9 De gouden bol meditatie voor zuivering (oefening)

De volgende meditatie stelt het hartchakra centraal waarbij de aardse en de geestelijke kundalini-energieën gebruikt worden om probleemenergie te transfor­meren. Een leuke en effectieve vorm van zelfhealing.

Een gesproken meditatie

1. Gronden.
Ga rustig op je stoel zitten met je voeten plat op de grond, grond je zelf in het centrum van de aarde en laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen.

2. Activeer je hartchakra en je kundalini-energie
Activeer je hartchakra (spirituele hart) zodat het aan de voorkant gaat stralen. Activeer ook je kundalini-energie in je stuit.
Visualiseer een kaarsvlam voor je en laat alle storende energie in je energie systeem naar de kaarsvlam gaan en daarin verbranden, oftewel ontladen.

3 Geestelijke kundalini energie activeren
Stel je een driehoekig kundalini centrum voor, circa 20 centimeter boven je hoofd, en met de punt naar boven. Aan de vlakke onderkant stroomt een hele lichte, geestelijke kundalini-energie als een zachte douche op je neer. Laat deze geestelijke kundalini energie helemaal door en om je heen stromen.
Voel hoe prettig zacht dat is. Zorg dat je hartchakra voldoende open gaat, anders stroomt de geestelijke energie niet goed. Voel ook het verschil met de omhoog komende aardse kundalini-energie die meestal krachtiger en persoonlijker aanvoelt.

4. Beide kundalini-energieën via je hartchakra laten stromen.
Leid nu in gedachten beide kundalini-energieën naar je hartchakra en laat ze van daar uit naar buiten stromen. Dat kun je ervaren als een lichtbundel of als een gespreid licht dat uit je hartchakra schijnt.

5. Voelen van de kundalini-energieën
Houd een hand circa 10 cm voor je hartchakra terwijl je er aardse of geestelijke kundalini energieën uit laat stromen. Voel het verschil tussen beide energieën. Voel ook de gecombineerde energie.

6. De gouden bol instellen
Laat de beide kundalini energieën via je hartchakra stromen en stel aan de voorkant ervan in je aura een prachtige gouden bol voor (zie figuur 9b). Die bol wordt door de beide kundalini-energieën zo opgeladen dat hij gaat stralen met een gouden licht. Deze gouden bol heeft een grote, transformerende kracht.

Figuur 9b: Visualiseren van een gouden bol voor het hartchakra

7. Zuivering door uitstraling
Laat de uitstraling van de gouden bol door heel je energielichaam en aura gaan. Laat donkere plekken zichtbaar worden of plekken waar naar jouw gevoel de energie stroef loopt. Zeg er ‘hallo’ tegen en laat het licht van de gouden bol er doorheen stralen. Zet die plekken in het ‘nu’ en zet er je naam op. Vaak lossen zulke plekken dan op, wat een prettig gevoel geeft.

8. Transformatie in de gouden bol
Mogelijk heb je nog ergens storende energie in je energiesysteem of plekken waar de energie niet in balans is. Laat de energie ervan in de gouden bol stromen. Laat je hartchakra liefdesenergie naar de bol stralen en zie hoe de problematische energieën hun kracht verliezen en oplossen. Het helpt daarbij als je die energieën in je gouden bol in het ‘nu’ zet en je naam erop zet.

9. Geleidelijke cool down
Visualiseer een bol met groenblauwe energie een eindje boven je hoofd en laat een groenblauwe stroom energie daaruit bij je kruin naar binnen stromen. Koel met deze stroom je kruin, rugkanaal en stuit zolang af totdat het rustig voelt, zonder dat je het prettige gevoel van de gouden bol meditatie kwijt raakt. Laat tot slot aarde en kosmische energie door je heen stromen. Laat dan alle beelden oplossen, rek je lekker uit en kom rustig uit je meditatieve toestand.

Ervaringen met de gouden bol meditatie

Een van de leden van de kundalinigroep waarmee bovenstaande mediatie gedaan is, schreef  haar ervaringen op. Je kunt ze hier lezen.

Achtergrondinformatie

In hoofdstuk 9 van Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’ en hoofdstuk 5 van ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’, beide boeken van Pierjasi.

► Verder naar: 10 Afscherming van de aura
► Terug naar: 8 Zuiveren en healen van het droomlichaam
► Terug naar Eerste Mijlpaal Pelgrimstocht Innerlijk LIcht

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *