Christ-Force energie: waar hebben we het over?

Jaren geleden, toen ik mijn eerste healingcursussen volgde, maakten we op een avond kennis met de Christ-Force energie. Een zacht roze, metafysische energie. Een energie vol van mededogen, geruststelling en geestelijke liefde. En, niet te vergeten, belangrijk voor aura-healing.

                       

                                       Figuur: Emanatie van de Christ-Force energie

 

Maar wat is het eigenlijk voor energie? Waar kwam die vandaan en wat heeft Christus daar mee te maken?  Die laatste vraag was niet onbelangrijk omdat veel mensen slechte ervaringen hebben opgedaan met kerkelijke dogma’s over hel en verdoemenis en daar de Christus mee associëren. Dat kan dan een blokkade voor healing vormen. Ikzelf en velen met mij merkten echter dat na innerlijke zuivering de Christ-Force energie een heel prettige meditatieve energie was die hart openend kon werken en eigenlijk helemaal niets te maken had met kerkelijke dogma’s.

 

Beeld van de vorming van de Christ-Force energie

Pas jaren later kreeg ik daar een beter beeld van toen ik energetisch helder genoeg was om me door middel van aura-reading af te stemmen op de Christus en dan met name wat er na zijn kruisdood gebeurde. Als ik me afstem, krijg ik beelden hoe hij na zijn kruisdood met zijn geestelijk lichaam omhoog gaat en in vol bewustzijn is. Wat hoger gekomen richt hij zich op de hele aarde en omvat die in zijn aandacht en bewustzijn. Dan begint roze energie van geestelijke liefde (zie figuur) vanuit zijn aura een roze transparante energielaag om de aarde te vormen. Hij versterkt met zijn aandacht en concentratie die laag zodat deze vastgeklonken raakt aan het geestelijk energielichaam van de aarde. Met zijn concentratie laat hij die energie zelfs doordringen naar de geestelijke kern van de aarde. Die wordt daarmee opgevuld zodat zijn energie onlosmakelijk met de aarde verbonden blijft.

Van dan af aan zal een ieder die zich met een open hart afstemt op de Christus, iets van die energie deelachtig worden. In die toestand kunnen spirituele gidsen of engelen of hoe je ze ook maar wilt noemen, gemakkelijker iemand inspireren, helpen bij healingen of anderszins mensen bijstaan. De Chris-Force energie kan zelfs nog intenser ervaren worden  door deze in het energielichaam binnen te laten komen waarbij de Christ-Force energie van kleur verandert van roze naar oranje. Het kan het energielichaam rust en ondersteuning geven. Dat kan weer doorwerken naar het fysieke lichaam.

► Als onderdeel van de ‘Pelgrimstocht Innerlijk Licht’ op deze website is een meditatie over de Christ-Force opgenomen.

Wat erna gebeurde

Na het omhullen van de aarde met zijn aura, gaat de Christus verder. Al hoger en hoger (in energiefrequentie). Bij de aura-reading krijg ik dankzij mijn spirituele gidsen, daarvan glimpen te zien. Eerst gaat de Christus naar een stralend lichtende geestelijke sfeer (oftewel een van de hemelen). Heel veel mensen, zichtbaar als lichtende figuren, wachten hem daar op. Ze zijn blij: het is gelukt! De aarde is verbonden met een sfeer van liefde tot in de hoogste regionen van het hiernamaals. Het lijkt alsof de hemelen zijn leeggelopen om hem te begroeten, zovelen zijn er! Alle mensen worden omvat door de liefde van de Christus. Hij sluit allen als het ware in zijn armen en zegent hen. De mensen daar voelen zich even opgenomen in een lichtheid die boven henzelf uitstijgt.

Weer gaat de Christus verder. Nog hoger in frequentie van de geestelijke energieën stijgt hij. Hij komt nu aan op een planeet (een volgende lichtende bestaanswereld: de vierde kosmische graad) waar ook veel blije mensen zijn die hem komen begroeten. Ook hen zegent hij en verder en verder gaat hij. Nog hoger naar een andere planeet (bestaanswereld van de vijfde kosmische graad). De uitwisseling is hier puur in gedachten- en gevoelsgolven. Verder gaat hij naar weer een volgende planeet (zesde kosmische graad). De uitwisseling is hier nog subtieler, op een nog hoger spiritueel niveau.

 

Tot in  het hoogste

Tenslotte komt hij op de planeet van de zevende kosmische graad. Hier is zijn thuis waar hij vandaan kwam voor zijn incarnatie als Jezus op aarde. Alles van de Christus op aarde hebben de mensen van deze planeet kunnen volgen en tot in de diepste essentie kunnen begrijpen. Het geeft hen een gevoel van voleinding, heelheid en compleetheid. Een Goddelijke wet is tot realisatie gekomen. Alle aanwezigen zijn in een wonderlijke, stille meditatie opgenomen om dit bijzondere moment te ervaren. De aarde is nu in energetisch contact met het hoogste in dit heelal, de zeven kosmische graad.

Vanuit die bestaanswereld gaat de Christus nog verder. Zijn frequentie neemt toe en hij laadt zijn energiesysteem op zodat deze weer stralend van energie wordt na alle aardse ervaringen. Dan stelt hij zich nog hoger in op de oneindigheid van de Albron, het Goddelijke. Dan lijkt op een bepaald moment een sterk gevoel in hem naar voren te komen. Hij is begaan met de mensen die in de donkere sferen nog vastzitten. Daar gaat hij zich op afstemmen.

► Voor het verslag van deze ‘hellevaart’ is er een volgend blogbericht.

► Vorig blogbericht: Een hunebeddenkliniek

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *