Buitenlandse boeken en andere bronnen over kundalini-energie

Koendalini en Transformatie (1993) van Bonnie Greenwell
Uitgegeven door Ankh-Hermes bv in Deventer. Bonnie Greenwell is een Amerikaanse die voor een scriptie in haar studie een literatuurstudie heeft gedaan naar de verschijnselen met betrekking tot een ‘ontwaking’ van de kundalini-energie en mensen geïnterviewd heeft die dat meegemaakt hebben. Voor mensen die problemen hebben met hun kundalini-energie een goed boek om te lezen. Veel verschijnselen zijn herkenbaar en beter te duiden door de beschrijvingen van Bonnie Greenwell. Ze heeft een eigen website Een interessante reactie van haar op een tekst in het tijdschrift ‘Realization’ over een gedeeltelijke kundalini-ontwaking is ook te vinden op haar website

Kundalini, de evolutionaire energie in de mens (Nederlandstalige uitgave 1972) van Gopi Krishna
Gopi Krishna was iemand uit India die intensief yoga praktiseerde en op een bepaald moment te maken kreeg met een buitengewoon sterk stromende kundalini-energie en een daarbij gepaard gaand intensief lichamelijk, emotioneel, spiritueel transformatieproces. Hij heeft ook periodes heel erg gevast. Dit was hem bijna fataal! Niet bepaald aan te raden om mee te experimenteren, zeker niet met een ontwaakte kundalini. Dit realiseert hij zich later! Uitgegeven door Ankh Hermes, Deventer. Er is op internet ook een video-interview van hem beschikbaar.

Kundalini, het wekken van de innerlijke kracht (van Ajit Mookerjee )
Boek met mooie reproducties van oorspronkelijk Indiase tekeningen. Engelstalige uitgave van 1982: Kundalini: the arousal of the inner energy.

Kundalini rising, exploring the energy of awakening (2009) van Gurmukh Kaur Khalsa, Ken Wilber, Swami Radha, Gopi Krishna and John White
Bundel met verhalen van verschillende auteurs over het onderwerp kundalini.

De chakra’s (eerste Nederlandstalige uitgave 1927) van de Engelsman C.W. Leadbeater.
Het is een boek van bijna een eeuw geleden geschreven door de theosoof die Krishnamurti samen met Hélène Blavatsky mede heeft opgevoed in India. Het bevat interessante informatie over o.a. de chakra’s en kundalini-energie. Van de chakra’s staan mooi ogende kleurenplaten in het boek die een ideaaltypisch beeld ervan geven
Hierbij moet opgemerkt worden dat aurareaders de chakra’s nog op tal van andere manieren waarnemen wat voor de betrokkenen heel betekenisvol kan zijn. Zo is over de plaats die Leadbeater aangeeft van het tweede chakra, discussie. Uitgegeven door de Theosofische Vereniging.
Van dezelfde auteur: ‘De zichtbare en de onzichtbare mensch’ (oorspronkelijke Engelstalige uitgave 1902). Of in het Engels: ‘Man visible and Invisible’. Met mooie kleurenplaten van verschillende soorten aura’s.

Oefen CD’s voor het ontwikkelen van spirituele vermogens in het dagelijks leven. Uitgebracht door John Fulton, directeur van het Aesclepion healing centre te San Rafael, California U.S.A.
Een achtergrond in aura-healing maakt het gemakkelijker om deze CD’s goed te kunnen volgen.

Een leuk filmpje voor tussendoor ‘The knock at the Duir‘ van de ‘Duirwaigh’ Gallery (graphic and website design/development).
 
Uitspraken van Shakti Gawain schrijfster van ‘Creatief Visualiseren’ gepresenteerd in een YouTube filmpje

►Meer informatie bij andere websites