Y7 Hogere kundalini-activering in het etherische energielichaam

Bij de activering van de kundalini-energie in het etherische energielichaam zijn er vier activeringsmogelijkheden waarbij de kundalini-energie gericht is op actie van het etherische energielichaam die direct ervaarbaar is in het fysieke lichaam. Dat zijn de alertheidskundalini, de krachtkundalini, de warmtekundalini en de snelle-actie-kundalini. Maar er is nog een vijfde mogelijkheid waarbij het fysieke overstegen wordt. Dan kan de activering leiden tot vergeestelijking. Het doet denken aan een piramide met een grondvlak van vier hoekpunten en een vijfde, de kwintessens, die het aardse overstijgt, de top van de piramide. En die top is niet voor niets onzichtbaar bij de Grote Piramide van Gizeh. De top representeert een niet-fysieke geestelijke staat (zie figuur 1).


Figuur 1: Piramide van Gizeh (Bron Pixabay)

Al deze vijf activeringsvormen van de kundalini-energie kunnen naar voren komen in ons dagelijks leven. We hebben waarschijnlijk allemaal deze energietoestanden wel eens in meerdere of mindere mate meegemaakt. Maar dat was zonder te weten dat onze kundalini-energie daarbij een belangrijke rol speelde. Bewustwording en zuivering van deze energietoestanden, kan ons helpen ze in het dagelijks leven dat ze soepel in actie komen zodat deze energie niet gaat stokken of ons gedrag negatief gaat beïnvloeden. In deze mijlpaal Y van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht zijn al drie activeringsmogelijkheden aan bod geweest: Y1 De alertheidskundaliniY2 De krachtkundalini en Y4 De warmtekundalini.
Hierop aansluitend zijn de onderstaande drie meditaties. Bij de eerste kun je de vierde kundalinikolom van de ‘snelle-actie-kundalini laten stromen. Bij de tweede kun je kundalini-energie laten stromen die gericht is op vergeestelijking. De derde meditatie (stap 5 -9) is een afronding van de meditaties over kundalini-activering in het etherische energielichaam. Deze laatste mediatie bevat nog een healingoefening, die hier speciaal op afgestemd is. Ook wordt een mocxk-up germaakt

Gesproken meditatie voor de bewuste activering snelle-actie-kundalini in het etherische lichaam

Deze meditatie is een vervolg op Y4 ‘Opwekken van de warmtekundalini in het etherische energielichaam’. De opstartmeditatie staat daar beschreven. Stap 1 hieronder volgt op stap 4 van de meditatie van de warmtekundalini.

Meditatiestappen

1. Activeren van de snelle-actie-kundalini
Je kunt de kundalini in het etherische lichaam nog verder activeren dan de warmtekundalini. Richt je weer op je gevisualiseerde draaischijf bovenop de wat platte kundalinidriehoek in de stuit van je etherische lichaam. Draai de schijf rustig een eindje verder. Bij verdere activering begint een smalle energiekolom vanuit het kundalinistuitcentrum actief te worden. Dat is de ‘snelle-actie-kundalini’, een energie die gaat stromen als je een snelle, soms wel intuïtieve handeling doet. Bijvoorbeeld intuïtief wegduiken bij een onverwachte aanval van iemand, of snel een afweerbeweging kunnen maken of een tegenactie kunnen doen. Maar ook dat je in tijden van grote drukte snel in actie kan komen en dat gedurende enige tijd kan blijven waarbij je razendsnel allerlei acties kunt uitvoeren. De kolom is licht en iets smaller dan die van de warmtekundalini. Ze loopt ook van stuit tot kruin met aftakkingen naar handen en voeten. Laat de energie van de snelle-actie-kolom ook door deze zijkolommen stromen.

2. Zuivering van je snelle-actie-kundalini
De kundalini-energie van deze kolom kun je laten uitwaaieren door je hele energiesysteem. Herinneringen kunnen daarbij naar boven komen van momenten uit je leven waarbij je deze energie gebruikte. Je kunt ook nog beelden omhoog laten komen die remmend werken op deze snelle-actie-kundalini. Los die op door ze naar een vlammetje op de rand van je aura te sturen (armlengte afstand voor je) en op de uitademing te laten verbranden. Door deze zuivering kan deze energie weer beter gaan stromen.

Gesproken meditatie voor vergeestelijking

3. Activering van de vergeestelijkingsenergie van de kundalini in het etherische energielichaam
Als je de draaischijf in je stuit nog verder draait, kun je je voorstellen dat er in je stuit een rode knop verschijnt. Als je de draaischijf dan nog iets verder draait, komen daar energieën uit omhoog gaan als van confetti en guirlandes die zich over je etherische lichaam verspreiden. Of misschien zie je fonkeltjes van licht of een regen van licht.
Beelden kunnen omhoog komen uit je dagelijks leven waarbij deze energie bij je stroomde. Misschien bij een gevoel van dankbaarheid, bij innerlijk iets meer licht ervaren, bij wegdromen of bij een meditatie toen je je richtte op hogere energieën. Een meditatie waarbij je het gevoel kreeg in het licht opgenomen te zijn, zelfs samen te vallen met het licht.

4. Zuivering van de vergeestelijkingskundalini
Zet een scherm voor je neer met een beeld van je vergeestelijkingskundalini-energie en kijk of daar nog wat in de weg zit. Dat kunnen beelden zijn van bijvoorbeeld wegdromen in een klassensituatie, of gaan in een soort ‘blissed-out’ gevoel: ‘high as a kite’, oftewel ‘in extase zijn’! Of dat je in een fantasiewereld was. Storende beelden kun je naar een gevisualiseerd vlammetje sturen op de rand van je aura en met je uitademing laten ‘verbranden’. Daardoor ontladen deze beelden zich en heb je er geen last meer van.

Gesproken meditatie afronding meditatie kundalini-activering in het etherische energielichaam

5. Tot rust brengen kundalini in stuitcentrum etherisch energielichaam
Richt je je op het driehoekig stuitcentrum van je kundalini en zet dat in het ‘nu’ en zet je naam erop. Richt je op de draaischijf en draai die wat terug naar de stand van de alertheidskundalini, de eerste kolom van activering van de kundalini in het etherische energielichaam.

6. Zelfhealing met de alertheidskolom
We gaan nu een kleine zelfhealing doen. Stel je boven je kruin een lichtende bol voor met healing-energie. Laat nu de alertheidskolom omhoog spiralen naar de bol met healngenergie. Laat die kolom dan de healing-energie verdelen over je energiesysteem. Laat die vooral gaan naar de plekken die het naar je gevoel extra nodig hebben. Houd je hartchakra wat geopend, dat versterkt de healing. Op een bepaald moment kan het naar je gevoel genoeg. Laat dan de energie tot rust komen. De spiraliserende kundalinikolom kun je laten terugzakken naar je kruin.

7. Gouden zuiverende lichtbundel
Richt je op je hartcentrum met de lichtende energie die eruit komt. Licht dat deels uit het innerlijk lichtpunt diep uit je hartchakra komt. Dat licht wordt gevoed door een lichtkanaal dat vanuit het zonnetje van je Hogere Zelf bovenin je aura komt.  Stel je dan voor dat vanuit het hartchakra een gouden lichtbundel naar je kundalinicentrum in je stuit gaat. Daardoor gaat de alertheidskolom vanaf je stuit omhoog naar je kruin goud schitteren evenals de kolommen door je armen en je benen. Houd je hartchakra daarbij goed open. Laat de energie van de gouden kolommen dan uitwaaieren door heel je energielichaam en door heel je aura. Daardoor wordt je hele energiesysteem opgenomen  in het gouden licht van je hartchakra. Eigenlijk is dat de energie die vanaf je godsvonk en je Hogere Zelf naar je innerlijk lichtpunt stroomt en je hele energiesysteem optrekt in dit gouden licht. Alles wat niet past bij dit gouden licht kun je laten oplossen. Op een bepaald moment kan het genoeg zijn en gaan we naar de voltooiing.

8. Mock-up maken
Check of je kleine kamertje nog schoon is. Stel je dan een lichtlijn voor die van nu naar de toekomst gaat. Laat dan één of meer plekken oplichten op die tijdslijn die wat te maken hebben met het uitstralen van dit gouden licht. Laat die plekken wat extra uitstralen. Laat de energieplekken dan los als ballontjes (mock-ups). Die gaan naar de bovenkant van je aura, waar ze opgenomen worden via een kanaaltje naar de Akasha. Daar worden ze opgenomen in  de tijdruimte structuur van  de Akasha. Zo gauw dat gebeurt is gaan pastelkleurige banen van licht in de aura van bovenaf omlaag. Het duurt 10 – 20 seconden voordat ze onderaan in de aura zijn aangekomen. Als ze beneden zijn  maken ze verbinding met je grondingskoorden. Dat zorgt ervoor dat je lichtwensen geankerd worden in de aarde en geen luchtkasteel worden.

9. Uit je meditatieve staat komen
Laat nu wat sprankelende, transparant roze Christ-force energie door je heen gaan, ook naar je stuit. Dat heeft een verzachtend en harmoniserend effect. Voel je buikademhaling en beweeg je tenen en je vingers. Kom langzaam uit je meditatieve toestand.

Terugblik

De activering van de kundalini in het etherische energielichaam leidt tot nieuwe kundalini-configuraties. Die zijn anders dan de activering in de hogere energielichamen die zeven vormen van activering hebben die sterk op spirituele ontwikkeling zijn gericht. De activering in het etherische energielichaam is veel meer herkenbaar in het dagelijks leven. Al doende bij speciale acties, grote inspanningen of wegzweven in het licht kan je kundalini actief worden en je ervaring of actie versterken. Het bewust worden en zuiveren van deze kundalinimanifestaties geeft niet alleen een prettiger gevoel maar kan ook het gebruik van deze kundalini in het dagelijks leven soepeler en meer vanzelfsprekend maken.

Activering van de kundalini in de hogere energielichamen

Op deze website staat een aantal meditaties om kundalini-energie in de hogere energielichamen te activeren. Dit zijn het emotionele, mentale en spirituele energielichaam en de drie causale energielichamen. Deze activering kan een grote stimulans zijn voor je spirituele ontwikkeling.
7 Activering en regeling van de kundalini-energie
9 De gouden bol meditatie voor zuivering
27 Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau
29 Zuivering van de kundalini-kanalen
36 Genezende en verkoelende kundalini-meditatie
X6 Diepe zuivering van een kundalinicentrum

Navigatie

► Verder naar Y8: De love-multiplier-mudra
► Terug naar Y6 Energetische zuivering van de ogen
► Terug naar Mijlpaal Y: Het wonder van het etherische energielichaam
► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *