Nieuwsbrief KoendalinieNetwerk februari 2021

Hallo lezer(es) van deze nieuwsbrief

Fantastisch dat we toch weer een winter met sneeuw hebben gelregen. Buiten is het koud, maar op het moment dat ik dit schijf, is het wel zonnig. Het geeft me bijna een gevoel van wintersport als ik door de sneeuw in het bos loop en de zon zie schitteren op de sneeuwkristallen. Dan is ook de sprankelende energie te voelen die de kristallen uitstralen.

Ook op spiritueel gebied zijn we bij het KoendalinieNetwerk actief geweest en hebben een aura-reading en meditatie gedaan over gebed. We wilden wel eens weten of het aannemen van en gebedshouding onze energie beïnvloedde, net als een mudra (vingerhouding) dat doet. Het resultaat was verrassend voor ons. Je kunt het lezen op de onderstaande link (Y11).

En dan nog iets anders voor mensen met lage rugpijn of ongemak bij de onderste wervels of het bekken. We hebben op basis van een mudra een healing ontworpen (Y10) voor dat gebied die in ieder geval voor een paar mensen prettig was en bij hen de pijn nagenoeg oploste. Misschien leuk om eens te proberen!

 

Y11 De energie ervaren van een gebedshouding

Pierjasi en Brigid

Sommige mudra’s lijken erg veel op gebedshoudingen. Zoals de venusmudra die lijkt op de klassieke gebedshouding met gevouwen handen. Of de Indiase namasté houding die lijkt op een gebedshouding die ook in het Christendom gebruikt wordt.  Of de jnana-mudra (wijsheidsmudra) die door yogi’s veel gebruikt wordt.

Van een aantal mudra’s zijn verslagen van aura-readingen te vinden op deze website. Daarin wordt zichtbaar dat een mudra ons energielichaam op bepaalde manieren activeert, vooral het etherische energielichaam. Om na te gaan of dit ook bij een gebedshouding het geval is zijn we op onderzoek uitgegaan. We hebben de klassieke gebedshouding met gevouwen handen onderzocht (zie figuur 1).

Figuur 1: Klassieke gebedshouding

Eerst heb ik (Pierjasi) een aura-reading gegeven aan Brigid als die de gebedshouding van figuur 1 aannam. Daarna zijn we een gebedsmeditatie gaan doen die hier stap voor stap beschreven wordt. Tot slot hebben we ook naar andere gebedshoudingen geleken. Daar wordt kort verslag van gedaan. Al met al is dit bedoeld als stimulans om zelf op onderzoek uit te gaan naar de zeer interessante energetische dimensie van het gebed.

———————————————————————————————————————————

 

Y10 Healing lendenwervels

Soms kun je last hebben van lage rugpijn, wat best storend kan zijn  omdat je zowel zittend, liggend,  staand als lopend daar last van kunt hebben. Remedies liggen niet altijd voor de hand en je kunt er daardoor lang last van hebben. De onderstaande healingmeditatie met behulp van een mudra (zie figuur 1) is gericht op de lendenwervels en het bekken.

Figuur 1: Mudra Lendenwervels

Ze kan de doorstroming in de lendenen en het bekken stimuleren en pijn in dat gebied verminderen. Die stimulatie met een mudra werkt via het etherische energielichaam direct door naar het fysieke lichaam. Misschien is deze krachtige healingmeditatie iets voor jou om te proberen. Hieronder staan de stappen uit deze healingmeditatie. De mudra is ontleend aan het boek ‘Mudra’s, gezondheid in onze handen’ van Kim da Silva.  De healingmeditatie is op basis daarvan ontwikkeld.

 

Eigen ervaringen?

Mocht je zelf ervaringen hebben met een leuke en effectieve oefening voor healing van het etherische energielichaam, dan hoor ik dat graag! Mail dan naar contact

Hartelijke groet, Pierre van Eijl

KoendalinieNetwerk