20 Zuivering telepathische kanalen (oefening)

Wist je dat je telepathische kanalen hebt? Aan de bovenkant van je wenkbrauwen en achter je oren zitten energiekanalen die de telepathische kanalen worden genoemd (zie figuur).

Figuur: Impressie van de telepathische kanalen (in het blauw)[1]

Ze hebben te maken met het ontvangen van andermans gedachten maar ook met het uitzenden van eigen gedachten. Vaak gaat dat onbewust, bijvoorbeeld als je iemand wilt overtuigen hoe iets in elkaar zit en dat met veel vuur doet. Vaak kan dan tegelijkertijd een energiekoordje van jou naar die ander gaat. Hetzelfde kan ook omgekeerd gebeuren van die ander naar jou toe. Helderziend zijn die waarneembaar als dunne lijntjes van metafysische energie.  Hoe meer van die energielijntjes in je telepathische kanalen zitten, hoe duffer je dreigt te worden.  Het denken gaat dan moeizamer en je kunt last krijgen van oog- en neus irritaties (kriebel niezen en gevoel van verkouden worden). Sommige lijntjes lossen weer snel op, maar van andere kun je weken, zo niet maanden last hebben.

De energielijntjes van anderen zitten dan in die kanalen vast aan jouw energie. Vaak is dat een plek met een herinneringsbeeld geladen met emotie. Bijvoorbeeld met de boodschap “ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zeg het niet om geen gedoe te krijgen” of er zit een gevoel van schrik, walging of een andere emotie. Voor de zuivering van deze kanalen is het van belang deze herinneringsbeelden te ontladen. Door je met een stralend hartchakra daarop in te stellen kan er veel ontladen worden en oplossen. Daarna kan je hoofd minder ‘vol’ of duf aanvoelen, gaat een verkoudheid gemakkelijker over en je krijgt meer ruimte, helderheid en rust in je hoofd.

Met onderstaande meditatie kun je je telepathische kanalen zuiveren.

Gesproken meditatie:

  1. Gronden

Ga gemakkelijk zitten met je voeten plat op de grond. Grond jezelf door wortels te visualiseren vanaf het midden van je voet en van je stuit tot het centrum van de aarde, waar je die in gedachten vastmaakt.

  1. Energie laten stromen

Laat kosmische en aarde energie door je heen stromen, visualiseer een vlam voor je en laat alle storing on je energiesysteem, die loskomt door de stromende energie, in de vlam knetterend verbranden. Het helpt om de vlam aan te blazen bij de uitademing.

  1. Hartchakra activeren

Activeer je hartchakra door je voor te stellen dat de ronde voorkant ter hoogte van je borstbeen, ca. 12 cm onder het kuiltje in de hals, licht gaat uitstralen. Licht van vriendelijkheid, hartelijkheid en liefde. Stel je voor dat die straling van diep uit dit chakra komt, zo activeer je dit chakra tot op een diep niveau. Voel hoe de uitstraling van dit chakra door heel je lichaam gaat, en ook door je handen. Midden in je handpalm heb je kleine chakra’s die je zo wat activeert. Laat ook nu alle storingen die eventueel aanwezig zijn, knetterend in  je vlam verbranden.

  1. Zuivering telepathisch kanaal rechts

Richt je op het telepathische kanaal door je rechterwenkbrauw dat achter je oren door naar de zijkant van je hals loopt. Daar sluit dit kanaal aan bij je keelchakra. Stel je voor dat alle storingen daar naar de vlam laat gaan war het knetterend verbrandt.
Zet het kanaal in het ‘nu’ en zet er in gedachten je naam op. ‘Veeg’ met je handen door de aura vlak langs het kanaal en stel je voor dat je daar storende energiewolkjes en energielijntjes weghaalt. Zeg ook ‘hallo’ vanuit je hartchakra naar dit kanaal, dat helpt het oplossen van een emotionele lading die daar mogelijk nog vastzit. Ga door met deze zuivering totdat je voelt dat het bij dit kanaal ruimer en prettiger aanvoelt.

  1. Zuivering telepathische kanaal links

Voel nu het verschil tussen links en rechts in je hoofd. Dat kan een verschil in helderheid, activiteit en warmte zijn. Richt nu je aandacht op het linker telepathische kanaal dat van de linkerzijkant van je keel, achter je linkeroor doorloopt naar je wenkbrauw. Zet ook dit kanaal in het ‘nu’ , en zet er je naam op. Veeg daarna met je hand het kanaal schoon en zeg er vanuit je hartchakra ‘hallo’ tegen. Laat ook hier weer alle storingen in een kaarsvlam verbranden. Als het naar je gevoel voldoende is, ga je verder met de volgende stap.

  1. Afronding

Visualiseer een zonnetje boven je met een magneetje erin met jouw naam erop. Laat jouw energie naar je terug komen hoe ver weg het ook is! Zet die energie in het nu en laat die vanuit je gevisualiseerde zon, je aura en energielichaam instromen. Grond je nog een keer goed zodat je energie zich stabiliseert en kom dan rustig uit je meditatieve toestand. Voel je verschil met het begin?

Probeer met een trefwoord het effect van deze zelfhealing te beschrijven. Dat kun je als reminder gebruiken voor deze zelfhealing. Succes ermee!

► Naar volgende oefening: 21 Zuiveren en versterken van de aura
► Naar vorige oefening: 19 Zuivering oog- en oorchakra’s
► Terug naar Mijlpaal 2
[1] Bron onbewerkte tekening: https://www.youtube.com/watch?v=ZjEQUiIrAu4

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *