37 Soepele denkkracht meditatie

Het is prettig als je soepel kunt denken, dat je denken niet teveel wordt afgeremd door storende gedachten of dat het vervelend moeizaam gaat. Als je het gevoel hebt dat hier wel aan te verbeteren is, kun je de onderstaande meditatie doen. Die is er op gericht om op (metafysisch) energieniveau de delen van je etherische energielichaam die veel met het denken te maken hebben zoals je zonnevlecht, hersenen en de aura er omheen te zuiveren van storende energieën. In figuur 37.1 is een figuur getekend met daarin de metafysische zonnevlecht in relatie met de hersenen.  Meer uitleg over dit energiesysteem kun je vinden in ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ van Pierjasi (hoofdstuk 19) of bij Jozef Rulof. Hier wordt dieper ingegaan op de functie van de zonnevlecht bij het denken.

Figuur 37.1 Metafysische zonnevlecht in relatie met de hersenen

Dit is alles bij elkaar een groot onderwerp en vereist daarom een omvangrijke meditatie. Deze bestaat uit een beginstuk om je energieën tot stroming te brengen en een stuk gericht op het zuiveren en healen van je zonnevlecht, hersenen en aura. Als je al in een meditatieve staat bent, je energie goed stroomt en je hartchakra geactiveerd is, kun je het eerste gedeelte over slaan en rechtstreeks naar het tweede gedeelte van deze meditatie over te gaan.

Eerste gedeelte: Je energie tot stroming brengen

Gesproken meditatie:

  1. Gronden
  2. Aarde en kosmische energie laten stromen
  3. Vlammetje op rand van de aura visualiseren
  4. Kamertje in centrum van je hoofd visualiseren en schoonmaken
  5. Scherm visualiseren en schoonmaken
  6. Activering hartchakra
  7. Punt van innerlijk licht activeren
  8. Meditatieruimte gronden, zuiveren en opladen

Tweede gedeelte: Denkkracht soepeler maken

Gesproken meditatie:
Ons metafysische denksysteem heeft verschillende aspecten (zonnevlecht, verticaal energiekanaal, hersenen, aura in relatie met het voelen en denken) waarop bij deze meditatie gefocust wordt. Bij ieder aspect kunnen storingen worden opgelost. Dit kan de helderheid in je hoofd en  je denkkracht bevorderen. Bij een aantal onderdelen van deze mediatatie staat de duur ervan aangegeven.

1. Focus op je zonnevlecht (3.00 min.)
Stel je een scherm voor waarop je een tekening van jezelf projecteert. Focus op het gebied van je middenrif. Daar ongeveer zit binnenin je zonnevlecht. Dat zenuwcentrum kun je je voorstellen als een ronde zonneschijf met uitwaaieringen daar omheen. Dat zijn zenuwvlechtwerken. Het centrum van de zonnevlecht is je gevoelscentrum, daar worden ook in eerste aanleg gedachten gevormd.

2. Zuivering van de zonnevlecht (3.00 min.)
Soms zijn er dingen uit het verleden die hun sporen in je zonnevlecht hebben achtergelaten: bevroren angst, ingehouden agressie. Straal je hartenergie er naar toe en zet dat gebied van je zonnevlecht in het nu. Mogelijk voel je lichamelijk dat bij je middenrif wat oplost.
Hier kunnen ook invloeden van vorige levens doorwerken die als een ring, een waas of een donkere plek zichtbaar kunnen worden. Richt je hartenergie erop en zet dat gebied in het ‘nu’ en laat het zoveel mogelijk oplossen.

3. Oplossen vastzittende energie aan de rand van de zonnevlecht (3.00 min.)
In het gebied rondom de ‘zonneschijf’ liggen vlechtwerken van zenuwen die de impulsen van je gevoelscentrum vertalen naar acties. Het kan dat delen hiervan als het ware bevroren zijn door het krachtdadig inhouden van acties. Dat kan zijn sporen hebben achtergelaten in dit gebied. Zet dat in het ‘nu’ en maak er gevoelscontact mee zodat deze vastzittende energie kan oplossen en weer tot stroming komt. Mogelijk krijg je associaties met waar die energieën mee te maken hebben.

4. Omhoog gaande stroom naar de hersenen (3.00 min)
Het centrum van de zonnevlecht heeft te maken met je ziel, je diepere ‘ik’ zou je kunnen zeggen. Vanuit dit centrum van je zonnevlecht gaat er een stroom energie en informatie omhoog naar de hersenen. Ook daar kunnen storingen aanwezig zijn. Met name ter hoogte van de sleutelbenen waar de twee opgaande kanalen zich kruisen. Laat storingen die hier mogelijk zitten, oplichten. Richt je hartenergie erop en zet het in het ‘nu’. Zet bij koorden vooral de aanhechtplaats in het ’nu’.  Dat is het meest effectief om ze op te lossen.

5. Onderkant van de hersenen (4.30 min.)
De metafysische energiestroom komt aan bij de onderkant van de hersenen en verdeelt zich van daar uit over de hersenen en verstoffelijkt zich in gedachtenbeelden (elektrische stroompjes tussen de neuronen).  Aan de onderkant kunnen ook storende koorden of energieophopingen zitten. Doe ook daar met behulp van je hartenergie een updating.

6. Gebied van de hersenen (ca. 3.30 min.)
Zuivering van ophopingen van storende energieën. Ook hier kunnen storende energiekoorden van anderen zitten (“Doe niet zo stom, gebruik je hersenen!”). Het oplossen van storingen kan je hersenwerking versoepelen.

7. Boven je kruin
Circa 15 centimeter boven je kruin zit een plek die belangrijk is voor snel flitsend denken. Zeg ’hallo’ tegen  die plek en zuiver die want ook daar kunnen energieaanklevingen en -koorden van anderen zitten.

8. Zuivering van de aurische uitstraling van je denkactiviteiten (ca. 4 min.)
Stel je de aura voor als een ei-vormig omhulsel dat op een armlengte afstand om je heen zit. Zet dan de aura rondom je zonnevlecht Middenrif gebied) in het ‘nu’.  Dat kan je een gevoel van ‘meer ruimte’ geven. Ga dan naar boven en doe hetzelfde met de aurische uitstraling van het opgaande kanaal van zonnevlecht naar de hersenen.
Ga verder met de aura om je hoofd.  Zet ook de onderste helft van je aura in het ‘nu’. Dat gebied moet de gronding geven om al je gedachte-energieën te kunnen dragen. Laat ook je naam door je hele aura gaan.

9. Rand van de aura
Aan de buitenrand van je aura boven je hoofd kunnen energie-ophopingen zitten die je in je slaap/dromen niet hebt kunnen verwerken. Je kunt je die energieën als stapeltjes voorstellen of als bobbeltjes. Zeg er ‘hallo’ tegen en zet ze in het ‘nu’ terwijl je je hart-energie naar laat schijnen. Zet tegelijkertijd je zonnevlecht centrum in het ’nu’  want dit centrum houdt mede die energie-ophopingen daar in stand.
Het oplossen van dit soort ophopingen kan je van slaapproblemen afhelpen!

10. Je zonnevlecht opladen met prana-energie
Je kunt je om de aurawand heen en uitstralingslaag van 10 – 20 centimeter voorstellen. Aan de bovenkant zit een schijfvormig pranacentrum Overdag neemt het zonne-energie op en laat daarmee pranabolletjes op waarmee je aura en energielichaam worden opgeladen. Aan de onderkant van de uitstralingslaag zit ook een schijfvormig centrum dat met de aardeprana te maken heeft.
Stel je een energielijn voor van het pranacentrum bovenin naar je zonnevlecht. Laad dit centrum op door een stroom prana-energie van boven naar je zonnevlecht te laten gaan. Dit kun je ook voelen bij je middenrif. Laat nu ook de aardeprana via een energielijn omhoog komen naar de onderkant van je zonnevlecht. De aardeprana gaat dan van onderaf je zonnevlecht omhullen wat een prettig gevoel geeft van gedragen te worden door de aarde.

11. Energie mock-up maken (3 minuten)
Stabiliseer je energiesysteem door je aandacht naar je gronding te brengen. Stel je een tijdslijn voor die van ‘nu’ naar de toekomst voor. Stel je één of meer lichtende plekken voor op die lijn. Plekken met een goed gevoel over je denken, dat dat soepel en plezierig loopt. Laat die plekken als ballontjes (mock-ups) los zodat ze omhoog zweven in je aura. Bovenin worden ze opgenomen in de Akasha. Daarna komen er van boven af pastelkleurige lichtbanen in je aura. Die banen maken onderin contact met je gronding. Die helpen om het gevoel van soepel, plezierig denken in je leven de komende dagen en/of weken te realiseren.

12.Afronding (3 minuten)
Visualiseer een zonnetje bovenin je aura met een magneetje met je naam erop. Haal je energie die elders is blijven hangen weer terug en zet alle energie in je zonnetje in het ‘nu’.  Als dat gaat stralen kun je die energie in je aura en energielichaam laat lopen.
Laat ook wat koele blauwe energie door je hoofd en de rest van je lichaam stromen zodat je energiesysteem na deze intensieve zuivering weer tot rust komt.

Terugblik

Als je tot hier gekomen bent, zul je hebben gemerkt dat deze denkkrachtmeditatie vrij lang en intensief is. Mogelijk heb je het gevoel dat je hoofd wat groter is geworden ten gevolge van de meditatieve zuivering. Dat gevoel is na een nachtje slapen waarschijnlijk weer verdwenen. Wat overblijft kan een subtiel gevoel van helderheid zijn dat je denken soepeler maakt.

► Terug naar 36  Genezende, verkoelende kundalini-meditatie
► Terug naar Mijlpaal 4 Pelgrimstocht Innerlijk Licht
► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *