19 Zuivering oor- en oogchakra (oefening)

Naast zeven grote  chakra’s in ons energielichaam hebben we ook nog tal van kleinere chakra’s. Zuivering daarvan kan soms een behoorlijk effect hebben: zuivering van je oorchakra’s waardoor je meer helderheid en rust bij je oren krijgt en zuivering van je oogchakra’s waardoor irritatie bij je ogen kan oplossen. Op deze chakra’s kunnen energielijnen (’koorden’) en energiewolken  van anderen zitten die jouw energie kunnen storen. OplNaast zeven grote  chakra’s in ons energielichaam hebben we ook nog tal van kleinere chakra’s. Zuivering daarvan kan soms een behoorlijk effect hebben: zuivering van je oorchakra’s waardoor je meer helderheid en rust bij je oren krijgt en zuivering van je oogchakra’s waardoor irritatie bij je ogen kan oplossen. Op deze chakra’s kunnen energielijnen (’koorden’) en energiewolken  van anderen zitten die jouw energie kunnen storen. Oplossing daarvan helpt. Hieronder een oefening daarvoor. Bij de start komt een aantal van eerdere oefeningen van deze Pelgrimstocht terug.

Gesproken meditatie zuivering oor- en oogchakra’s:

1 Start
Ga lekker op ene stoel zitten met je voeten plat op de grond. Visualiseer ‘wortels’ van je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde en maak ze daar vast. Deze energiekoorden, zoals die genoemd worden, helpen om deze zuivering goed te laten verlopen.
Laat aarde en kosmische energie door je heen stromen.  Visualiseer een vlam op de rand van je aura en laat alle storende energie uit je aura daarin ‘verbranden’. Doe dit eventueel op de uitademing.
Visualiseer een kamertje in het centrum van je hoofd en maak dat schoon.
Activeer je hartchakra door je voor te stellen dat daar licht uitstraalt. Licht dat van diep uit dit chakra komt.

2 Zuiveren van het rechteroorchakra
Richt je op het chakra van je rechteroor, een energieplek ongeveer 1 centimeter in je gehoorgang. Zeg er ‘hallo’ tegen vanuit je hartchakra en straal het liefdeslicht vanuit je hartchakra ernaar toe. Zet je oorchakra in het ‘nu’ en ook het gebied in je hoofd er omheen. Mogelijk zitten er energielijntjes naar je oor, zet die ook in het nu dat helpt om ze op te lossen.
Richt je ook op de auralaag zo’n 5 centimeter voor je oor en maak die ook energetisch schoon. Datzelfde kun je eventueel ook doen met de andere zes auralagen en de aurawand.

3 Zuiveren linkeroorchakra
Doe hetzelfde met je linkeroorchakra, ook hier kunnen kleine energielijntjes naar anderen lopen.

4. Energiekanalen oorchakra’s zuiveren
Stel je voor dat vanaf je oorchakra’s energiekanaaltjes naar binnen lopen naar de bovenkant van je keelchakra middenin je keel. Zeg daar ook innerlijk ‘hallo’ tegen en zet de aanhechtingsplek met de bovenkant van je keelchakra in het ‘nu’ en zet er je naam op. Als je het idee hebt dat hier koorden op zitten: zet die in het ’nu’  en zet er je naam op terwijl je er ‘hallo’ tegen zegt vanuit je hartchakra.

5. Zuivering chakra rechteroog
Richt je aandacht op je rechteroog. Stel je een klein rond chakra voor op je netvlies, dus diep binnenin je oog. Daar kunnen energielijntjes zitten van anderen die willen dat je de dingen op hun manier ziet. Zet dit chakra in het ‘nu’, zeg er ‘hallo’ tegen vanuit je hartchakra en zet er je naam op. Zuiver ook de auralaag circa 5 centimeter voor je rechteroog.

7. Zuivering chakra linkeroog
Doe hetzelfde voor je linkeroog.

8. Energiekanalen oorchakra’s zuiveren
Richt je nu op de energiekanalen die vanuit je oogchakra’s naar binnen lopen naar de onderkant van je zesde chakra. Zeg daar ‘hallo’ tegen en zet die kanalen in het ‘nu’ en zet re je naam op. Ook als je denkt dat er koorden op zitten: zet die in het ‘nu;  en zet er je naam op. Merk je verschil?

9. Afronding
Visualiseer opnieuw een vlam op de rand van je aura en laat alle storingen die vrijgekomen zijn daarin ‘verbranden’.
Stel je een zonnetje boven je hoofd voor met daarin een magneetje met jouw naam erop en laat alle energie van jou die elders is, hierin terugkomen. Zet die energie in het ‘nu’ en vul je energielichaam en aura ermee op.
Grond je zelf nog een keer goed, dat helpt om de zuivering te stabiliseren en kom dan rustig uit je meditatieve toestand.

• Extra zuivering met kundalini-energie
Wil je de zuivering van je oor- en oogchakra’s intensiever hebben? Activeer dan je kundalini-energie bij stap 1 en stel je voor dat die energie naar je oor- en oogchakra’s stroomt tijdens de zuivering van stap 2 t/m 8. Je zult merken dat de zuivering een slag intensiever wordt.

• Zuivering met kleurenhealing combineren
Deze meditatie is gemakkelijk te combineren met een kleurenhealing zoals bij – Pelgrimstocht 17 Kleurenhealing van de chakra’s –  is beschreven.

• Meer informatie over de kleine chakra’s
Op blz. 260 van ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht, De Basis’ van Pierjasi staat meer informatie over de kleine chakra’s in je energiesysteem.

► Naar volgende oefening: 20 Zuivering telepathische kanalen
► Naar vorige oefening: 18 Energie scheiden na een healing
► Terug naar Mijlpaal 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *