Boekrecensie Innerlijk licht gaat schijnen

Recensie in de Sofia, blad van de Inayati Orde Nederland & Vlaanderen

This little light of mine, I’m gonna let it shine,             
let it shine, let it shine, Let it shine

Amarja Kamp

Waar verbindt je je mee? Waar heb jij je mee verbonden? Het antwoord op deze vraag bepaalt vaak een groot deel van de kwaliteit van je leven. Welke mensen delen je leven? Waar wil je je energie in steken? Wie doet je wat?
Ben je verbonden met je hart? Is het Licht aan? Je kunt je dit ook voorstellen en voelen als een vlammetje, brandt het of is het uitgewaaid? Het leven is leuker met het licht aan. Voor mij is licht iets wat ik me makkelijk voor kan stellen. Licht sturen, een kaarsje aansteken voor iemand die het moeilijk heeft. Denk ook eens aan de lichtjes voor een Mariabeeld in een kerk…De zon die opkomt of doorbreekt op een donkere dag. Je kunt jezelf ook omringen met licht, toen ik dat deed, voelde ik me voor ’t eerst compleet in m’n lijf, alsof het voelen van dit extra laagje me bevrijdde van alle beelden over hoe een lichaam eruit zou moeten zien. Ik voelde me VERBONDEN.

Ik heb een hele historie rond het woord verbinding. Kort samengevat: Ik was niet verbonden met mezelf, veel zelfhaat, niet met m’n ouders, niet met God en mensen vond ik ook knap lastig. Mijn favoriete escape was fantaseren over een tropisch eiland waar ik helemaal alleen was, en dus geen fouten kon maken. Wat me redde waren twee overtuigingen: Het moet anders kunnen dan DIT en het is te leren. Daarnaast waren er twee mensen die mijn leven veranderden. De eerste was Pierre van Eijl en de tweede was Atum O´Kane. Meer dan vijf en dertig jaar geleden kwam ik Pierre tegen. We hebben samengewerkt aan 4 boeken, ik door samen met anderen proefkonijn te zijn. Hij door zijn wetenschappelijke achtergrond te gebruiken om spirituele dingen te onderzoeken en in kaart te brengen en er veel werk van te maken.
Hoe het begon…Hij zei in die tijd, tijdens een helderziende reading, tegen mij dat mijn ziel het heel leuk vond om bij me te zijn. Ik weet nog dat ik dat heel goed nieuws vond en tegelijkertijd sarcastisch dacht: “Nou ja dat is er in elk geval 1”. Toch werkte dat besef door. Vijfentwintig jaar geleden vormde ik met hem en anderen een oefengroep rond Kundalini energie. Het verbazingwekkende is dat deze groep nog steeds bestaat en onder meer heeft geleid tot het schrijven en uitgeven van vier boeken door Pierre. Een boek over Kundalini energie, het tweede over de rol van Kundalini energie bij piekervaringen, en twee over innerlijk licht. Het laatste, nou ja, vast niet echt het laatste, heet Innerlijk licht gaat schijnen. Het is een boek wat door middel van allerlei oefeningen je helpt om meer contact te maken met je innerlijke licht en dit meer in je leven echt te gaan LEVEN.

Naast Pierre ontmoette ik dertig jaar geleden Atum. Wat ze gemeen hadden is dat ze beiden het hart centraal stelden. Samen waren ze de inspiratie voor een hersteld contact met God. Pierre deed dat, door  spirituele en aura-oefeningen, waarin gesproken werd over het Supreme Being, toch wat verteerbaarder, toen, dan het woord God. Ook gingen we, jaren later, in onze energie omhoog, via het Hoger Zelf naar een God plek. Tot mijn grote verbazing is dit nu mijn lievelingsplek op aarde. Het helpt dat de ervaringen DAAR zo anders zijn dan ik me ooit had voorgesteld. Geen troon te bekennen. Mijn God daar heeft gevoel voor humor, elke keer is het ook weer anders, maar het gevoel van welkom zijn en verbonden met mijn Bron blijft. Ik had alleen niet altijd zin om lang te mediteren Dus ontwikkelde ik, samen met een vriendin, de snelweg naar boven.

 Verbind  je met de aarde.
Zet je hart open, diep van binnen. Steek je lichtje aan
Ga naar het topje van je hoofd
Ga naar je Hoger Zelf, stel je eventueel een lift voor vanuit je diepste hart
Nog wat hoger vind je de Godsvonk.
Een bron van licht, een zwembadje met lichtende energie, een …laat het opkomen…
Geniet van het contact en laat je dan rustig weer naar beneden zakken.

Ondertussen is de verbinding met het leven goed. Herstel en je opnieuw verbinden is blijkbaar mogelijk. Gelijkgestemde reisgenoten zijn een onontbeerlijk geschenk, dankbaarheid is levensreddend en de gedichten van Hafiz en Rumi hartverwarmend.

Als je meer wilt weten over innerlijk licht kun je naar de website van Pierre van Eijl , testing.kundalini-energie.nl  Daar kun je ook een test vinden over hoe het staat met je innerlijke licht en veel leuke, zinnige oefeningen. Ook kun je daar boeken bestellen. Bol.com heeft ze ook. Het recentste boek heet: Innerlijk licht gaat schijnen, Pierjasi. Berlinbooks ISBN 978-94-92883-86-5

► Terug naar boekinformatie ‘Innerlijk licht gaat schijnen’