5. Aarde en kosmische energie laten stromen (oefening)

Door aarde en kosmische energie te laten stromen worden de energielichamen en de aura’s die we als mens hebben, geactiveerd en komen we gemakkelijker in een meditatieve staat.

Gesproken meditatie


Figuur 5a Voetchakra (rondje) onderkant linkervoet

1. Gronden
Ga lekker op je stoel zitten en voel je lichaam van binnenuit. Grond jezelf door wortels te visualiseren vanaf je voeten en je stuit tot het centrum van de aarde. Activeer je spirituele hart en stel je voor hoe het liefdeslicht van je hartchakra je energielichaam en aura van wel een meter om je heen doorstraalt.

2. Aarde-energie binnen laten komen
Stel je dan voor dat er midden in je voetzolen ronde energiecentra zitten zoals in figuur 5a, de voetchakra’s. In gedachten kun je ze open zetten zoals de lens van een camera open kan gaan. Richt je op de aarde en zeg er vanuit je hart ‘hallo’ tegen.
Stel je voor dat er een stroom zachtgroene energie uit de aarde je voeten binnen gaat bij je voetchakra’s. Voel hoe de aarde-energie als een zachte stroom door je benen omhoog komt en je lichaam in.


Figuur 5b Opname van kosmische energie

3. Opnemen van kosmische energie
Stel je een halve meter boven je hoofd een goud glanzende zon voor zoals in figuur 5b gevuld met energie. Dit noemen we kosmische energie. Laat vanuit deze zon de lichte, stralende kosmische energie je kruin binnenstromen. Laat deze stroom  via energiekanaaltjes langs de achterkant van je ruggengraat omlaag gaan en je hele energielichaam opvullen. Merk op dat deze energie veel lichter aanvoelt als de aarde-energie.

4. Mengen van aarde- en kosmische energie
Laat de aarde- en kosmische energie tegelijkertijd binnenkomen en naar je stuit stromen. In je stuit kun je deze energieën fifty-fifty mengen en deze gemengde energie weer omhoog laten gaan door twee parallelle energiekanaaltjes aan de voorkant van je ruggengraat. Laat deze energie vervolgens door heel je lichaam stromen  en zelfs als fonteintjes uit je kruin en handpalmen (waar in het midden ronde handchakra’s zitten) gaan. Het stromen van deze energieën werkt zuiverend op je energiesysteem. Voel hoe het laten stromen van deze energieën je in een prettige, meditatieve staat brengt.

5. Een goede mengverhouding
Wijzig eventueel op gevoel de mengverhouding tussen aarde- en kosmische energie als dat beter voor je voelt. Meer aarde-energie geeft je een zwaarder gevoel en meer kosmische energie een lichter gevoel.

6. Afronding
Richt je aandacht op je gronding, voel je ademhaling en beweeg je tenen. Merk hoe je langzaam uit je meditatieve staat komt.

Dit is een oefening bij hoofdstuk 7 van het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ van Pierjasi.

Waar komen de aarde- en kosmische energie vandaan?

Een antwoord op deze vraag kun je vinden bij de volgende oefening: 5b Aarde en kosmische energie laten stromen in contact met de kernziel

► Naar volgende oefening: 6 Zuivering
► Terug naar vorige oefening: 4 Prana over je lichaam laten circuleren: de Kleine Hemelse Omloop
► Terug naar start van de pelgrimstocht ‘Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *