14. Healing van een vorig leven (oefening)

De energie van een vorig leven kan soms op je drukken, je irriteren, nekklachten of andere klachten geven. Om die invloed te verminderen kun je de volgende healing doen. De energie van een vorig leven wordt daarbij symbolisch verbeeld als een ring boven een roos.

Figuur: Gevisualiseerde roos met vorige levensring

De roos staat voor de energie van je huidige leven. Die ring kun je met de volgende meditatie energetisch schoonmaken. Dat kan opluchten!

Gesproken meditatie

1. Gronden
Het eerste onderdeel is het gronden. Dit doen we door ‘wortels’ te laten groeien vanuit het centrum van onze voeten tot het centrum van de aarde. Ook laten we ‘wortels’ groeien vanuit onze stuit, naar het centrum van de aarde en daar maken we de ‘wortels’ aan vast.

2. Aarde en kosmische energie laten stromen
En dan kunnen we aarde energie door de voeten naar binnen laten komen, door je benen en door je lijf. Via onze handpalmen en onze kruin kunnen we de energie weer naar buiten laten stromen. Vervolgens laten we kosmische energie van boven naar binnen stromen door onze kruin, langs de achterkant van onze rug door twee rugkanalen naar de stuit toe. In het stuitgebied kunnen we de aarde-, en kosmische energie mengen en de gemengde energie door ons heen laten stromen.

3 Roos visualiseren
Daarna kunnen we een roos visualiseren op de rand van onze aura en die opblazen op de uitademing. Vervolgens visualiseren we weer opnieuw een roos die er waarschijnlijk stralender uitziet dan de eerste roos omdat we al wat storing in ons energiesysteem getransformeerd hebben door het opblazen. Dit kunnen we nu herhalen zodat ons  energiesysteem goed schoongemaakt wordt.

4. Kamertje in centrum van je hoofd zuiveren
Dan richten we ons op het centrum van ons hoofd en stellen ons dar een klein kamertje voor en kijken daar even rond. Dan zeggen we innerlijk ‘hallo’ tegen dat kamertje en kijken we of daar nog beelden van bezoekers opdoemen. Als die er zijn kunnen we die vriendelijk doch dringend verzoeken het kamertje te verlaten, zodat we daar in alle rust kunnen zijn en niet gestoord worden door de energie en gedachten van anderen.
Dan kunnen we ons kamertje in het ‘nu’ zetten. Dit doen we door de datum van vandaag erin te visualiseren. We projecteren ook onze naam erin zodat het echt ons kamertje is, en de energie van anderen eruit verdwijnt. We kunnen het kamertje nog een aparte gronding geven, en dit doen we door vanuit het kamertje een wortel te laten groeien naar het centrum van de aarde en die daar vast te maken.
Vervolgens kunnen we ons een kleurendouche voorstellen en  daarmee ons kamertje schoonmaken. Daar kunnen we de kleuren van de regenboog voor gebruiken.
Als het kamertje schoon is kunnen we ons voorstellen dat er in het midden een stoel staat en dat we daarin lekker gaan zitten, en naar buiten kijken. Daarbuiten kunnen we ons een scherm voorstellen. Dat scherm kunnen we ook een gronding geven. We kunnen de datum van vandaag op het scherm zetten, of gewoon het woord ‘nu’ zodat het scherm in het nu staat. Daarna kunnen we onze naam erop projecteren, zodat de energie van anderen uit ons scherm stroomt.

5. Roos op ons scherm
Dan kunnen we een roos op het scherm laten verschijnen. Die roos is het symbool van ons energie-systeem. We kunnen ons een bloem voorstellen, een stengel en misschien een paar groene blaadjes. Dat is vaak het symbool voor kinderen. Stel je ook wortels voor van de roos die de aarde ingaan.
Dan kan je ook een zonnetje boven die roos voorstellen. Dit staat symbool voor de energie die er voor jou aankomt, je doelen, je innerlijke impulsen die eraan komen, je kan je al die energie als een stralend zonnetje voorstellen.

6. Vorige levensring boven de roos
En dan kan je je een vorig leven wat nu actief is bij je voorstellen als een ring boven de roos. Kijk maar eens hoe die ring eruit ziet: of hij kleuren heeft of licht of donker is.
Je kan ‘hallo’ zeggen tegen die ring en een indruk krijgen van wat voor soort energie het is: prettig of onprettig, lichte energie of zware die op je drukt.

Je kan zelfs in je fysieke hand of je vinger tegen die ring houden. Als je dat doet kan je in je lijf voelen wat voor effect die ring op je heeft. Kijk of je iets voelt of kan ervaren hoe die ring voor je is. Dat kan een indruk geven van wat voor invloed die dat vorige leven nu op je heeft.

7 Schoonmaken vorige levensring
We kunnen de energie van ene vorige levensring ook schoonmaken. Stel je dan een ‘wortel’ voor
van de ring naar het centrum van de aarde. Zet dan die ring in het ‘nu’ zetten, met de datum van vandaag erop. Dan  laat je alle energie die niet bij je past oplossen.
Je kan je naam in de ring projecteren en alle energie die niet van jou is daardoor laten oplossen.
Af en toe kan je weer ‘hallo’ tegen de ring zeggen vanuit je hart, dat kan het oplossingsproces helpen. Mogelijk zie je de ring veranderen als je dit doet.

8 Kleurendouche voor de ring
Vervolgens kan je weer een kleurendouche gebruiken en de kleuren van de regenboog gebruiken, rood, oranje, geel, lentegroen, hemelsblauw, indigo blauw, (het blauw van spijkerbroeken), en transparant violet. Tot slot kun je roze energie, wat ook wel de Christ Force Energy genoemd wordt erdoor heen laten stromen. Dit is een hele prettige zachte energie.

9. Afronding
Kijk eens of de healing van de ring wat heeft uitgemaakt: ziet de ring er anders uit dan daarstraks? Je kan ook weer met je hand voelen om te kijken of de ring anders aanvoelt. Daarna kan je de hele roos met de ring laten oplossen op het scherm. Laat daarna ook je scherm oplossen. Richt je weer op je gronding, en kijk of je wortels nog goed zitten. Misschien is er nog energie die afgevoerd kan worden naar de aarde.
Schakel dan weer rustig terug vanuit je meditatieve toestand naar het huis-tuin-en-keuken niveau, het hier-en-nu. Je kan je ademhaling verdiepen, en je tenen en vingers bewegen.

Achtergrondinformatie

Meer informatie over deze oefening kun je vinden in ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-Energie’ van Pierjasi, hoofdstuk 12. Hier staat een vergelijkbare oefening met toelichting

► Naar Mijlpaal 2 Pelgrimstocht Innerlijk Licht
► Terug naar: 13. Opslaan vitale levenskracht in het energielichaam
► Terug naar start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *