    KoendalinieNetwerk
 
 
Deze Nieuwsbrief van het KoendalinieNetwerk is een nieuw initiatief. Als je feedback of ideeën hebt voor toekomstige nieuwsbrieven, laat me dat dan weten: https://kundalini-energie.nl/contact

► Terug naar Archief Nieuwsbrieven KoendalinieNetwerk