10 Afscherming van de aura (oefening)

Gesproken meditatie

1. Gronden en energie laten stromen en centeren
Ga lekker ontspannen zitten op een stoel met je voeten plat op de grond. Grond jezelf met wortels vanuit je stuit en je voeten naar het centrum van de aarde. Maak de wortels in gedachten vast aan het centrum van de aarde. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen.
Stel je een klein kamertje voor in het centrum van je hoofd en maakt dat schoon zodat het helder in je hoofd wordt

2. Zuivering van energiesysteem
Visualiseer een kaarsvlam aan de rand van je aura en laat daar op je uitademing, alle storingen in je energielichamen en aura’s naar toe gaan en in ‘verbranden’.

3. Afschermen fysiek/energetisch
a) Kruisen armen en benen
Doe je armen en benen over elkaar heen maar laat je grondingskoorden, je wortels, in tact. Leg je handen in je schoot en voel dat je jezelf energetisch afsluit door deze houding. Neem dit gevoel mee naar de rest van de oefening maar ‘ontkruis’ je armen en benen weer.
b) Chakra’s deels dichtzetten
Draai nu in gedachten je tweede chakra dicht , zoals je een lens van een camera dichtdraait. Dit chakra ligt enkele centimeters onder je navel. Doe dit ook met het derde chakra, aan de voorkant van het middenrif. Voel dat emoties je nu minder kunnen bereiken. Ook andere chakra’s kun je naar behoefte iets meer dichtzetten maar sluit je niet helemaal van je omgeving af.
c) Afbakening van de aura
Baken je aurawand af door rozen te visualiseren op de rand van je aura. Dat kun je voor en achter, links en rechts, boven en beneden doen. Met de bloem van de roos zeg je als het ware, ‘hallo’ naar anderen en met de doornen aan de stengel geef je aan dat hier je grens ligt.


Figuur 10.1 Versterken aurawand

4. Energiescheidingen maken
a) Eigenaarschap aura versterken
Zet je naam overal in je aurawand maar ook in de rest van je energiesysteem. Zo versterk je het gevoel van ‘baas in eigen aura’.
b) Afstand nemen
Neem in gedachten afstand van de mensen waarmee je contact hebt of hebt gehad. Zet ze in gedachten op afstand, buiten je aura. Als er iemand is waar je een goede energiescheiding mee wilt maken bedenk dan drie fysieke verschillen met die persoon.  Stel je voor dat energiewolkjes van anderen die nog in je systeem zitten naar hen terug gaan. Open je hartchakra en zeg er in gedachten ‘hallo’ tegen terwijl je die energie terugstuurt alsof het een cadeautje is. Dat helpt om vastzittende energie in beweging te brengen.
c) Spiegelen
Stel je een spiegel voor op de rand van je aura waarmee je de energie van anderen kan terugkaatsen. Visualiseer jouw naam op de achterkant van de spiegel, voel dat dat het terugspiegelen krachtiger maakt.

5. Koorden oplossen
Soms zijn er nog energielijnen met anderen, energiekoorden, die de afscherming van je aura ondermijnen. Laat de koorden met je kinderen bij deze oefening in tact want die hebben dat nodig. Zeg ‘hallo’ tegen de andere koorden die je ziet of vermoedt. Laat ze vervolgens in de kaarsvlam ‘verbranden’. Dat ruimt op en maakt je aura solider.

6. Opvullen en ankeren
a) Opvullen met energie
Visualiseer een zon boven je hoofd met een magneetje erin met jouw naam erop. Laat het magneetje wolkjes energie van jou die elders zijn aantrekken en terug naar je zon komen. Zet die zonne-energie in het ‘nu’ en vul je ermee op. Dat kan je een completer gevoel geven.
b) Ankeren met duim-wijsvingerrondje
Stel je opnieuw in op de aura om je heen met je naam erop en rozen aan de rand. Voel dat dat een stevige bescherming voor je vormt. Stel je weer in op je dichtgedraaide chakra’s en voel dat je daarmee gevoelsmatig losser van anderen komt te staan. Voel weer hoe het was om je armen en benen te kruisen en je af te sluiten. Nu je voelt dat je goed afgeschermd bent maak je met je duim en wijsvinger van een hand een rondje. Dat symboliseert de afsluiting van je energiesysteem. Druk nog eens goed je duim en wijsvinger tegen elkaar aan en neem het beeld en gevoel van het rondje goed in je op, zodat het een geheugenanker wordt voor afscherming.

7. Anker activeren
a) Beelden laten oplossen
Laat alle gevisualiseerde beelden oplossen en voel je buikademhaling door een hand op je buik te houden. Langzaam begin je uit je meditatieve staat te komen.
b) Opnieuw ankeren
Stel je bent in een situatie waarbij je gemakkelijk last kan krijgen van de energie van anderen. Maak het ‘rondje’ met je duim en wijsvinger en reactiveer je aura-afscherming. Denk aan de afscherming van je aura die dit geeft. Kun je het weer voelen? Speel er de komende tijd mee zodat deze vertrouwd voor je gaat voelen. Je hebt nu ene krachtig middel voor aurabescherming in handen.

8. Afronden
Laat opnieuw al je beelden oplossen en kom rustig uit je meditatieve staat.

Achtergrondinformatie

Bij de boeken ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie‘ en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ (De Basis, hoofdstuk 20) van Pierjasi, uitgave Gopher.

► Naar: 11 Uitgebreide cooldown
► Terug naar: 9 De gouden bol meditatie voor zuivering

► Terug naar: Eerste Mijlpaal Pelgrimstocht Innerlijk Licht
► Terug naar: Start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *