26 Geluidshealing met een boven- en benedenchakra (oefening)

We hebben niet alleen chakra’s in ons energielichaam maar er ook erboven en beneden. Boven ons hoofd hebben we zeven bovenchakra’s die in rechte lijn vanaf onze kruin tot aan de bovenkant van de aura lopen.  De eerste drie bovenchakra’s vormen in geactiveerde toestand, ringen boven ons hoofd. Ze worden wel de ‘creative rings’ genoemd, omdat ze veel te maken hebben met de ontwikkeling van nieuwe ideeën.  Een verstoring van deze bovenchakra’s kan je creativiteit blokkeren. De eerste drie benedenchakra’s hebben veel te maken met de concretisering van je ideeën. Met de volgende oefening maken we contact met het eerste bovenchakra door middel van geluidshealing. We intoneren daarbij een hoge toon waarmee we het chakra beter kunnen lokaliseren. Tegelijk gaan we daar een vorm van healing op doen. Daarna doen we het zelfde met het eerste benedenchakra.

Gesproken meditatie:

1. Start
Ga gemakkelijk op een stoel zitten met beide voeten plat op de grond. Grond jezelf met ‘wortels’ vanaf je voeten en je stuit tot in het bolvormige centrum van de aarde. Laat aarde- en kosmische energie door je heen stromen. Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd en maak dat schoon. Activeer je hartchakra door daar licht uit te laten stralen.

2. Intoneren bij chakra’s in het lichaam
Richt je op je hartchakra en maak een toon (bijvoorbeeld een aoem-klank) die resoneert met dit chakra. Houd je hand een eindje voor dit chakra en laat de uitstraling van je handpalm (handchakra) door dit chakra schijnen en voel dat dit chakra levendiger gaat aanvoelen.
Richt je nu op je keelchakra, houd daar je hand voor en vind een bijpassende toonhoogte. Straal weer met je hand in dit chakra en voel het effect ervan. Ga zo door met je voorhoofdschakra en je kruinchakra.

3. Zuiveren van het eerste bovenchakra
Ga vanaf je kruinchakra één stapje hoger in toon en houd je handen  links en rechts van je, vlak boven het kruinchakra maar zo’n  20 – 30 cm respectievelijk links en rechts ervan.  Stel je voor dat je boven je hoofd een grote energiering hebt van een halve meter doorsnede waarvan het centrum net boven de kruin ligt. Straal met je handen energie uit naar deze ring, zet die in het ‘nu’  en zet er je naam op. Zo zuiver je dit eerste bovenchakra. Visualiseer een kaarsvlam voor je en laat alle storing bij dit chakra hierin knetterend verbranden.

4. Zuiveren van het eerste benedenchakra
Ga nu vanaf de toon van hartchakra omlaag naar je derde chakra (middenrif), tweede chakra (net onder je navel) en je eerste chakra (bij de stuit). Ga dan nog een stapje lager en stel je een ring van energie van een halve meter doorsnede voor, vlak onder je stuitchakra. Gebruik je handen om de ring van je eerste benedenchakra te voelen. Geef die een healing met behulp van de uitstraling van je handen, zet die ring in het ‘nu’ en zet er je naam op.  Laat storingen naar je kaarsvlam gaan en daarin knetterend verbranden.

5. Afstemmen boven- en benedenchakra’s
Houd één hand bij de ring van je bovenchakra en één hand bij de ring van je benedenchakra. Stem beide chakra’s op elkaar af zodat je voelt dat ze één vloeiend geheel vormen. Laat storingen in die afstemming in je kaarsvlam verbranden.

6. Ideeëncheck
Als je aan iets nieuws werkt, stel je voor hoe je dat verder kunt ontwikkelen. Voel hoe het boven je hoofd wat stromender en helderder is geworden door de healing. Misschien krijg je nu gemakkelijker een idee hoe je verder moet! Richt je dan op je eerste benedenchakra en stel je voor hoe je je idee kan concretiseren. Misschien krijg je daar ook meer inzichten over.

7. Afronden
Laat alle beelden oplossen en stel je een zonnetje boven je hoofd voor met een magneetje erin met je naam erop. Laat alle energie van jou die elders is, terugkomen, zet die in het ‘nu’ en vul je ermee op. Grond jezelf nog eens goed ter stabilisatie van je energie en kom langzaam uit je meditatieve toestand.

Heb je wat gemerkt van deze geluidshealing? Je kunt het effect nog versterken door ook het tweede en derde bovenchakra een healing te geven. Dat kun je eenvoudig doen door bij de geluidshealing van je eerste bovenchakra nog een toon hoger je klank te intoneren. En vervolgens nog een toon hoger voor je derde bovenchakra. Hetzelfde kun je doen voor je benedenchakra’s maar dan moet je iedere keer een toon lager gaan.

Meer informatie over de betekenis van de benedenchakra’s kun je vinden in ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’ van Pierjasi, hoofdstuk 12.

► Naar volgende oefening: 27 Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau
► Naar vorige oefening: 25 Zuivering van de Tan Tiën (oefening)
► Terug naar Mijlpaal 3
 Naar de start van de Pelgrimstocht innerlijk licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *