4. Prana laten circuleren: de kleine hemelse omloop (oefening)

Door prana te laten circuleren door het etherische energielichaam wordt dit gevitaliseerd wat uitstraalt naar het fysieke lichaam. Dit wordt de kleine hemelse omloop genoemd.

Gesproken meditatie

Figuur 4 Impressie van de kleine hemelse omloop

1. Gronden
Ga lekker zitten en voel je lichaam van top tot teen. Stel je wortels voor vanuit je voeten en stuit naar het centrum van de aarde. Dit werkt stabiliserend voor je energielichamen en daarmee voor je concentratie. Activeer je spirituele hart zodat deze oefening soepeler gaat.

2. Energielijn voorstellen (meridiaan)
Stel je een energielijn, een meridiaan, voor vanaf je perineum (midden in je bekkenbodem) over je ruggengraat en hoofd naar je bovenlip. En dan vanaf je onderlip naar beneden tot aan je perineum.

3. Energielijn met prana opladen
Adem prana in stuur die in gedachten naar een punt midden in je bekkenbodem. Herhaal dit enkele keren zodat de punt oranje wordt en steeds groter en energetischer wordt. Stel je voor dat de prana een energiestroom naar je rug op gang brengt. Voel hoe de energie door de energielijn over je ruggengraat en over je hoofd naar je bovenlip gaat.
Houd je handen los van elkaar als je deze oefening doet anders wordt het lastig de rustige energiestroom van deze omloop goed te voelen.

4. Tongschakelaar gebruiken
Houd nu je tong tegen je verhemelte bij je boventanden, dit noemen we de tongschakelaar. Stel je voor dat de energie nu van je bovenlip, via je tong naar je onderlip stroomt en vandaar midden over de voorkant van je lichaam naar je perineum. Je hebt nu de kleine hemelse omloop gerealiseerd.

5. De kleine hemelse omloop in actie
Richt je in gedachten op de energiestroom door de kleine hemelse omloop. Voel hoe de energie ervan geleidelijk de rest van je energielichaam, ook wat doorstroomt. Voel het vitaliserende en harmoniserende effect ervan in heel je lichaam.

6. Healing van de kleine hemelse omloop
Adem de prana in, houd je adem in en stuur in gedachten de oranje prana naar je rechterhand zodat deze gaat stralen. ‘Stof’’ dan met je hand de energielijn bij je hoofd af door met je hand afstoffende bewegingen te maken. Ga van je hoofd over je lichaam naar beneden. Stel je dan voor dat de uitstraling van je hand zo sterk is dat je op afstand de energielijn door je bekkenbodem en over je rug kan afstoffen. Voel het weldadige effect ervan ion je lichaam. Je geeft op die manier deze energielijn een healing waardoor de energie harmonischer kan gaan stromen. .

7. Afronding
Laat de tongschakelaar weer los en breng je aandacht van de kleine hemelse omloop naar de gevisualiseerde wortels onder je voeten. Voel dat de energieën in jou zich stabiliseren. Kom rustig uit je meditatieve toestand.

Achtergrondinformatie

In het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’ (De Basis, hoofdstuk 4) van Pierjasi, uitgave Gopher.

► Naar volgende oefening: 5 Aarde- en kosmische energie laten stromen
► Terug naar vorige oefening: 3 Bewust prana opnemen in drie energielichamen
► Terug naar start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *