27 Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau (oefening)

Als je ervaring hebt met het opstarten van je kundalinisysteem tot het eerste activiteitenniveau en je daaropvolgend spirituele zuiveringen van je energiesysteem gedaan hebt, kan het tijd worden voor de volgende stap: het activeren van de kundalini tot het tweede activiteitenniveau. Hierbij gaat de kundalini-energie als een fontein door je lichaam, aura en daarbuiten stromen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor healing en kan je spirituele ontwikkeling behoorlijk stimuleren. Hieronder een oefening om het tweede activiteitenniveau te bereiken.

De kundalini-energie komt als een fontein uit de kruin

Gesproken meditatie:

Let op: de gesproken meditatie geeft meer specifieke aanwijzingen!

1. Starten met je meditatieve oefening
Ga lekker zitten op je stoel met je voeten plat op de grond. Grond jezelf en voel hoe je steviger op je stoel komt te zitten. Laat aarde en kosmische energie door je heen stromen en voel hoe je in een meditatieve staat komt. Visualiseer een vlam op de rand van je aura en laat alle storingen in je systeem als donkere wolkjes daarin knetterend verbranden op je uitademing. Ga naar het centrum van je hoofd, naar je ‘kleine kamertje’ en maak dat schoon zodat je een helder hoofd krijgt. Stel je een scherm voor en geef dat een gronding en maak dat schoon.

2. Kundalini activeren tot het eerste activiteitrenniveau
Richt je op je kundalinicentrum in je stuit en stel dat voor als een lichtpuntje. Laat dat ook op je scherm verschijnen als een lichtende driehoek met de punt naar beneden. Vul dat driehoekje op met stralende goudglanzende energie en geef dat driehoekje een grondingskoord. Breng de driehoek in het ‘nu’ en zet er je naam in. Stel je bovenop de driehoek, bij het naar boven gaande kanaal, een kraantje voor waarmee je je kundalini kunt regelen. Laat de opgeladen driehoek terug naar je stuit gaan waardoor de kundalini geactiveerd wordt. Draai het kraantje wat open en voel hoe de kundalini-energie door je heen gaat stromen, door heel je lijf. Richt je extra op je voeten en handen. Zet een kaarsvlam voor je op de rand van je aura en laat alle storingen die nu vrijkomen met de stromende kundalini-energie, in je kaarsvlam verbranden.

3. Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau
Richt je opnieuw op je stuit en draai het kraantje verder open zodat de omhoog stromende kundalini als een fontein uit je kruin spuit. Stel je voor hoe die fontein helemaal naar boven in je aura gaat en dan terugstroomt naar de onderkant van je aura waar het weer wordt opgenomen. Stel je ook voor dat er fonteintjes uit je handpalmen komen, dat activeert je handchakra’s.

4. Het hartchakra activeren
Om de geestelijke kundalini van het tweede activiteitenniveau te laten stromen is het belangrijk om je hartchakra te activeren. Het hartchakra geeft je toegang tot de hogere spirituele energieën van je energiesysteen. Visualiseer dat als een rond centrum in je borstbeen ca. 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat je hartchakra licht uitstraalt van liefde, vriendelijkheid en hartelijkheid. Licht dat van diep uit je hartchakra komt. Stel je voor dat het hele chakra van voor tot achter verlicht is. Nu heb je de goede uitgangspositie voor de activeren van je geestelijke kundalini.

5. De geestelijke kundalini-energie activeren
Stel je boven je kruin een driehoekig centrum voor met de punt naar boven. Stel ook hier een kraantje voor maar nu aan de onderkant. Draai dat open en voel de hele lichte geestelijke kundalini-energie als een douche over je, om je en door je heen gaan.

6. Balans aardse en geestelijke kundalini-energie
Stel je voor dat je de aardse en geestelijke kundalinistroom met elkaar in balans brengt. Dat is de optimale toestand voor geestelijke ontwikkeling. Als je dat doet kan het rustig in je voelen. Dan kan een verticale kolom van aarde en geestelijke kundalini in je ontstaan. Probeer dat te voelen en geniet van de balans tussen beide energieën
Visualiseer een vlam op de rand van je aura en laat alle vrijkomende storingen erin verdwijnen.

7. Cool down
Draai de kraantjes van je geestelijke en aardse kundalinicentrum dicht. Stel je dan een bol voor boven je hoofd met ijskoude blauwe energie. Laat die blauwe energie eruit stromen en koel daarmee je kundalinisysteem af. Laat het blauw helemaal doorstromen tot je voeten, de wortels onder je voeten en je aura.
Richt je dan weer op je aardse en kosmische energie en zuiver je zelf nog een keer met de vlam. Voel met je hand je buikademhaling, beweeg je tenen en je vingers en kom  dan rustig uit je meditatieve toestand.

Het activeren van je kundalini-energie tot het tweede activiteitenniveau geeft nieuwe mogelijkheden voor healing van je chakra’s energielichamen en de ontwikkeling van je spirituele bewustzijn. Meer informatie over de activering van de kundalini kun je vinden in: Ontdekkingsreis Koendalinie-energie van Pierjasi (hoofdstuk 9: Balans en koers in spirituele ontwikkeling) en Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie eveneens van Pierjasi (hoofdstuk 5: Kundalini, de spirituele oerkracht).

► Naar volgende oefening: 28 Zuivering met innerlijk licht
► Naar vorige oefening: 26 Geluidshealing van een boven- en benedenchakra
► Terug naar Mijlpaal 3
► Naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *