33 Oud- en Nieuwmeditatie (oefening)

De toekomst is een verrassing waarvan je moet kijken hoe dat uitpakt.  Maar je kan wel de deur naar de toekomst op een kier zetten en je stoepje schoonvegen door oude zaken op te ruimen. Op die manier komt er ruimte voor het nieuwe. Dit is een meditatie die je bij oud- en nieuwjaar kunt doen, maar ook op andere momenten in je leven waarop je een voorbije periode afsluit en een nieuwe periode ingaat. Het is een meditatie waarbij je tevens je kundalini activeert, je chakra’s schoonmaakt en contact maakt met je innerlijk licht. Van deze meditatie is ook een korte versie beschikbaar. Die vindt je hier: Oud-en-Nieuw meditatie kort.

Gesproken meditatie (‘live’ opname kundalinigroep)

 1. Start
  Ga lekker op een stoel zitten met je beide voeten op de grond. Grond jezelf door je wortels voor te stellen vanaf je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde en maak die daar vast. Laat aarde energie bij je voeten naar binnen stromen en kosmische energie bij je kruin. Meng de beide energieën in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen. Visualiseer een kaarsvlam op de rand van je aura en laat alle storingen die vrijkomen in je kaarsvlam verbranden zodat alleen schone energie overblijft.Stel je een klein kamertjes voor in het centrum van je hoofd en kijk of daar bezoek is. Zo ja, verzoek dat bezoek vriendelijk maar dringend je kamertje te verlaten. Zet je kamertje in het ‘nu’ en zet je naam op muren, plafond en vloer. Dan kan helpen om meer helderheid en rust in je hoofd te krijgen.
 1. Activering van de kundalini (eerste activiteitenniveau)
  Richt je op je stuit en kijk of je een lichtpuntje zie of stel je anders daar een lichtpuntje voor. Dat lichtpuntje zit op de plek van je kundalini stuitcentrum. Zeg innerlijk een paar keer ‘hallo’ tegen dat lichtpuntje zodat de kundalini-energie in dat gebied meer gaat oplichten. Stel je voor dat daar een driehoekig centrum zit met de punt naar beneden: het kundalini-stuitcentrum. Visualiseer aan de bovenkant waar de kundalini-energie uitkomt een regelknopje, zie figuur 1.
  Figuur 1: Stuitkundalinicentrum met regelknopje
  Zet daarmee in gedachten je kundalinicentrum wat verder open. Je voelt dan de kundalini-energie door je heen naar boven stromen, naar je hoofd en je handen en naar beneden naar je voeten. Laat vrijkomende storingen knetterend verbranden in je kaarsvlam.Laat dan de kundalini vooral door je linkerbeen en -voet stromen en ook door de ‘wortel’ van je linkervoet tot aan het centrum van de aarde. Dit versterkt je gronding. Doe hetzelfde met je rechterbeen, -voet en ‘wortel’ . Zorg dan dat je linker- en rechterbeen energetisch met elkaar in balans komen. Hierdoor gaat de kundalini beter door het middenkanaal in je rug stromen. Voel hoe je hele energiesysteem geactiveerd wordt door de kundalini.
 1. Zuivering van de chakra’s
  Draai het regelknopje van je kundalini wat hoger zodat er een fontein uit je kruin en handpalmen begint te spuiten (tweede activiteitenniveau). Richt die fontein dan op je eerste chakra bij je stuit en laat de kundalini-energie daar doorheen stromen. Zet dat chakra in het ‘nu’ en zet er je naam in. Laat storingen naar je kaarsvlam gaan en daarin verbranden. Doe hetzelfde met je tweede chakra (vlak onder je navel), het derde chakra (bij je middenrif), je hartchakra (bij je borstbeen) , je keelchakra (halverwege je keel), je zesde chakra (voorhoofd) en je zevende chakra (kruin). Laat de kundalini fontein ook vanuit je kruin het gebied tot aan de bovenkant van je aura schoonspoelen. Voel hoe je energielichaam met de chakra’s levendiger aanvoelt en helderder is geworden.
 2. Activering van het hartchakra en contact maken met het innerlijk licht
  Richt je aandacht nu op je hartchakra en stel je voor dat er licht uit de ronde voorkant van het hartchakra komt. Een licht van liefde, vriendelijkheid, hartelijkheid en mededogen die als een stralenbundel uit je hartchakra komt, zie figuur 2.
  Figuur 2: Activering hartchakra

  Laat dat licht van diep uit je hartchakra komen, van heel diep tot ergens halverwege de voor- en achterkant van dat chakra. Daar is een lichtplek: het punt van innerlijk licht. Stel je voor dat het licht van die plek door het centrum van je hartchakra als een lichtende straal naar buiten komt. Die straal heeft een grote harmoniserende kracht die we in de volgende stappen gaan gebruiken.

 1. Het innerlijk licht laten stralen
  Verplaats jezelf in je innerlijk lichtpunt en zeg enkele keren in gedachten ‘hallo’ naar een zonnetje aan de bovenkant van je aura. Dat zonnetje kun je ook visualiseren. Dit is het gebied van het hogere zelf. Voel hoe als antwoord op je ‘hallo’ een hele zachte energie van je hogere zelf naar je toestroomt en je innerlijk lichtpunt meer laat stralen. Laat dit licht helemaal door je heen stralen, ook door je aura. Er kunnen dan zelfs kleine lichtstraaltjes uit je aurawand komen! Als er ergens in je energiesysteem nog donkere plekken zitten kun je daar ‘hallo’ tegen zeggen en je innerlijk licht er doorheen laten stralen. Dat helpt om die plekken meer te harmoniseren en zelfs op te lossen.
 1. Zuivering van de bol met energie van het verleden
  Stel je een ‘kristallen’ bol voor en een kaarsvlam tussen jou en die bol. Geef die bol een gronding, zie figuur 3. Laat alle emotioneel geladen en onafgewerkte beelden uit de voorbije periode in deze bol gaan. Richt via je hartchakra de straal van je innerlijk licht op de bol en zet die bol in het ‘nu’ en zet er je naam in. Veel van de geladen beelden zullen nu gaan oplossen en je bol leger maken. Laat tot slot vrijgekomen storingen in je kaarsvlam verbranden. Misschien moet je deze stap herhalen als er veel oude geladen beelden zijn, zodat je met minder ballast naar de toekomst kunt gaan. Laat tot slot de bol oplossen.
  Figuur 3: Kristallen bol met gronding
 1. Zuivering met bol met energie van de toekomst
  Stel je opnieuw een ‘kristallen’ bol voor en een kaarsvlam tussen jou en die bol. Laat alle verwachtingsbeelden over de toekomst erin gaan inclusief plannen, angsten en verlangens. Richt via je hartchakra de straal van je innerlijk licht op de bol en zet die bol in het ‘nu’ en zet er je naam in. Op die manier worden je toekomstverwachtingen minder geladen en komt meer van je energie beschikbaar in het heden. Laat tot slot vrijgekomen storingen in je kaarsvlam verbranden. Ook deze stap kun je zonodig herhalen. Laat daarna de bol oplossen en voel hoe je net wat meer in harmonie met het heden bent gekomen.
 1. Mock-up naar de toekomst
  Stel je een tijdslijn voor naar de toekomst en laat alle plekken met grote harmonie oplichten op die lijn zodat het een lichtend kralensnoer wordt. Als er nog iets donkers bij zit laat je dat in je kaarsvlam verbranden. Laat de kralen (je mock-up) dan los en omhoog zweven in je aura. Bovenin de aura zit een kanaaltje naar de Akasha waar de lichtende punten in worden opgenomen en een plek krijgen in de tijdruimtestructuur van de Akasha. Vanaf de bovenkant van je aura ontstaan er nu pastelkleurige lichtbanen die langzaam doorlopen tot onderin je aura. Dat duurt tien tot twintig seconden waarna de lichtbanen contact maken met je gronding en je mock-up zich ankert in de aarde. Ze helpen nu om de inhoud van de mock-up tot realisatie te laten komen.
 1. Afronden
  Laat alle beelden oplossen en stel je een zonnetje voor vlak boven je kruin met een magneetje erin met jouw naam erop. Stel je voor dat je al je energie die elders is blijven zitten in contacten en activiteiten terughaalt en in het ‘nu’ zet zodat je zonnetje gaat stralen. Vul dan met de inhoud van je zonnetje je energielichaam en je aura ermee op.  Dat geeft een gevoel van compleetheid. Laat al je beelden oplossen en beweeg je tenen en je vingers een beetje en kom rustig uit je meditatieve toestand. Voel je verschil met toen je begon?

► Naar volgende oefening: 34 De wensruimte
► Naar 33a Oud en NIeuwmeditatie kort
► Terug naar: 32 Meditatie, healing en vergeving met de Christ-force energie
► Terug naar Mijlpaal 4 van het Innerlijke Licht
► Terug naar start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *