X1 Zuivering van het etherische energielichaam

In deze meditatie kun je je etherische energielichaam zuiveren door middel van je kundalini-energie.

Figuur X1.1 Etherisch energielichaam met etherische chakra’s

In het eerste gedeelte van deze meditatie breng je je energiesysteem in een meditatieve staat. In het tweede gedeelte laat je de kundalini-energie achtereenvolgens door je benen, buik, borstkas, hals en hoofd van je etherisch energielichaam stromen. Dat kan storingen in die gebieden helpen oplossen, waardoor de bijbehorende weefsels en organen van je fysieke lichaam net iets beter kunnen functioneren. In het derde gedeelte van deze meditatie ga je met je kundalini-energie de chakra’s van je etherisch lichaam doorstromen. Dit doe je door de kundalini-energie in een chakra te laten rondwervelen. Die doorstroming activeert het chakra wat uitstraalt in je lichaam wat eveneens zuiverend werkt. Tevens bevordert dit je lichaamsbewustzijn.

Voor meer informatie over het etherisch energielichaam zie hoofdstuk 2 – 4 van Ontdekkingsreis Innerlijk Licht van Pierjasi, op deze website staat dit boek toegelicht, en het blogbericht over het etherische energielichaam en de etherische chakra’s.

De gesproken meditatie in een ‘live’-opname van een sessie van de kundalinigroep over dit onderwerp:

Eerste gedeelte: Je energiesysteem in een meditatieve staat brengen

1 Starten (0.00 min.)
Grond jezelf goed door wortels te visualiseren vanaf je voeten en stuit tot aan het bolvormige centrum van de aarde. Maak ze daar vast.
Laat aarde-energie vanaf je voeten omhoog stromen en kosmische energie vanaf je kruin naar beneden. Meng beide energieën in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen.
Stel je een vlammetje voor op de rand van je aura en laat alle donkere wolkjes in je energiesysteem daarin verbranden.
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Kijk of daar bezoek is en vraag dat dan vriendelijk maar dringend je kamertje te verlaten. Zet dit kamertje in het ‘nu’, en zet er je naam in. Stel je een stoel voor middenin dit kamertje en ga daarin zitten. Kijk naar ‘buiten’ en stel je daar een scherm voor. Geef dit scherm een gronding wortel) en stel je er een zonnetje boven voor. Maak dan met een ‘magisch’ sponsje dit scherm schoon. Zet er de datum van vandaag op en je naam en laat die daarna oplossen zodat je scherm schoon en blinkend is.

2 Activeren hartchakra (4.45 min.)
Activeer je hartchakra door je voor te stellen dat daar licht uitstraalt, een prachtig licht van liefde, hartelijkheid, vriendelijkheid en harmonie. Stel je voor dat dit licht van diep uit je hartchakra komt en gevoed wordt door een stralende lichtplek. Een plek halverwege de voor- en achterkant van je hartchakra. Stel je een lichtkanaal voor vanaf die lichtplek naar een zonnetje (het energiecentrum van het Hoger Zelf) bovenin je aura. Zeg innerlijk ‘hallo’ tegen dit zonnetje en voel als antwoord hoe een heel fijne, prettige energie op je neerdaalt, je hartchakra extra doet oplichten en je energielichaam opvult.

3 Activeren van je kundalinisysteem (7.15 min.)
Richt je op je kundalini-centrum in je stuit dat je kan waarnemen als een lichtpunt en zeg daar innerlijk ‘hallo’ tegen, zo maak je er contact mee. Visualiseer een lichtlijn vanaf de voorkant van je hartcentrum naar je kundalinicentrum in je stuit. Stel je voor dat de energie van je hartchakra je kundalini activeert in je stuitcentrum.

Tweede gedeelte: Je kundalini-energie door je etherisch energielichaam laten stromen

4 Kundalini laten stromen door de etherische weefsels van je etherische energielichaam (8.30 min.)
Laat de kundalini-energie door je benen stromen . Vul je benen en voeten op met deze energie en zet ze in het ‘nu’. Beelden geladen met energie die al lang niet meer bij je passen, kunnen zo ontladen.
Laat dan de kundalini energie door je buik stromen. Denk daarbij aan je bekkenbodem , je geslachtsorganen, je darmen en andere weefsels. Zet dit gebied in het ‘nu’.
Ga door met je borstkas en armen en laat de kundalini door alle organen en weefsels stromen. Denk daarbij aan maag, milt, alvleesklier, longen darmen botten en spieren. Zet dit gebied in het ‘nu’.
Ga door met je hals en je hoofd en zet ook dat hele gebied in het ’nu’.

Derde gedeelte: Chakra’s van het etherische energielichaam doorstromen met kundalini-energie

5 Etherische chakra’s doorstromen met kundalini-energie (15.00 min.)
Richt je op je etherische stuitchakra. Die kun je je voorstellen als een enigszins rode schijf. Het lijkt op een schijf van een wat rubberen substantie. Laat de kundalini-energie door deze schijf wervelen en oplichten. Voel wat dit je doet. Zet dit chakra in het nu. Let ook op de uitstraling van dit chakra in je etherische energielichaam.
Doe dit vervolgens voor je tweede chakra, vlak onder de navel. Dit chakra kun je je enigszins oranje voorstellen. Laat de kundalini-energie hier doorheen stromen. Misschien voel je iets van lichamelijke affiniteit waar dit chakra mee te maken heeft. Zet dit chakra in het ‘nu’.
Ga door met het derde chakra, midden voor ter hoogte van het middenrif. Voel hoe de kundalini-energie dit chakra kan activeren. Dit chakra heeft te maken met regelen waarbij je lichaamsbewustzijn een rol speelt. Zet dit gebied in het ‘nu’.
Richt je nu op je hartchakra vooraan bij je borstbeen en volg dezelfde procedure. Ga door met het keel, voorhoofds- en kruincentrum.

6. Aura goed om je heen zetten (27.30 min.)
Om tot slot je energie te stabiliseren zet je in gedachten je aura goed om je heen. Stel je voor dat je aura zo compacter wordt en de zuivering wordt geconsolideerd.

7. Afronden (einde 27.55 min.)
Rond tot slot deze meditatie rustig af. Beweeg je vingers en je tenen en voel je buikademhaling. Voel wat deze meditatie je gevoelsmatig gebracht heeft.

► Verder naar X2; Massage van het tweede etherische chakra en de bijbehorende hormoonklieren

► Terug naar Mijlpaal X

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *