Y15 Zonne-healing

De zon is een bron van kracht en energie. Niet alleen op fysiek niveau maar ook op metafysisch niveau. Met de energie van de zon kunnen we in onze aura prana maken, een energie essentieel voor ons leven. In een blogbericht ‘De weg van de prana’ wordt daarop ingegaan. Maar de energie van de zon kan ook rechtstreeks inwerken in ons energielichaam. Als die energie in ons energielichaam straalt kan het daarna naar een bolvormig energiecentrum wervelen achter onze navel en voor onze ruggengraat, dat noemen we hier het ‘zonnecentrum’ (zie figuur). Daar kan de binnengekomen zonne-energie worden opgeslagen.

Figuur: Instraling zonne-energie in het energielichaam en opslag in het zonnecentrum achter de navel

De opgeslagen energie heeft het energielichaam nodig om goed te kunnen functioneren, zodat we ons vitaal voelen. Vanuit het zonnecentrum kan de energie zich verspreiden door ons energielichaam en zelfs onze aura ermee doorstralen. Met onderstaande meditatie kunnen we ons daarvan meer bewust worden.

 

Zonne-energie gebruiken voor zelfhealing

Maar er is meer. De zonne-energie kunnen we ook gebruiken voor healing. Plekken in ons energie-lichaam waar de energie niet lekker stroomt, kunnen we ermee behandelen. En ook plekken in onze aura. Met namen die gebieden in onze aura die wat vaag en diffuus voelen, kunnen zo ondersteund worden.

 

Opbouw meditatie

De volgende meditatie is erop gericht om dit zelf te ervaren. Het is een meditatie die buiten is opgenomen, op het strand. De buitenopname was nodig omdat je bij deze meditatie de zon op je huid moet kunnen voelen. Het gevolg van de buitenopname is dat je ook af en toe buitengeluiden hoort op deze opname. Onderstaande meditatie is in drie stukken verdeeld. Dat maakt het gemakkelijker om maar een gedeelte te doen als dat zo uitkomt. Begonnen wordt met een zuiveringsmeditatie van de aura zodat je meer gefocust het vervolg kan doen. Bij het tweede gedeelte kun je je meer bewust worden van je zonnecentrum en dat bewust meer opladen. Bij de derde meditatie kun je je energielichaam en aura een healing geven. Daarna kun je deze meditatie afronden. Als je de gesproken meditaties gebruikt kun je je ogen gesloten houden.

 

Gesproken zuiveringsmeditatie (start)

 

  1. Gronden

Zorg dat je in de zon zit waarbij de zon op je huid komt. Zet je voeten plat op de grond. Stel je voor dat je wortels laat groeien vanuit je voeten en stuit naar het centrum van de aarde. Maak die wortels vast aan het bolvormige centrum van de aarde. Zet daar je naam in en de datum van vandaag, of ‘nu’. Dat noemen we in het ‘nu’;  zetten. Zet ook je naam in de wortels en zet ze in het ‘nu’ en doe dat ook met de bevestigingsplekken onder je voeten en je stuit. Voel hoe je steviger op je stoel zit.

 

  1. Aarde en kosmische energie laten stromen

Laat aarde-energie via je voeten omhoog komen in  je lijf en kosmische energie vanuit je kruin omlaag door je rugkanalen. Meng beide energieën in je stuit en laat die door je heen stromen. Laat die gemengde energie als fonteintjes uit je handpalmen en je kruin komen. Die stromende energie zuivert je energiesysteem.

 

  1. Zuiveren aura

Visualiseer een vlammetje op de rand van je aura en laat daarin op je uitademing wolken en stof in je aura verbranden. Dat transformeert storende energie tot neutrale energie. Voel hoe je in een meditatieve sfeer bent gekomen!

 

  1. Kamertje in centrum van je hoofd zuiveren

Richt je op het centrum van je hoofd en stel je daar een klein kamertje voor. Zeg innerlijk ‘hallo’ in dat kamertje. Misschien is er bezoek in je kamertje. Vraag dat bezoek als dat zichtbaar of merkbaar wordt vriendelijk maar dringend je kamertje en je hele energielichaam en aura te verlaten. Zet je naam in dat kamertje en zet je kamertje in het ‘nu’.

We hebben ons met deze zuiveringsmeditatie voorbereid op de zonne-energie meditatie

 

Gesproken zonne-meditatie: opladen van het zonnecentrum

5 Richt je op de zon

Voel hoe de energie van de zon inwerkt op je huid van bijvoorbeeld je gezicht. Houd je ogen daarbij gesloten. Misschien kan je voelen dat als de zon op je huid schijnt, de warmte ervan wat in je doordringt. Voel hoe prettig die warmte in je voelt. Als die energie een paar centimeter in je is doorgedrongen kun je je voorstellen dat die energie wervelend verder in je doordringen. En via je verticale middenlijn wervelend naar beneden gaan naar een gebied achter je navel. De wervelingen gaan in dit gebied over in goudstralende druppeltjes. Die gaan naar een rond centrum achter je navel, het zonnecentrum.

 

  1. Opladen van het zonnecentrum

Als dat centrum zo wordt opgevuld kun je je vitaler en steviger voelen. Die energie kan zich vanuit dit centrum via allerlei kanalen verder verspreiden in je energielichaam. Je kunt je voorstellen dat je hele energielichaam hierdoor zacht lichtend wordt. Soms zijn er plekken in je lijf waar het licht nog niet zo goed doorkomt.

 

Gesproken zelfhealing met zonne-energie

  1. Via handen healing van energielichaam

Stel je voor dat je het zonnecentrum verder oplaadt en dat je de binnenkomende zonne-energie rechtstreeks naar het zonnecentrum laat gaan. Daarbij kan een extra ring van licht om je zonnecentrum heenkomen. Visualiseer eventueel die ring. Het energetisch opvullen van dat gebied kan een prettig, gevuld gevoel geven.

Stel dat die energie vanuit het zonnecentrum rechtstreeks door je armen naar je handen stroomt. Je handpalmen met je handchakra’s gaan nu licht uitstralen. Als je plekken hebt in je lichaam die er wat donker uitzien of niet lekker aanvoelen. Straal de zonne-energie vanuit je handen naar die plekken. Zet die plekken ook in het ‘nu’. Misschien merk je dat er wat meer mag oplossen. Doe dit ook met een tweede plek. Voel hoe die plekken net wat anders gaan voelen. Wat completer, wat harmonischer.

 

  1. Via handen je aura healen

Soms zijn er plekken in de aura om je heen die wat wazig zijn en niet zo prettig voelen. Als je iets daarvan voelt of ziet, laat dan de uitstraling van je handen naar die plek gaan. Misschien voel je er ook iets van en moet je zuchten en krijg je meer ontspanning.

In de aura zit ook een wand op ongeveer een armlengte om je heen. Misschien voel je daar nog een vaag plekje of zie je dat met je innerlijke ogen. Straal met je handen de zonne-energie naar die plek. Zet die plek ook in het ‘nu’  en zet er je naam in zodat het duidelijk is dat dit jouw energiegebied is waar anderen niets te zoeken hebben. Mogelijk is er nog een plek in je aurawand die je zo kunt behandelen. Een plek die nog niet sprankelt. Geef ook die plek een zonne-healing.

 

  1. Uitstralen van de zonne-energie

Laad je zonnecentrum nog wat extra op zodat het nog meer gaat stralen, door heel je lichaam heen. Donkere plekjes worden nog wat lichter. Het straalt ook door je aura en aurawand zodat je zelf een soort zonnetje wordt.

 

10 Afronding meditatie

Dan gaan we deze zonne-healing afronden zodat het niet teveel in één keer wordt. Je kunt deze healing later nog eens herhalen. Richt je op je grondingswortels zodat je beter grondt en de zonne-energie beter intrekt in je lichaam. Stuur eventuele storingen nog naar het vlammetje en verbrand die op je uitademing.

Stel je een bolletje voor boven je kruin. Een bolletje met een magneetje erin waarmee je energie wolkjes van jou die nog elders zijn terughaalt. Zet alle teruggehaalde energie in het nu. Vul je aura en energielichaam op met deze energie.

Laat alle beelden oplossen. Voel met je hand op je buik en als je inademt duw dan met je buik wat tegen je hand. Beweeg je tenen en je vingers. Je kan nog even navoelen wat deze meditatie en healing je deed. Misschien voel je dat de energie hier en daar levendiger is geworden, dat je meer ontspannen bent geworden.

 

Terugblik

Met deze meditatie heb je iets van de enorme kracht van de zon kunnen voelen. In een blogbericht ‘Healing met de energie van zon, maan en sterren van een medicijnman’ kun je lezen hoe deze kracht lang geleden in Afrika bewust gebruikt werd om andere mensen een healing te geven. Zij konden met behulp van spirituele gidsen uit de geestelijke wereld hun zonnecentrum buitengewoon sterk opladen waardoor hun healing mogelijkheden aanzienlijk vergroot werden.

Als je jezelf een healing met zonne-energie geeft, kun je je meer bewust worden van de uitwerking van die energie op je (energetisch) lichaam. Met die ervaringskennis kun je deze healingmethode bewuster inzetten. Als je deze healingmethode meer gebruikt zul je geleidelijk meer mogelijkheden  voor toepassing ervan kunnen ontdekken.

 

► Terug naar: Y14 Geheugenstimulans met Qi Cong

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *