13. Opslaan vitale levenskracht in het energielichaam (oefening)

In het Taoïsme is er een interessante theorie over het tegen gaan van veroudering. Daarin wordt gesteld dat bij het ouder worden de holtes in ons energielichaam groter worden en vervuilen, een proces dat veroudering versnelt en de kwaliteit van het leven vermindert. Als holtes worden genoemd de schedelholte, de sinus- en neusholten, de borstholte, de buikholte en de bekkenholte. Door met de vitale levenskracht van onze geslachtsorganen deze holtes op te vullen, een proces dat ‘innerlijke alchemie’ wordt genoemd, wordt het lichaam beter bestand tegen ziektes gemaakt.

De essentie van deze vitale levenskracht is bij mannen te vinden in het centrum van de testikels (figuur 31.1) en bij vrouwen in de eierstokken (figuur 13.2) in het energielichaam. Dit zijn plekken met een bijzonder hoge energie die een energetische relatie hebben met onze Godsvonk in het gebied vlak boven de aura. Door contact te maken met deze energie kun je die via kleine, witte energiekanaaltjes, (niet de meridianen) omhoog laten komen naar je kruin zoals in de figuren is uitgebeeld.

Figuur 13.1: Vitale levenskracht vanuit de testikels stroomt door twee kanalen omhoog naar de kruin en verdeelt zich dan over het hele energielichaam

Vandaar kan met deze energie het energielichaam worden opgevuld. De energie gaat dan het eerst naar de ‘holtes’ in je energielichaam stromen en die opvullen, daarna kan ook de rest van het energielichaam worden opgevuld. Overal waar deze energie wordt opgenomen heeft dat een revitaliserende en ondersteunende functie voor je fysieke lichaam. Met de volgende oefening kun je zelf je lichaam volgens deze methode revitaliseren.

Gesproken meditatie:

1. Instellen op de vitale centra in de geslachtsorganen
Ga lekker zitten met je voeten plat op de grond en laat van daaruit wortels groeien naar het centrum van de aarde waar je ze vastmaakt. Visualiseer dan twee lichtende centra, zo groot als knikkers, in je geslachtsorganen. Bij de man in het centrum van de beide testikels (zie figuur 13.1) en bij de vrouw (figuur 13.2) inks en rechts in de eierstokken.

Figuur 13.2 Vitale levenskracht vanuit de eierstokken stroomt door twee kanalen omhoog naar de kruin en verdeelt zich dan over het hele energielichaam

Houd je aandacht even bij deze stralende centra totdat je iets van deze straling in je lichaam begint te voelen. Dat is een teken dat deze centra geactiveerd zijn.

2. Vitale levenskrachten laten doorstromen
Stel je voor dat de lichtende energie ervan via een bundel kleine, witte energiekanaaltjes midden door je energielichaam naar je kruin stroomt waar de energie zich in eerste instantie verzamelt. Van daaruit kun je je voorstellen dat deze energie eerst de holtes van je hoofd opvult, daarna die van je borstkas en daarna die van je buik. Merk op dat je werkelijk een gevoel kunt krijgen van holtes in je energielichaam! Vul je tot slot helemaal op met deze energie waarbij je je kunt voorstellen dat er een zachte, energetische uitstraling komt vlak om je energielichaam, zie de figuren.

3. Stabiliseren van de vitale levenskrachten in je lichaam
Denk vervolgens aan de wortels die je van onderuit je voeten gevisualiseerd hebt. Door aan je wortels te denken wordt het contact tussen je fysieke lichaam, je energielichaam en de aarde sterker en dat helpt om deze vitale levenskracht goed te laten ‘intrekken’ in al je metafysische organen. Rond tot slot deze oefening af door wat dieper adem te halen, je vingers en je tenen te bewegen en rustig uit je meditatieve toestand te komen.

Ervaring opdoen met deze oefening

Als je hier gevoelig voor bent, voel je deze levenskracht stromen en kan het verrassend zijn om te merken hoe goed de ‘holtes’ zich in je energielichaam, de een na de ander, met deze levenskracht laten opvullen.
Met deze oefening versterk je de vitaliteit van je etherische energielichaam en daarmee van je fysieke lichaam. Door dit regelmatig te doen kun je ontdekken hoe waardevol deze Taoïstische methode voor jou in de praktijk is.
Mocht je seksuele energie ten gevolge van een (onvrijwillige) kundalini-activatie te actief zijn, dan kan deze oefening geschikt zijn om die weer in balans te brengen.
Extra: Meditatie vitale levenskracht voor vrouwen

Hieronder staat de meditatie voor het opslaan van vitale levenskracht speciaal voor vrouwen.

Gesproken meditatie

Achtergrondinformatie

Meer informatie over deze oefening kun je vinden in de boeken ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’ (hoofdstuk 10) en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ (hoofdstuk 4) van Pierjasi.

► Naar volgende oefening: 14 Healing van een vorig leven
► Naar vorige oefening: 12 Toestemmingsniveaus voor het geven van een healing checken
► terug naar Mijlpaal 1
► Terug naar start van de Pelgrimstocht

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *