X6 Diepe zuivering van een kundalinicentrum

In onze stuit maar ook elders in ons energielichaam en in onze aura hebben we centra van de kundalini-energie. Die kunnen soms ontregeld zijn door storende energieën, energiewolken of energielijnen (koorden) van anderen wat onprettige gewaarwordingen kan geven. Zuivering van deze centra kan helpen de kundalini energiestroom in ons energielichaam te harmoniseren. Sommige van deze energielijnen kunnen heel oud zijn, van voor dit leven. Daar is een diepe zuivering voor nodig. Een harmonisch stromende kundalini-energie geeft niet alleen een prettig lichaamsgevoel, maar is ook een stimulans voor spirituele ontwikkeling. De zuivering van een kundalinicentrum moet wel met beleid gebeuren omdat deze centra ook geïrriteerd kunnen raken bij grote energietransformaties. Doe daarom stap 5 ‘Diepe zuivering van je kundalinicentrum’ de eerste keer maar kort. Als je voelt dat je kundalinicentrum niet geïrriterd raakt, kun je een volgende keer die stap wat intensiever doen.

Zuivering in stappen

Hieronder staat een zuivering in een aantal stappen: eerst gronden en het energiesysteem in een meditatieve staat brengen, dan het hartchakra activeren, vervolgens met behulp van de hartenergie het kundalinicentrum in de stuit zuiveren en tenslotte het kundalinicentrum weer in een ruststand brengen. Na het stuitcentrum kan eventueel het kundalinicentrum bij de kruin gezuiverd worden. Succes ermee!

Gesproken meditatie (ruim 31 minuten)

 1. Starten
  Grond jezelf door wortels te visualiseren vanuit je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Daar maak je ze vast.
  Laat aarde en kosmische energie door je heen stromen. Dat helpt om je in een meditatieve toestand te brengen.

Stel je een kaarsvlam voor op de rand van je aura. Laat alle vrijkomende storingen in je energiesysteem als donkere wolkjes in de kaarsvlam verbranden bij je uitademing.
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd en zuiver dat zodat het rustig en ruim in je hoofd aanvoelt. Ga in je kamertje ‘zitten’ en stel je een scherm voor met een grondingskoord en maak dat scherm schoon.

 1. Activeren van het hartchakra (6.25 min.)
  Stel je een lichtbundel voor die uit je hartchakra komt met een licht van liefde, vriendelijkheid, hartelijkheid, harmonie en mededogen. Ervaar dat dit licht van diep uit je hartchakra komt. Vanuit een lichtplek halverwege de voor- en achterkant van dat chakra. Die plek wordt ook wel punt van innerlijk licht genoemd. Dit licht wordt via een lichtkanaal gevoed door het zonnetje van je Hoger Zelf bovenin in je aurawand. Het licht uit je hartchakra wordt zo gevoed door je innerlijk licht dat een grote harmoniserende kracht heeft. Die is nodig voor een diepe zuivering van een kundalinicentrum.
 1. Een verbinding hartchakra-kundalinicentrum maken (9.36 minuten)
  Richt je op een lichtpuntje in het puntje van je stuit en zeg daar in gedachten ‘hallo’ tegen. Dat activeert het kundalinicentrum dat hier zit. Dat kun je je voorstellen als een driehoek met de punt naar beneden. In de figuur staat een afbeelding van deze driehoek met daarin nog een energiekanaaltje met drie-en-een-halve winding. Daarop wordt in deze oefening niet verder ingegaan.

  Kundalinidriehoek
  Visualiseer een lichtlijn van je hartchakra naar je kundalinicentrum in je stuit. Dat helpt om je kundalinicentrum in je stuit op de meest harmonische manier te activeren.
 1. Kundalinidriehoek op je innerlijk scherm zetten en zuiveren (11.09)
  Zet het beeld van je stuitdriehoek op je innerlijke scherm. Zorg dat het grondingskoord van je scherm goed verbonden is met de aarde zodat storingen gemakkelijk kunnen afvloeien door dit koord. Straal de liefdesenergie van je hartchakra naar de driehoek op je scherm en zet vervolgens de kundalinidriehoek op je scherm in het ‘nu’ en zet er je naam op. Laat storingen bij je kundalinidriehoek naar voren komen in je beeld. Dat dan een energielijn of – koord zijn, een waas of donkere plek. Zuiver de aanhechtingsplek van de storing bij de driehoek. Verplaats je erin, zet die plek in het ‘nu’ door de datum van vandaag erop te zetten en straal er je hartenergie naar toe. Misschien wordt je je bewust van de gedachte en het gevoel bij de aanhechtingsplek. Dat kan helpen die te zuiveren zodat de waas of het koord oplossen. Misschien voel je dat er iets verandert.
 1. Diepe zuivering van je kundalinicentrum (20.02)
  Stel je voor dat er uit een vorig leven nog een energiekoord is meegekomen. Dat kan een energiekoord zijn van een leermeester waarbij een incarnatie van jou in de leer was om verlicht te worden.
  Laat dat koord oplichten. Misschien zie je een energiekoord zichtbaar worden of verandert de kleur in je beeld of zie je een waas verschijnen. Richt je met geopend hartchakra op de aanhechtingsplek van dat koord of waas. Misschien krijg je indrukken van de energie van de aanhechtingsplek en komen zelfs herinneringen aan en vorig leven naar boven. Zet die plek in het ‘nu’ en zeg er ‘hallo’ tegen vanuit je hartchakra. Zet ook het energiekoord of waas in het ‘nu’. Misschien voel je dat er iets oplost of verandert.
 1. Het stabiliseren van je kundalinicentrum (24.54)
  Visualiseer een bol boven je stuitdriehoek met compacte diepgroene energie. Laat die in en om je stuitdriehoek stromen zodat de energie ervan harmoniseert. Ga dan over op een blauwe kleur en stel je voor dat deze energie ijskoud is, minder dan nul graden. Laat die ijskoude, diepblauwe energie ook in en om je stuitdriehoek stromen. Laat dat blauw ook in het grondingskoord van je stuitdriehoek stromen. Doe dat net zolang totdat het kundalinicentrum helemaal tot rust is gekomen.
 1. Afronding van de zuivering (28.35)
  Visualiseer een zonnetje boven je hoofd met een magneetje erin met jouw naam erop. Laat al je energie elders daarin terugkomen en zet die in het ‘nu’. Als je zonnetje gaat stralen, laat dan de energie ervan in je aura en energielichaam stromen. Vul je er helemaal mee op.
 1. Extra tips (30.50 – 31.28)
  Je kunt de healing nog meer focus geven door je handen erbij te gebruiken. Bij stap 2 kun je met de uitstraling van je handen die je een eindje voor je hartchakra houdt, dit chakra nog dieper activeren. Evenzo kun je met je handen bij stap 4 en 5 de healing van het kundalinicentrum meer focus geven.

Bij stap 6 kun je de stabilisatie van je kundalinicentrum versterken door de transparante roze Christ-force energie te gebruiken en die door het kundalinicentrum laten stromen.

Zo gewenst kun je deze zuiveringen enkele dagen later herhalen. Het kan zijn dat er dan nog storingen omhoog komen die je de eerste keer niet hebt waargenomen.
Op dezelfde manier kun je een ander kundalinicentrum zuiveren. Het centrum bovenop je kruin bijvoorbeeld. Dat kun je je voorstellen als een lichtpuntje bovenop je kruin en vervolgens stap 4 t/m 7 doen.

⇒ Als je een gevoelig kundalinisysteem hebt, kan het zijn dat je de nacht na deze zuivering nog wat onrustig slaapt omdat de kundalini actiever is. Het is een volgende keer als je deze meditatie doet, belangrijk om stap 5 ‘Diepe zuivering van je kundalinicentrum’ minder intensief en maar kort te doen. Ook kun je bij stap 6 de Christ-force energie gebruiken voor extra stabilisatie.

Meer informatie

Meer informatie over de kundalinicentra kun je vinden in de boeken van Pierjasi: ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’ , ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ en ‘Innerlijk licht gaat schijnen’.

► Verder naar: X7 Healing van de voorouderlijnen
► Terug naar Mijlpaal X Pelgrimstocht Innerlijk Licht
►Terug naar X5 De ‘Loving Touch’: hoofdhealing

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *