5b. Aarde en kosmische energie laten stromen in contact met de kernziel

Bij een voortgaande spirituele ontwikkeling kan er steeds meer bewustzijn ontstaan over het gebied van je ziel en wat de aarde- en kosmische energieën die we door ons heen kunnen laten stromen, daarmee te maken hebben. In deze oefening gaan we daarmee werken. We richten ons daarbij op het bolvormige zielengebied bovenaan onze aura, de kernziel, en de aardse polariteit daarvan onderaan onze aura (zie figuur 1).

Figuur 1: Impressie van de kernziel (bol bovenop aura) en de aardse polariteit daarvan (bol onderaan de aura). De bolvormige gebieden in de aurawand hebben te maken met het Hogere Zelf (bovenin) en de aardse polariteit daarvan (onderin)

Door ons daarop te richten kunnen we ervaren hoe onze aarde en kosmische energieën vanuit die gebieden ons toestromen en onze energielichamen activeren, zuiveren en ons in een prettige meditatieve staat brengen. In de volgende meditatie gaan we ons eerst gronden en ons hoofd zuiveren. Daarna richten we ons op de zielengebieden door ze ons voor te stellen als bolvormige gebieden boven en beneden de aura. De kern van deze gebieden is onze diepste innerlijke bron, de godsvonk. Om die bron heen is het gebied dat de aarde en kosmische energieën genereert. Je kunt deze energieën zelf ervaren als ze door je heen stromen.

Gesproken meditatie

Gronden

Ga lekker op een stoel zitten met je voeten plat op de vloer. Laat wortels groeien vanuit het midden van je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde (zie figuur 2).

Figuur 2: Gronden

Maak ze daar vast aan het bolvormige centrum van de aarde. Zet je naam en de datum van vandaag op de vastmaakplek. Doe hetzelfde met de wortels en de vastmaakplekken onder je voeten en bij je stuit. Voel je je nu iets steviger op je stoel zitten?

Hoofd zuiveren

Breng je aandacht naar je hoofd en stel je in  het centrum van  je hoofd een kamertje voor (zie figuur 3).

Figuur 3: Kamertje in het centrum van je hoofd

Zeg daar innerlijk ‘hallo’ en kijk of daar bezoek is. Dat kunnen figuren zijn, wolkjes of donkere plekken.  Vraag het bezoek vriendelijk, maar dringend je kamertje en zelfs je hele energiesysteem te verlaten (meer dan anderhalve meter van je af). Zet je naam en de datum van vandaag op de muren, vloer en plafond van je kamertje. Dat helpt om je rustiger en helderder in je hoofd te voelen.

Richten op de aardse polariteit van de kernziel

We gaan ons nu richten op de aarde polariteit van kernziel. Dat is een gebied van ca. een halve meter doorsnede. In het midden is een zacht licht van de aardse polariteit van je godsvonk te zien. Dat is in figuur 4 groen getekend.

Figuur 4: Stroom aarde-energie vanuit de aardse polariteit van de kernziel

Daaromheen zit een prachtige groene band van aarde-energie met links en rechts van de godsvonk plekken waar de aarde-energie krachtig omhoog stroomt. Als je die band innerlijk niet ziet, stel je die daar dan voor en zeg daar in gedachten ‘hallo’ tegen. Richt je vervolgens op je voetchakra’s, rondjes onder je voet en draai die wat open. Zeg innerlijk nog eens ‘hallo’ tegen de groene aardse energie en voel hoe die via je voeten binnenstroomt in je lichaam. Door je rechtstreeks op de aardse polariteit van je kernziel te richten, voel je dat de energie krachtiger is.

Richten op de kernziel boven je hoofd

Boven ons hebben we de kosmische energie. Die komt van net zo’n bolvormig gebied bovenop je aura. In het centrum is het zacht lichtende gebied van je Godsvonk te zien (zie figuur 5).

Figuur 5: Toestroom van kosmische energie vanuit de kernziel bovenaan de aura

Daaromheen is een lichtende band van  kosmische energie. Links en rechts van de godsvonk is de kosmische energie intenser aanwezig en kan van daaruit omlaag stromen. Stel je die plekken voor. Als je je arm uitstrekt raken je vingers de onderkant van de kernziel. Zet je naam op je kruin en de datum van vandaag om je goed in te stellen op de ontvangst van deze energie. Laat nu de kosmische energie door je hoofd en je rug naar je stuit stromen. Door je in gedachten op de lichtende band rondom  je godsvonk te richten gaat de stroom van kosmische energie sterker voelen.

Mengen van aardse en kosmische energie bij je stuit

Meng nu de kosmische en de aard-energie in je stuit met elkaar (zie figuur 6).

Figuur 6: Mengen van aarde en kosmische energie in het stuitgebied

Probeer een prettig voelden optimale mengverhouding te vinden. Laat die prettig voelende energie nu door je heen stromen. Misschien voel je hier en daar een tintelend of een stromend gevoel in je lijf. Leg je handen met de rug van de hand op je dijbenen. Stel je voor dat de gemengde energie als een fonteintje uit je handpalmen naar boven stroomt  (daar zitten je handchakra’s)  en ook als een fonteintje uit je kruin. Dat versterkt de energiedoorstroming in je energiesysteem.

Zuiveren met een vlammetje

Stel je een vlammetje voor op de rand van je aura (een armlengte afstand voor je) (zie figuur 7) en laat wolkjes van alle vrijgekomen storingen in dat vlammetje verbranden op de uitademing.

Figuur 7: Een vlammetje voorstellen

Daarmee zuiver je je energiesysteem waarbij je aura lichter wordt. Op die manier kun je een intense zuivering doen van je energiesysteem

Opvullen met je energie

Dan rond je af door je een zonnetje boven je hoofd voor te stellen met een magneetje middenin met je naam erop. Stel je voor dat energie van jezelf die elders nog rondhangt terugkomt in je zonnetje door de aantrekking van het magneetje. Zet de datum van vandaag op en in  het zonnetje zodat al die terugkomende energie in het ‘nu’  komt. Dat kan je versterken door ook je hartchakra daar naartoe te laten stralen. Dat chakra zit aan de voor kant bij je borstbeen. Stel je voor dat daar een licht van liefde, harmonie, mededogen en hartelijkheid uitkomt. (Zie eventueel een eerdere meditatie over het hartchakra). Laat dat licht steeds dieper uit je hartchakra komen. Zo wordt je hartchakra steeds meer lichtend. Zet je naam in het hartchakra en de datum van vandaag zodat het chakra helemaal up-to-date is. Richt dan de straal met heel prettige energie uit je hartchakra op je zonnetje. Dan gaat je zonnetje stralen en wordt ook de energie erin stralend. Zet er nog eens je naam in en laat die energie uit je zonnetje in je aura en energielichaam stromen. Vul je  daarmee op. Dat kan je een meer compleet gevoel geven.

Afronding

Richt je nog een keer op je wortels en de aanhechting ervan met het centrum van de aarde, dat maakt je gronding sterker. Op die manier kunnen alle teruggekeerde energieën weer beter een plek vinden in  je energiesysteem. Laat dan de beelden van  het zonnetje, het vlammetje en je kernzielgebieden oplossen. Beweeg je tenen en je vingers en kom langzaam uit je meditatieve toestand. Voel je verschil met het begin van deze meditatie? Misschien voel je je rustiger, warmer of heb je andere gevoelssensaties. Houd je hand even op je buik en druk bij het inademen met je buik tegen je hand en  bij het uitademen druk je met je hand zachtjes tegen je buik. Dit is een prettige manier om uit je meditatieve toestand en in het ‘hier en nu’ te komen. Einde van de meditatie.

Dit is een oefening passend bij hoofdstuk 7 van het boek ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ van Pierjasi.

► Naar volgende oefening: 6 Zuivering
► Terug naar oefening 5 Aarde en kosmische energie laten stromen

► Terug naar oefening: 4 Prana door je lichaam laten circuleren: de Kleine Hemelse Omloop
► Terug naar start van de Pelgrimstocht ‘Innerlijk Licht

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *