1. Activeren van het spirituele hart (oefening met feedback)

Start Pelgrimstocht naar het Innerlijk Licht

Activeren van het spirituele hart voor een beter contact met je innerlijk zelf, je bron van liefde en je Hogere Zelf.

Gesproken meditatie:

Stappen in de meditatie

1. Gronden
Ga rustig op een stoel zitten en probeer je lichaam te voelen. Voel van binnenuit je hoofd, maar ook je borst, buik, schouders, rug, armen, benen en voeten. Laat in gedachten wortels groeien vanuit je voeten en je stuit diep de aarde in zodat je het gevoel krijgt heel stevig te zitten. Neem daar even de tijd voor.

2. Visualisering spirituele hart
Richt je op je borstbeen op een plek 10 – 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je daar een lichtend rondje voor waaruit lichtstralen komen. Stralen van liefde die je vandaar de wereld instuurt: zie figuur 1


Figuur 1: Activering van het spirituele hart

3. Licht diep vanuit je spirituele hart laten stralen
Stel je voor dat dit liefdeslicht diep uit je spirituele hart komt, van een plek halverwege de voor- en achterkant van je lichaam. Die plek is de stralende lichtbron en toegang tot je innerlijk zelf. Laat het licht van deze plek niet alleen naar voren stralen maar door heel je lichaam. Het licht kan je zelfs uit je lichaam laten schijnen. Je wordt zo helemaal doorstraald met het liefdeslicht van je spirituele hart. Voel hoe dat je in een andere stemming brengt.

4. Een vraag stellen
Vraag aan deze innerlijke lichtbron wat voor jou het belang is voor je spirituele ontwikkeling. Herhaal die vraag een paar keer in jezelf. Misschien is het antwoord een gevoel, een beeld of een besef van iets.

Maak een aantekening daarover: ……………………………………………………….

5. Afronden
Adem enkele keren diep in, beweeg je vingers en je tenen en kom rustig uit je meditatieve toestand.

►Behoefte aan tips bij deze meditatie? Ga naar de feedbackpagina

Achtergrondinformatie

In de boeken ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie‘ en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ (De Basis, hoofdstuk 20) van Pierjasi, uitgave Gopher.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *