Recensies Tocht van de Ziel

Tocht van de Ziel

Boekbespreking van Amarja Kamp

Publicatie in het tijdschrift Sofia, blad Inayati Orde (Soefi’s) Nederland & Vlaanderen, zomer 2022 nr. 84

Ik heb wel wat met de ziel. En met Pierre van Eijl. Al 40 jaar bevriend en samen met onze groep veel ontdekt over onze ziel. Het eerste wat bij me opkomt is dat hij ooit, lang geleden in een helderziende reading zei : “Je ziel vindt het heel leuk om bij je te zijn. Ik weet nog dat ik dacht: nou dat is er in elk geval 1! Vond het een hele grote geruststelling. Iemand vond het leuk om bij me te zijn. En dan nog wel mijn ziel. Het werd een boeiende reis. M’n beeld van God moest op de helling…het oude beeld werkte niet. Ik kreeg toen een boek van Atum: I heard God laughing. Dat klonk beter. Daar kon ik wat mee. Later volgden er veel nieuwe ontmoetingen met God. Pierre vertelde over een godsvonk. Een plek om God te ontmoeten. Het werd mijn lievelingsmeditatie. Later bedacht ik een snellere manier om contact te maken:  ‘A highway to Heaven’. De eerste en belangrijkste stap is aarden. Voeten op de grond en je verbinden met de aarde. Dat viel niet mee voor iemand met gemengde gevoelens over geïncarneerd zijn. Ik zweefde er liever wat boven. Maar okay… aarden moest. Stap twee is je hart openen en een verbinding maken met boven. Als je hoog genoeg gaat, kom je op een plek waar je God kunt ontmoeten. Dat werd een verrassende ervaring. Omdat telkens als ik vanuit mijn hart contact maakte er nieuwe dingen gebeurden. Ik heb met God gewandeld. In een kosmisch bad gelegen. Ben door engelen verwelkomd met spandoeken WELKOM THUIS na een reis. Altijd anders. Altijd uniek en onherhaalbaar. De reis met mijn ziel gaat nog altijd verder, AND IT FEELS GOOD. Ik voel me dankbaar voor mijn ontwikkeling. Voor alle boeken die Pierre geschreven heeft. Alle avonturen. Alle steun.

Tocht van de Ziel, van Pierjasi (auteursnaam van Pierre), ISBN 9789493280014. Te bestellen in de boekhandel of via webwinkels.

 

Artikel over het boek de ‘Tocht van de ZIel’ In het tijdschrift Paravisie, maart 2023, jaargang 38

Onze spirituele zoektocht is universeel

Over de auteur: Al tientallen jaren geeft hij aura-readingen en -healingen. Bij deze aura-readingen komen soms ook vorige levens naar voren. Bij een aantal readingen werden zelfs vorige levens op andere planeten in dit heelal zichtbaar. In dit artikel vertelt hij over wat hij zag van die andere planeten en wat ze met onze aarde te maken hebben. Buitenaardse beschavingen staan niet zover van ons af als we misschien denken. Op basis van gegevens uit een aantal aura-readingen staan in dit artikel voorbeelden van de relatie tussen buitenaards en aards leven. Spirituele ontwikkeling is daarin een verbindende schakel.

Buitenaards leven, een lastig onderwerp

Het proces van spirituele ontwikkeling kan je als mens tot nieuwe inzichten brengen. Die nieuwe inzichten passen misschien niet altijd in ons bestaande beeld van de werkelijkheid. Het is dan tijd er goed op te letten of we werkelijk een nieuw inzicht hebben gekregen of dat het een misvatting betreft. Symbolische beelden verkregen via een aura-reading of een mijmering kunnen soms gemakkelijk als echt worden gezien. Zo is de mogelijkheid van buitenaardse beschavingen en het contact daarvan met de aarde, een lastig onderwerp. Het stoot mensen al gauw af, omdat het als ongeloofwaardig overkomt. De vraag is in het kader van dit tijdschrift, wat het mogelijk met spirituele ontwikkeling te maken heeft.

Eén van de dingen die ik, en met mij ook een aantal andere aura-readers en een dagdroom therapeut (de Vidal de St. Germain), tegenkwam, is het feit dat we niet de enige levende wezens zijn in dit enorme heelal. Of misschien is het zelfs zo, om in de woorden van een bijzonder trance-medium uit de 20ste eeuw, Jozef Rulof te spreken, “dat het hele heelal bewoond is”.

Omdat de aanwezigheid van buitenaardse beschavingen de ontdekking van innerlijk licht raakt, is dit artikel geschreven. Het bevat gegevens die gaandeweg naar voren zijn gekomen in een serie aura-readingen, die ik gegeven heb. Ze geven extra zicht op de relatie tussen buitenaards leven en spirituele ontwikkeling.