3. Bewust prana opnemen in drie energielichamen (oefening)

Oefening om de de eerste drie energielichamen met prana te doorstromen en activeren.

Gesproken meditatie


Figuur 3.1: Bewust opnemen van prana

1. Gronden
Ga lekker op je stoel zitten en voel je lichaam van binnenuit. Grond jezelf met wortels vanaf je voeten en je stuit tot aan het centrum van de aarde. Activeer je spirituele hart zodat daar een prachtig licht uitkomt. Stel je voor dat in de lucht om je heen een waas zit van hele kleine bolletjes oranje prana-energie, de vitale levenskracht.

2. Opname van prana uit de lucht in het etherische energielichaam
In het werkboek kun je lezen dat we niet alleen een fysiek lichaam hebben maar zeven energielichamen. We gaan met het eerste, het etherische energielichaam aan de slag. Stel je in op de lichamelijke gewaarwordingen in je fysieke lichaam. Als je dit doet stel je je automatisch in op je etherische energielichaam. Adem drie keer de prana in. Houd iedere keer enkele seconden je adem in waarbij je je voorstelt dat de oranje energie via je longen oplost in je etherische lichaam. Voel de prettige, soms tintelende energie van de prana in je lichaam.

3. Opname van prana in je etherische aura
Stel je voor dat de prana ook nog 5 tot 10 cm uit je lichaam straalt, dit is de etherische aura. Voel met je hand de uitstraling van deze etherische aura als een iets dikkere laag om je heen. Merk dat je lichaam en het gebied er vlak om heen gevitaliseerd worden.

4. Opname van prana in het emotionele energielichaam
Richt je af op je lichaam als gevuld met gevoelens. Als je dat doet stem je je af op je emotionele lichaam. Adem opnieuw drie keer prana in en laat dat naar het emotionele energielichaam gaan. Voel hoe deze energie je emotionele energielichaam vitaliseert.

5. Opname van prana in de emotionele aura
Stel je voor dat de prana een gebied van 20 tot 30 centimeter om je heen opvult, dit is de emotionele aura. Voel met je hand de uitstraling van deze emotionele aura als net iets dikker dan de lucht erbuiten. Voel het vitaliserende effect van de prana in je emotionele lichaam en aura.

6. Opname van prana in het mentale energielichaam
Richt je op je lichaam als gevuld met gedachten. Dit is je mentale lichaam. Adem weer drie keer prana in en houd iedere keer je adem 6 seconden in. Voel hoe deze energie je mentale energielichaam vitaliseert.

7. Opname van prana in je mentale aura
Blijf prana inademen en stel je voor dat de prana een gebied van 30 tot 50 centimeter om je heen opvult, dit is de mentale aura. Voel met je hand de uitstraling van deze mentale aura als net iets dikker dan de lucht erbuiten. Voel het vitaliserende effect van de prana in je mentale lichaam en aura.

8. Aardeprana opnemen
Ook de aarde bevat prana die je op kunt nemen. Stel je deze prana voor als een wolk kleine groene bolletjes onder je stuit en voeten. Adem diep uit en blijf 6 seconden met bijna lege longen zitten. De groene aardeprana komt nu via je bekkenbodem je lichaam in. Stel je voor dat je daardoor opgevuld wordt. Herhaal dit nog drie keer en voel de weldadige energie van de aarde prana in je lichaam.

9. Afronding
Voel hoe deze oefening je diepgaand gevitaliseerd heeft en dat het je helpt om bewuster te worden van je energielichamen. Ook de ruimte om je heen kan levendiger voelen. Deze oefening kan helpen om meer alert en beschermd de wereld in te stappen.
Kom dan rustig uit je meditatieve toestand.
Achtergrondinformatie

Meer achtergrondinformatie over deze oefening is te vinden in de boeken van Pierjasi: ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-Energie’, ‘Piek- en Verlichtingservaringen  met Koendalinie-Energie’ en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ (hoofdstuk 3) en elders op deze website bij de blogberichten.

► Naar de volgende oefening: 4 Prana laten circuleren, De Kleine Hemelse Omloop
► Naar de vorige oefening: 2 Opladen van je energielichaam
► Terug naar de start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *