17 Kleurenhealing chakra (oefening)

Kleuren kun je op een eenvoudige manier gebruiken om de zeven hoofdchakra’s een healing te geven. Ieder chakra heeft een voorkeurskleur. Als je de kleuren van de regenboog volgt zijn dat rood (chakra 1), oranje (2), geel (3), groen (4), lichtblauw (5), indigoblauw (6) en violet (7), zie figuur 17.1.

Figuur 17.1: Chakra’s

Door vanuit je hand kleuren door een chakra te laten stromen, kun je de energie van dat chakra versterken. Je kunt dan het gevoel krijgen dat dat chakra beter gevuld is, het weldadig voelt en meer in balans is. Een gevoel dat zich verder kan verspreiden in het gebied rondom het chakra.

Gesproken meditatie kleurenhealing chakra’s

  1. Grond jezelf

Ga lekker op je stoel zitten met je voeten plat op de grond.
Laat ‘wortels’ groeien vanuit je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde en maak die daar in gedachten vast.
Laat aarde- en kosmische energie naar je naar binnen stromen, meng beide energieën in je stuit en laat die gemengde energie goed door je heen stromen. Visualiseer een kaarsvlam en laat alle energetische storingen die in je aura en energielichaam vrijkomen, knetterend in die vlam verbranden.
Activeer je hartchakra door daaruit licht te laten stralen, zodat je in goed contact met je innerlijk zelf je kleurenhealing kunt doen.

  1. Kleurenzon visualiseren

Visualiseer een eindje boven je hoofd een zon met kleuren erin, alle kleuren van de regenboog van rood tot violet (zie figuur 17.2).


Figuur 17.2: Kleuren van de regenboog[1]

Stel je voor dat er een snoer vanaf je kleurenzon loopt naar de achterkant van je handchakra en ‘plug’ het snoer daarin. De voorkant van je handchakra zit middenin de palm van je hand. Laat rode energie vanuit je zon naar je rechterhand stromen zodat je in de palm van je hand een rode  wolk van energie krijgt. Doe hetzelfde met je linkerhand.

1. Healing eerste chakra met rood
Breng een hand circa 10 – 30 centimeter voor je stuitchakra dat vlak onder je stuit is gelegen en schuin naar beneden is gericht. Stel je voor dat je een helder rode energie die prettig voor je aanvoelt uit je hand naar dit chakra laat stromen. Gebruik ook je andere hand. Maak zachte, heen en weer gaande bewegingen met je handen en stel je voor dat je met de rode energiestroom dit chakra harmoniseert.  Laat dit rood ook in de omgeving van dit chakra stromen. Projecteer in gedachten de datum van vandaag en je naam in dit chakra en de aura energiekanalen er omheen. Dit helpt bij de zuivering van dit chakra.

2. Healing tweede chakra met oranje

Ga op dezelfde manier verder met het tweede chakra, dat circa 2 centimeter onder je navel is gelegen. Gebruik nu een helder oranje kleur. Laat de oranje energie door het chakra tot aan je rug stromen maar ook door de aura ervoor en erachter.

3. Healing derde chakra met geel
Ga dan verder met het derde chakra gelegen midden voor op je middenrif ter hoogte van je maag. Het chakra loopt ook door tot aan je rug. Gebruik een prettige, heldere gele kleur.

4. Healing hartchakra met groen
Ga dan naar je hartchakra, vooraan op je borstbeen gelegen (12 centimeter onder het kuiltje van je hals) en gebruik een lentegroene kleur.

5. Healing keelchakra met lichtblauw
Ga dan naar het keelchakra, midden voor op je keel gelegen. Gebruik een lichtblauwe kleur om dat chakra een healing te geven.

6. Healing voorhoofdschakra met indigoblauw
Geef vervolgens het zesde of  voorhoofdschakra een healing. Het is midden op je voorhoofd gelegen. Gebruik hierbij indigoblauw.

7. Healing kruinchakra met transparant violet
Ga tot slot naar je kruinchakra, dat precies boven op je kruin is gelegen en zelfs een beetje daarboven uitsteekt. Gebruik transparant violet.

8. Healing met kleurendouche
Stel je onder je kleurenzon een douchekop voor. Laat er eerst rode energie uitstromen. Laat het rood door heel je aura en je energielichaam gaan. Overal waar de rode energie nodig is wordt deze opgenomen. Doe daarna hetzelfde met de andere kleuren: oranje, geel, lentegroen, hemelsblauw, indigoblauw en transparant violet.

9. Zuivering met kaarsvlam
Visualiseer opnieuw een kaarsvlam en laat alle storing die vrijgekomen is in je energiesysteem knetterend in die vlam verbranden.

10. Afronding
Grond jezelf nog eens extra zodat alle gekleurde energieën goed kunnen intrekken in je systeem en je healing zich stabiliseert. Kom daarna rustig uit je meditatieve toestand. Voel je wat deze kleurenhealing bij je teweeg heeft gebracht? In hoeverre voelt het anders dan toen je begon?

Deze healing kun je variëren door bijvoorbeeld healing-energie te gebruiken of de kleuren iets te veranderen. Je kunt ook per chakra proberen aan te voelen welke kleur dat chakra nodig heeft. Wees niet verbaasd als dat wat andere kleuren zijn dan in deze meditatie. Per persoon kan dat anders zijn! Gebruik wel steeds heldere kleuren, dat stimuleert healing!

Achtergrondinformatie

Meer informatie over kleurenhealing in de boeken ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’ (hoofdstuk 3 en 6) en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ (hoofdstuk 12) van Pierjasi, uitgave Gopher.

► Naar volgende oefening: 18 Energie scheiden na een healing
► Naar vorige oefening: 16 Geluidshealing hartchakra

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *