8. Zuiveren en healen van het droomlichaam (oefening)

Meditatie voor de zuivering en healing van het droomlichaam (zie figuur 8.1).

Figuur 8.1 Impressie van het droomlichaam

Deze meditatie helpt om meer bewustzijn van het droomlichaam te krijgen en kan bijdragen aan de zuivering daarvan. Ook het ‘gewone’ lichaamsbewustzijn kan hierdoor helderder worden.

Gesproken meditatie

1. Gronden en energie laten stromen
Grond jezelf met wortels vanuit je stuit en je voeten naar het centrum van de aarde. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen. Maak het centrum van je hoofd schoon zodat het helder in je hoofd wordt

2. Contact maken met de energie van je droomlichaam
Visualiseer een plaatje van jezelf en geef dat een gronding. Stel je daarna in op je droomlichaam, dat is dat deel van je energielichamen waarmee je bij het slapen gaan een eindje uit je fysieke lichaam gaat. Waarmee je dus wegdroomt. Om daar gevoelsmatig contact mee te krijgen kun je je daarvoor richten op het moment dat je in slaap valt. Vul het plaatje van jezelf op met de energie van je droomlichaam. Het is wonderlijk hoe je plaatje dan kan veranderen en ineens wat wazig wordt of juist helderder of van vorm verandert.

3. Zuiveren en healen van je droomlichaam
Heb je eenmaal een beeld van je droomlichaam voor je op je scherm dan kun je dat zuiveren.
a) Up-to-date maken: Visualiseer de huidige datum en je naam in je beeld. Misschien zie je vastzittende energie oplossen.
b) Kleurenhealing: Visualiseer een zon boven je droomlichaam en laat van daaruit allerlei kleuren door en om je droomlichaam stromen. Het restant van de kleuren kun je door de gronding naar beneden laten weglopen. Vaak knapt de energie van een droomlichaam enorm op door zo’n kleurbehandeling!
c) Prana-healing: Stel je voor dat de ruimte om je heen gevuld is met prana, hele kleine oranje energiebolletjes. Adem ze in en houd je adem 5 seconden in, hierdoor lost de prana in je op. Herhaal dat twee keer. Laad jezelf zo op met prana, en laat extra veel prana naar je handen stromen zodat die stralen van de energie.
Dit heeft een genezende werking, die je nu kunt gebruiken. ‘Stof’ met je stralende handen het beeld van je droomlichaam af. Stof ook de aura af, een laag die de breedte heeft van je droomlichaam. Merk hoe prettig deze healing voor je voelt! Adem terwijl je bezig bent steeds opnieuw bewust de prana in.

4. Zuiveren met kaarsvlam
Visualiseer een vlam (figuur 8.2) tussen jou en het beeld van je droomlichaam en laat alle storing in en rondom je droomlichaam in de vlam verbranden.


Figuur 8.2 Kaarsvlam

Visualiseer een zonnetje met een magneetje boven je hoofd met je naam erop. Stel je voor dat al de energie van jou die elders is, daar weer terugkomt. Laat tot slot de verzamelde energie vanuit je zon bij je kruin naar binnen komen en vul je energielichaam en je aura ermee op.

5. Afronding
Grond het beeld van je droomlichaam tot slot goed zodat de energie ervan stabiliseert. Laat het beeld van je droomlichaam naar je fysieke lichaam terugkeren en in je oplossen. Misschien voel je de warmte die dat geeft. Richt je op je gronding en voel dan hoe de energie van je droomlichaam volledig opgenomen wordt in je fysieke lichaam. Kom tot slot rustig uit je meditatieve toestand door je vingers en tenen te bewegen en je ogen open te doen.

Achtergrondinformatie

Meer informatie over dit dromlichaam is te vinden in ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie‘(hoofdstuk 4) en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie‘(hoofdstuk 13) van Pierjasi.

► Naar volgende oefening: 9 Gouden bol meditatie voor zuivering
► Terug naar Mijlpaal 1
► Terug naar start van de Pelgrimstocht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *