24 Het temmen van de draak (oefening)

Soms zijn er krachten werkzaam uit ons onderbewustzijn waar we last van hebben, maar waar we weinig greep op hebben. Die krachten kunnen zich uiten in irrationele neigingen tot agressie, angst, verdriet of andere emoties. Irrationeel omdat ze niet in verhouding staan met wat er daadwerkelijk in ons leven gebeurt. In de volgende oefening gaan we deze krachten uit ons onderbewustzijn die de kop opsteken, op een wat speelse manier, voorstellen als een draak. Een draak waar we contact mee kunnen maken, kunnen ontdekken waar die mee te maken heeft en die we tot rust kunnen brengen, temmen dus.


Draak

(bron plaatje: Pixabay)

Gesproken meditatieve oefening:

1. Start
Grond jezelf door wortels te visualiseren die van je voeten en stuit naar het centrum van de aarde lopen.
Laat daarna aarde- en kosmische energie door je heen stromen. Visualiseer daarbij een roos (of een vlam) voor je en laat alle vrijkomende storingen daarin gaan. Blaas dan deze roos op (laten ontploffen!).

2. Hoofd zuiveren
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zet er de datum van vandaag op en je naam. Stuur vreemde energie vriendelijk maar dringend niet alleen uit je kamertje, maar uit je hele aura.
Ga lekker zitten in je kamertje, kijk naar buiten en stel je een scherm voor. Grond dat scherm en maak het schoon, zo zuiver je je vermogen tot innerlijk zien van het zesde chakra.

3. Hartchakra activeren
Richt je op je hartchakra, een denkbeeldig rondje op je borstbeen circa 12 centimeter onder het kuiltje van je hals. Stel je voor dat dit licht uitstraalt, daarmee activeer je dit chakra. Een heel prettig licht dat van diep uit je hartchakra komt. Dieper in je hartchakra kun je je een lichtpunt voorstellen, dat het licht van je innerlijk zelf weerspiegelt. Laat een lichtstraal hieruit komen die door het centrum van je hartchakra naar voren straalt. Deze straal heeft een bijzondere healingkracht, die is voor deze oefening nodig.

4. Een draak voorstellen
Stel je de krachten vanuit je onderbewustzijn waar je last van hebt, voor als een draak. Het kan zijn dat niet het beeld van een draak verschijnt maar een ander figuur, dat kan ook.

5. Contact maken met de draak
Zeg innerlijk ‘hallo’ tegen de draak en kijk of je een antwoord krijgt, bijvoorbeeld een gevoelssensatie of een verandering in het beeld van de draak. Probeer de draak met je hand in gedachten aan te raken. Als je dat doet kan je voelen welke emotie in de draak zit. Als de draak agressief is, stel je je voor dat je een magische bundel bij je hebt met heerlijke lichtende brokjes. Geef de draak een paar brokjes zodat deze wat milder gestemd wordt. Probeer hem opnieuw aan te raken. Herhaal dit eventueel.

6. Temmen van de draak
Laat nu de lichtbundel van uit je hart naar de draak gaan, de lichtbundel met in  het midden een lichtstraal vanuit je innerlijk lichtpunt. Alles wat niet in balans is met deze lichtstraal, die te maken heeft met je ware essentie, zal deze harmoniseren. Zet tegelijkertijd de draak in het ‘nu’ (datum erop projecteren) en zet er je naam op. De draak zal waarschijnlijk wat veranderen en misschien zelfs een heel ander figuur worden of geheel of gedeeltelijk oplossen. Herhaal dit zo nodig. Visualiseer een roos tussen jouw en de draak en blaas die op zodat je aura weer helemaal schoon wordt. Laat dan alle beelden oplossen. Bedenk nog even wat de essentie van de draak voor jou is. Voel hoe het rustiger in je is geworden.

7. Afronden
Visualiseer een zonnetje een eindje boven je hoofd met een magneetje erin met je naam erop. Stel je voor dat dat magneetje al jouw energie aantrekt die elders in allerlei activiteiten is blijven hangen. Zet daarna dat zonnetje in het ’nu’, laat het stralen en vul je op met de energie ervan. Grond jezelf en kom rustig uit je meditatieve toestand. Hoe voel je je?  Kun je verschil merken met het begin van deze oefening?

Als je door deze oefening bewuster wordt welke krachten in je werken vanuit je onderbewustzijn, kan dat helpen er beter mee om te gaan. Als na verloop van dagen of weken nog onopgeloste krachten uit je onderbewustzijn weer verder doorwerken in je dagbewustzijn kun je deze oefening herhalen. Zo kun je iedere keer de balans herstellen in een proces van verwerking van diepe, onderliggende, vervelende neigingen in je leven.

► Naar volgende oefening: 25 Het zuiveren van de Tan Tiën
► Terug naar Mijlpaal 3 Pelgrimstocht Innerlijk Licht
► Naar vorige oefening: 23 Oplossen van een energiekoord
► Naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *