Y1 Healing etherische energielichaam met een kundalini-kolom

Soms kun je last hebben van ongemak in je lichaam. Dat kan pijn, irritatie of iets anders zijn. Ook als je niet weet wat precies de oorzaak ervan is, kan het prettig zijn om een meditatie te doen die je ongemak verlicht. De meditatie die hier staat is zo’n  meditatie. Je activeert daarbij je kundalini-energie in je etherische lichaam zodat deze een energiekolom vormt van stuit tot kruin (zie figuur 1).

Figuur 1: Kolommen kundalini-energie in het etherische energielichaam

De energie van die kolom kun je laten uitwaaieren door je hele lichaam en je hele aura. Dan zul je merken dat dat een helend effect op je heeft. Het etherische lichaam is het energielichaam wat het dichtst bij ons fysieke lichaam staat. Het bevat onder andere de reflexzones en acupunctuur meridianen. Healing van het etherische energielichaam kan daarom een harmoniserend en heel makend effect op het fysieke lichaam hebben.

Gesproken meditatie ‘Helende kundalini energie-kolom’ (11 minuten en 19 seconden).
Het is een ’live’ opname en bevat hier en daar wat bijgeluiden.

Meditatiestappen

1. Gronden ( 0.0 – 1.20 min./sec.)
Ga op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Grond jezelf met ‘wortels’ vanuit je stuit en je voeten naar het centrum van de aarde. Maak daar die wortels vast. Je kunt nu het gevoel krijgen steviger te zitten. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen zodat je in een meditatieve staat komt. Stel je een vlammetje voor op de rand van de aura op een armlengte afstand. Laat alle wolken en stof in je aura daar in gedachten naar toe gaan en knetterend verbranden op de uitademing.
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd en kijk of daar bezoek is. Indien je iets ziet verzoek je het bezoek vriendelijke maar dringend niet alleen je kamertje, maar ook je hele aura te verlaten. Dat geeft meestal meer helderheid in je hoofd.

2. Activeer je hartchakra (1.20 – 2.10)
Activeer nu je hartchakra (rondje voor bij je borstbeen) door je voor te stellen dat daar licht uitstraalt (zie figuur 2).

Figuur 2: Activering van het hartchakra

Licht dat van diep uit je hartchakra komt. Het punt van innerlijk licht dat daar zit, wordt gevoed door een lichtkanaal vanuit het stralende zonnetje van het Hoger Zelf, bovenin de aura.

3. Instellen van je kundalini in je etherische energielichaam(2.10 – 4.10)
Laat het licht van je hartchakra uitstralen naar het onderste gedeelte van je stuit. Daar kun je je een lichtplek voorstellen waar het kundalini-centrum zit. Zeg een aantal keren ‘hallo’ naar dit gebied vanuit je hartchakra. Daarmee activeer je het kundalini centrum en wordt het meer zichtbaar. Stel je voor dat deze lichtplek in een driehoek zit. Een driehoek met een platte bovenkant en met het onderste punt een klein eindje daaronder (zie figuur 3).

Figuur 3: Kundalinidriehoek in het etherische energielichaam

Op die platte bovenkant kun je een draaischijf voorstellen waarmee je de kundalini in je etherische energielichaam kunt activeren (zie figuur4).

Figuur 4: Kundalinidriehoek met een gevisualiseerde draaischijf daar bovenop

Die schijf kun je een slagje geven. Dat activeert de kundalini-energie waardoor zich een brede energiekolom van circa 15 centimeter doorsnede van je stuit naar je kruin ontwikkelt. (zie figuur 5). Die kolom bestaat uit een spiraal van omhoog komende kundalini-energie. De windingen in de kolom liggen zo dicht op elkaar dat het één geheel lijkt.

Figuur 5: Kundalini-energiekolom van stuit tot kruin

Vanaf je schouders zijn er aftakkingen met smallere kolommen naar je armen en handen. In je bekken, bij de bovenkant van de kundalinidriehoek zitten er aftakkingen naar je benen en armen. Dit zijn ook smallere kolommen. Laat de kundalini-energie door al die kolommen heen stromen. Misschien voel je het effect van die energie in je. Het kan je meer alert en aanwezig maken.

4. Uitwaaieren van je kundalini-kolom (4.10 – 8.00)
Zet je naam en de datum van vandaag in je kundalinidriehoek zodat die helemaal up-to-date is en zonder storing van aanklevende energie van anderen. Stel je dan voor hoe de kolommen van energie zich wat verspreiden over je lijf. Misschien voel je het effect ervan , zoals tintelingen of een gevoel van opgevuld worden met energie. Stel de kolom zo in dat je het als een prettige lichte energie voelt. Laat die energie zich dan uitspreiden zodat die door heel je aura stroomt (zie figuur 6).

Figuur 6: Uitwaaierende kundalini-energie

Misschien zie je plekken die wel wat van deze energie nodig hebben. Laat de energie daar goed op inwerken en zet die plekken in het ‘nu’ door daar de datum van vandaag in te visualiseren. Vervolgens kun je je voorstellen dat die lichtende energie ook een healing kwaliteit heeft en overal naar toe kan stromen waar dat nodig is. Dat kan op allerlei plekken zijn. Op een bepaald moment kun je merken dat het wel genoeg is. Laat de kundalini-energie weer langzaam naar de kolommen teruggaan. Je kunt je dan voorstellen dat de rest van je energiesysteem nog wat naschittert van de healing en de doorstroming van energie.

5. Afronden van de meditatie ( 8.00 – 11.23)
Richt je aandacht op je gronding. Die wordt daardoor wat sterker wat de healing consolideert. Je kan langzaam de draaischijf weer wat terugschakelen zodat die in een rustige stand komt. Laat een beetje groene energie door je stuitgebied gaan zodat het daar tot rust komt. Laat er ook sprankelend roze doorheen gaan, de Christ-force energie. Laat die energie ook door de rest van je lijf gaan, dat geeft een gevoel van prettige harmonie. Als er ergens nog een wolkje in je aura zit, laat die dan naar het vlammetje gaan. Stel je dan een zonnetje voor boven je hoofd, met een magneetje erin met jouw naar erop, zodat alle energie van jou die nog elders rondhangt terugkomt. Zet dat zonnetje met al die energie goed in het ‘nu’, en doe dat zo lang totdat het zonnetje gaat stralen. Laat dan de energie uit het zonnetje stromen en vul daarmee je aura en je energielichaam op. Houd dan je hand op je buik zodat je je buikademhaling voelt. Dat helpt om uit je meditatieve staat en goed in je lijf te komen. Je kunt dan je tenen voelen en bewegen, je vingers voelen en je oorlelletjes voelen. Kom dan langzamerhand uit je meditatieve toestand.

Navoelen

Als je deze meditatie gedaan hebt, kun je rustig even navoelen wat deze meditatie in je lichaam gedaan heeft. Misschien voel je zachte tintelingen, een opgelucht gevoel of nog iets anders. Door dat te voelen wordt je je meer bewust van het effect dat deze meditatie op je heeft.

Meer informatie

In hoofdstuk 5 van het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ van Pierjasi wordt verder ingegaan op de kundalini-energie in het etherische energielichaam. Ook daar staan oefeningen in om met de kolom van kundalini-energie te werken. De kolom wordt daar de etherische schacht genoemd.

► Verder naar Y2: Zuiveren van de krachtkundalini in het etherische energielichaam

► Terug naar Mijlpaal Y: Pelgrimstocht Innerlijk Licht: Het wonder van het etherische energielichaam
► Terug naar: Mijlpaal X Ontdekkingstocht Innerlijk Licht
► Terug naar start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *