Impressie boekpresentatie ‘Innerlijk licht gaat schijnen’

Introductie

De boekpresentatie vond 9 november 2019 plaats in het cultuurtheater ‘De Witte Lely’ aan de Oudegracht in Utrecht. Eerst was er een inleiding van de schrijver, Pierjasi, over het boek, daarna de aanbieding van het eerste exemplaar aan de schrijver door leden van de kundalinigroep. Vervolgens vertelde een van de leden van deze groep, Amarja Kamp, over haar ervaringen hiermee.

Binnenkomst van de bezoekers

Voorafgaand hieraan speelde Paul Weijmans elektronische piano bij binnenkomst van de bezoekers van de boekpresentatie. Zijn muziek werd door de sfeer van de bijeenkomst geïnspireerd en was prettig meditatief. Je kunt hieronder een stuk afluisteren terwijl je verder leest op deze pagina.

Muziek bij binnenkomst:

Inleiding boek

Centraal in de inleiding van Pierjasi stond het meditatief contact maken met het innerlijk licht. Hieronder een fragment uit zijn inleiding dat hierop ingaat.
“In het boek gaat het over ons energielichaam. Dat heeft te maken met het bewust contact maken met het innerlijk licht. Oefeningen die dat contact stimuleren zijn in dit boek beschreven.
Bij voortgaande spirituele ontwikkeling en als je steeds meer probeert te leven over wat je innerlijk als essentieel aanvoelt, maak je steeds meer contact met de energie van je hogere zelf dat als een stralend zonnetje bovenin je aura zit. Daar zit ook de informatie van wat je op een diep niveau wilt realiseren in je leven (je levensdoelen). Door deze innerlijke afstemming wordt gaandeweg de verbinding met je hogere zelf lichtender waarbij lichtende, spirituele gidsen uit de geestelijke wereld kunnen helpen.
Deze lichtverbinding ontstaat vanuit je hogere zelf en kan helemaal doorlopen tot in de diepte van je spirituele hartchakra. En dan, op een dag, kun bij een meditatie ineens merken dat je diep in je spirituele hart een lichtje heb: je innerlijk licht is zichtbaar geworden voor je innerlijke ogen. De volgende uitdaging is om vanuit dit innerlijk licht te gaan leven.”

Na deze inleiding volgde de presentatie van het eerste boek aan de auteur door de leden van de kundalinigroep. Daarna vertelde Amarja Kamp over haar ervaringen met de kundalinigroep. Dit is deels terug te vinden in de boekrecensie die ze schreef.
Het eerste deel van de bijeenkomst werd afgesloten door een prachtig miniconcert van Paul Weijmans, opnieuw geïnspireerd door deze bijeenkomst over innerlijk licht.

Miniconcert Paul Weijmans:

Meditatie op het innerlijke licht

Tot slot was er voor geïnteresseerden een meditatie gericht op het contact maken met het innerlijk licht.

Toelichting op de innerlijk lichtmeditatie

Deze meditatie bestond uit de volgende stappen:
1 Gronden
   Wortels visualiseren vanaf je voeten en stuit tot in het centrum van de aarde: voel hoe je steviger op je stoel komt te zetten.
2 Aarde energie opnemen
   Door je voeten aarde energie opnemen: werkt stabiliserend en grondend op je energiesysteem.
3 Je hoofd leegmaken
   Kamertje in het centrum van je hoofd visualiseren en schoonmaken: voel dat het rustiger in je hoofd wordt.
4 Vlam visualiseren
   Stuur donkere wolken in het vlammetje en laat het dat knetterend verbranden: je aura wordt lichter en oom zelf kun je je lichter voelen.
5 Je hartchakra activeren
   Rondje op je borstbeen licht van hartelijkheid, liefde en vriendelijkheid laten uitstralen: je poort naar je hogere vermogens gaat zich openen.
6 Contact met je innerlijk licht (proberen te) maken
   Laat het licht vanuit een lichtbron diep in je hartchakra stralen: je maakt contact met je innerlijk licht.
7 Verplaats jezelf in je innerlijk lichtpunt
   Bewust(er) worden van je essentie.
8 Contact maken met het hogere zelf
   Energie vanuit het zonnetje bovenin je aura gaat je toestromen: zachte heling.
9 Innerlijk vragen stellen in het innerlijk lichtpunt
   Verplaatsen in het innerlijk lichtpunt en je vragen stellen: impulsen diep vanuit jezelf als antwoord op je vragen.
10 Anker maken
   Duim tegen je middelvinger aandrukken als herinneringsanker voor contact met je innerlijk lichtpunt.
11 Afronden
   Beelden laten oplossen, met zonnetje energie verzamelen en je ermee opvullen: goed gronden voor stabilisatie.

Hieronder staat de gesproken meditatie:

Verkrijgbaarheid boek

Het boek ‘Innerlijk licht gaat schijnen’ is te verkrijgen via bol.com (klik op de boekomslag). Uitgever is Berlin Books.

Signeren van het boek

Hoe jouw licht de wereld kan veranderen

Van een van de bezoekers kreeg ik nog een grappige tekening over hoe jouw licht de wereld kan veranderen.

► Naar recensie in Sofia van het boek

► Terug naar Boekinformatie ‘Innerlijk licht gaat schijnen’