6. Zuivering (oefening)

Met deze meditatie kunnen energielichamen en aura’s gezuiverd worden van storende energieën.

Gesproken meditatie

1. Gronden en energie laten stromen
Visualiseer wortels aan je stuit en je voeten naar het centrum van de aarde. Activeer je spirituele hart. Laat vervolgens aarde- en kosmische energie door je heen stromen op een manier die prettig voor je is.

2. Je hoofd schoonmaken
Richt je op het centrum van je hoofd en stel je daar een klein kamertje voor. Ga daarin zitten en kijk of je daar beelden krijgt van andere mensen of associaties daarmee. Vraag die mensen vriendelijk doch dringend je kamertje te verlaten.
Voel hoe het rustiger wordt in je hoofd.
Zet je naam en de datum van vandaag op de zijkanten van je kamertje zodat het jouw kamertje wordt.
Laat uit een douche bij het plafond gekleurd water door je kamertje stromen zodat het heel schoon en helder wordt. Varieer de kleuren. Zie dat er een groot raam is aan de voorkant van je kamertje waardoor je naar buiten kan kijken naar je beeldscherm.


Figuur 6.1 Kaarsvlam

3. Vlam visualiseren
Visualiseer een kaarsvlam (zie figuur 6) op je beeldscherm. Stel je voor dat alle donkere en storende energie in je energielichamen en het energieveld van een meter om je heen, je aura, naar de vlam gaat en daar verbrandt. Je kunt je voorstellen dat de vlam daardoor extra oplicht of zelfs gaat knetteren. Ga zo lang door dat je energiesysteem naar je gevoel voldoende gezuiverd is.

4. Opnemen schone energie
Stel je een eindje boven je hoofd een zon voor. Visualiseer daarin een magneetje en zet daar je naam en de datum van vandaag op. Laat in gedachten alle schoongemaakte energie naar het magneetje in je zon gaan. Daarna kun je de energie uit je zon via je kruin je energielichaam in laten stromen en ook je aura ermee opvullen.

5. Afronden
Laat het beeld van de zon met het magneetje oplossen.
Richt je op je gronding, voel je voeten goed en merk dat je energie zich na deze zuivering stabiliseert. Kom rustig uit je meditatieve toestand.

► Extra oefening 6b: Zuivering na contact met een ander  Soms kan energie van een ander bij je blijven hangen en je storen. Met deze  eenvoudige oefening kun je jezelf daarvan zuiveren.

Achtergrondinformatie

Meer achtergrondinformatie over deze oefening is te vinden in de boeken van Pierjasi: ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-Energie’, ‘Piek- en Verlichtingservaringen  met Koendalinie-Energie’ en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’. Uitgave van Gopher

► Naar nog een extra zuiveringsoefening: 6c Energetisch zuiveren na contact met een ander en een kleurenhealing
► Naar volgende oefening: 7 Activering en regeling van je spirituele oerkracht, de kundalini-energie (met feedback)
► Naar vorige oefening: 5 Aarde- en kosmische energie laten stromen
► Terug naar de start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *