28 Zuivering met innerlijk licht (oefening)

Ons innerlijk licht dat uit de diepte van het hartchakra komt, kan gebruikt worden voor zuivering. Donkere plekken in ons energiesysteem die op ons drukken, wolken vreemde energie (van anderen)  en zelfs geestinvloeden kunnen zo gezuiverd worden. Daarvoor moeten we dit licht activeren en laten stralen naar het probleemgebied. Hierbij de oefening om dat te leren doen.

Gesproken meditatie:

1. Gronden
Visualiseer ‘wortels’(grondingskoorden) van je voeten en je stuit naar het bolvormig centrum van de aarde en maak ze daar vast.

2. Hartchakra activeren
Stel je de voorkant van het hartchakra voor als een rondje op je borstbeen, 10 – 12 cm. onder het koeltje van je hals. Denk je in dat daar licht uitkomt. Een prettig licht van hartelijkheid, vriendelijkheid en liefde. Laat dat licht als een bundel uit je hartchakra stralen.

3. Innerlijk licht activeren
Stel je voor dat het licht van diep uit je hartchakra komt. Steeds diepere van een lichtende plek halverwege de voor- en achterkant van je hartchakra. Dit is de lichtmanifestatie van je innerlijk zelf. Stel je ene lichtstraal voor vanuit die plek door het centrum van je hartchakra naar buiten. Deze al heeft een bijzonder zuiverend en harmoniserend vermogen.

4. Zuivering met de innerlijke lichtstraal
Ga na waar in je aura of energielichaam een plek uit balans is. Die is meestal donker en kan een gevoel van storing geven.
Geef die plek een grondingskoord en richt je innerlijk lichtstraal erop. Die straal zal proberen alles wat niet in harmonie is met je diepste wezen te zuiveren totdat harmonie is opgetreden. Zet dan, terwijl je straalt, de datum van vandaag en je naam op die plek. Dat helpt om de energie ervan in jet ‘nu’ te zetten en  vreemde energie van anderen af te stoten en weg  te laten vloeien. Zeg innerlijk een aantal keren ‘hallo’ naar die plek mogelijk krijg je beelden of andere indrukken over de aard van die plek. Laat die beelden oplossen, dat helpt bij de zuivering.
Ga hier zolang mee door dat de hele plek verzadigd is met licht en daardoor weer stevig is geworden.

5. Afronding
Laat alle beelden oplossen en kom rustig uit je meditatieve staat.

Je kunt meer donkere plekken in je energiesysteem in één sessie behandelen.
Wil je meer weten over healing met licht dan is het boek ‘Energetische bescherming’ van Delnooz en Martinot mogelijk interessant voor je.

► Naar volgende oefening: 29 Zuivering kundalini-kanalen
► Naar vorige oefening: 27 Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau
► Terug naar Mijlpaal 3
 Naar de start van de Pelgrimstocht innerlijk licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *