Tussenstap van 8 naar 9: De uitstralende krachten ervaren van de gevoels- en de verstandsziel

(Under construction)


Lees- meditatietijd 20 minuten


Dit is een meditatie om de uitstralende krachten van de gevoels- en de verstandsziel te ervaren. In ons hebben wij energielichamen met diep van binnen de zielenkernen. Ieder energielichaam heeft een zielekern die dat energielichaam belevendigt. Een voorbeeld van een zielekern staat in figuur 1. Dat is de gevoelsziel, zielekern van het emotioneel energielichaam.

Figuur 1: Plaats van de bol van de gevoelsziel

We hebben zeven energielichamen en we gaan in de volgende meditatie eerst in op het emotionele energielichaam dat veel te maken heeft met onze persoonlijkheid en ons gevoelsleven. Daarna stemmen we ons af op de zielekern van ons mentale energielichamen belangrijk voor het denken en ons gedachteleven. In het boek ‘Tocht van de Ziel‘ is meer informatie te vinden over de energielichamen in relatie tot hun zielekernen.

We beginnen met drie zuiveringsstappen (1, 2 en 3), daarna twee activeringsstappen (4 en 5) en dan twee afstemmingsstappen gericht op achtereenvolgens de gevoelsziel en de verstandsziel (6 en 7) en tot slot een afrondingsstap (8).

Gesproken meditatie: Drie zuiveringsstappen

1 Gronden

Zorg dat je lekker zit met je voeten plat op de grond. Laat denkbeeldige wortels groeien vanaf je voeten en je stuit naar het lichtende, bolvormige centrum van de aarde (zie figuur 2).

Figuur 2: Gronden

Maak daar je wortels op je eigen manier aan vast. Zet er je naam en de datum van vandaag (het ‘nu’) in. Doe dat ook met de wortels zelf en met de aanhechtingsplekken bij je voeten en je stuit. Vaak voel je dan dat je steviger zit op je stoel, je bent dan beter gegrond.

2 Hoofd zuiveren

Richt je op het centrum van je hoofd. Stel je daar een klein kamertje voor, zeg daar een paar keer ‘hallo’ en kijk of daar bezoek is (zie figuur 3).

Figuur 3: Kamertje voorstellen in het centrum van je hoofd

Misschien zie je figuren of wolkjes verschijnen. Vraag al het bezoek vriendelijk, maar dringend je kamertje te verlaten. Herhaal dat zo nodig een paar keer. Zorg dat het ‘bezoek’ meer dan een meter van je vandaan gaat, zodat het uit je energiesysteem gaat en je meer rust en helderheid krijgt in je hoofd. Zet daarna het kamertje in het ‘nu’ en zet er je naam op. Vaak voelt het daarna helderder in je hoofd.

3 Aarde-energie en kosmische energie laten stromen

Laat aarde energie binnenkomen door je voetchakra’s, rondjes onder je voet die je in gedachten open kunt draaien. Dit versterkt je gronding, zodat je niet wegzweeft bij deze meditatie. Laat ook kosmische energie binnenkomen via je kruin. Zet je naam op je kruin en de datum van vandaag. Laat de kosmische energie doorstromen naar je stuit (zie figuur 4).

Figuur 4: Aarde- en kosmische energie

Meng die energie met de aarde-energie. Kies een mengverhouding waarbij het prettig voelt voor je. Laat die gemengde energie door je heen stromen, dat bevordert een meditatieve toestand. Je kunt de energie ook als fonteintjes uit je handchakra’s (midden in de palmen van je handen) laten komen en uit je kruin. Dat versterkt het zuiverende effect van de energiestroom. Er kunnen dan wat wolkjes van storingen vrijkomen. Stel je een vlammetje voor (zie figuur 5) op de rand van je aura (een armlengte afstand voor je), stuur de wolkjes daarnaar toe en laat die verbranden op je uitademing.

Figuur 5: Vlammetje

Gesproken meditatie: Twee activeringsstappen

4 Activeer je hartchakra

Activering van je hartchakra is belangrijk om toegang te krijgen tot de hogere energieën in je en bewust contact te maken met de energie van je ziel. Je hartchakra zit voor bij je borstbeen, 12 – 14 cm onder het kuiltje van je hals en loopt van binnen door tot aan je rug. Stel je de voorkant als een rondje voor. Laat daar een bundel van prettig licht van liefde en harmonie uitkomen (zie figuur 6).

Figuur 6: Activering hartchakra

Laat dat licht steeds iets dieper uit dat chakra komen, zodat het hele chakra tot aan je rug lichtend wordt. Zet je naam in het hartchakra. Misschien heb je mensen in je hart gesloten, laat die zitten. Mensen die je daar niet wilt hebben, stuur je weg. Zet de datum van vandaag in het hartchakra, zodat de energie ervan up-to-date wordt.

5 Activeren van je kundalini-energie

Bij een zielemeditatie is het prettig als de energielichamen geactiveerd zijn. Daar kan de kundalini-energie mee helpen. Richt de bundel liefdesenergie vanuit je hartchakra naar je stuit waar een lichtend punt in het uiteinde zit. Als je dat niet ziet kun je het ook visualiseren. Zeg een aantal keren vanuit je hart ‘hallo’ naar dat lichtpunt, zodat het meer geactiveerd wordt. Stel je een driehoekje voor in dat lichtpunt. Een driehoek met de punt naar beneden en er zit een gewonden kanaaltje in die driehoek (zie figuur 7). Aan de bovenkant zitten kanalen waardoor de energie uitstroomt naar je energielichamen.

Figuur 7: Stuitdriehoek met regelknopje

Stel je aan de bovenkant van die driehoek een regelknopje voor en draai dat wat verder open, zodat de kundalini-energie als een prettige energie door heel je energielichaam gaat stromen. Je kunt het knopje nog verder opendraaien, zodat de kundalini-energie als een fontein uit je kruin komt. Ook uit je handpalmen kun je fonteinen laten komen. Als je daarbij je hartchakra actief en open houdt, kan heel subtiele, geestelijke kundalini-energie omlaag stromen en je opvullen. Al die energieën activeren je energielichamen. Er kunnen nu nog meer storingen vrijkomen die je kunt verbranden in je vlammetje op je uitademing.

Gesproken meditatie: Afstemming op gevoels- en verstandsziel en afronding

6 Afstemmen op de gevoelsziel

Stel je in gedachten een plek voor in je hartchakra, halverwege de voor- en achterkant, een lichtende plek. Dat is middenin je borstkas. Dat wordt wel de plek van innerlijk licht genoemd. Laat die plek wat groeien en stel je voor dat vanaf die plek een lichtlijn loopt naar de bovenkant van je aura, een armlengte afstand boven je. Stel je daar het zonnetje van je Hoger Zelf voor (doorsnede circa 12 cm). Maak met die lichtlijn contact met dat zonnetje. Zeg in gedachten een paar keer ‘hallo’ tegen dat zonnetje, zodat energie van dat zonnetje door de lichtlijn naar je plek van innerlijk licht kan stromen. Die dan verder geactiveerd wordt, wat heel prettig aanvoelt.

Nu kun je in die plek van innerlijk licht een lift voorstellen, waar je in kan stappen. Ga met die lift heel langzaam omlaag. Je gaat naar de diepte, naar een bolvormig gebied in je buik: de bol van de gevoelsziel. Steeds verder daal je met dat liftje in jezelf af. Je kunt nog langs nevels komen tot je bij een zacht lichtende bol komt: de zielekern van je emotionele energielichaam (zie figuur 8, hierin staat ook een verticale lichtlijn die de zielenkernen met elkaar verbindt).

Figuur 8: Bewust worden van je gevoelsziel

Dat is een veel dieper niveau dan je energielichaam. Zeg er in gedachten ‘hallo’ tegen en laat je hartenergie ernaar stralen. Die bol kan je zelfs in gedachten aanraken. Dat kan je een bijzonder gevoel geven. Je kunt je voorstellen dat het centrum van die bol een zacht stralend licht geeft, het licht van je godsvonk. In die bol kun je al je ervaringen in je leven terugvinden, ervaringen met een gevoelsmatige kant. Het kan zijn dat er nog donkere plekken in die bol zitten. Van onverwerkte ervaringen en storende herinneringen. Stel je voor dat het licht in het centrum van die bol wat sterker gaat stralen waardoor die hele bol gaat oplichten. Laat dat licht ook naar die donkere plekken gaan en zet er de datum van vandaag in. Het kan zomaar zijn dat die donkere plekken gaan oplossen. Dat geeft meer rust in je ziel. Zo kun je je ziel wat zuiveren.

7 Afstemmen op de verstandsziel

Stel je nu voor dat vanaf het centrum van die gevoelsziel een lichtende lijn omhoog gaat (zie lichtlijn figuur 8). Probeer in gedachten die lichtlijn te volgen, je kunt je er zelfs in verplaatsen. Als je ter hoogte van je hoofd bent gekomen, kun je een tweede wat kleinere bol tegen komen: het centrum van je mentale energielichaam, je verstandsziel (zie figuur 9).

Figuur 9: Plaats van de verstandsziel

Ook die verstandsziel kun je in gedachten aanraken en zo kun je merken dat die met je gedachteleven samenhangt. Misschien zitten er in die bol ook nog donkere plekken van gedachten die niet in overeenstemming zijn met de lichtende kern van die bol waarin de energie van je godsvonk doorstraalt. Laat die hele bol en vooral de donkere plekken doorstralen met dat licht en zet er de datum van vandaag in. Door het stralende licht kan het zomaar zijn dat de donkere plekken oplossen. Die donkere plekken kunnen oude gedachtenkronkels zijn die niet meer bij je passen en niet meer kloppen met wie je nu bent. Dat kan je meer rust geven in je gedachteleven en meer helderheid.

Stel je voor dat er bij die verstandsziel ook een liftje is waar je in kan stappen. En als je dat doet, kun je langzamerhand weer teruggaan naar je hartchakra. Weer naar de realiteit van je energielichamen en je fysieke lichaam. Steeds dichter bij het punt van innerlijk licht. Allerlei storingen die vrijgekomen zijn kun je naar het vlammetje sturen op de rand van je aura en op je uitademing laten verbranden.

Hoe voel je je nu, na het contact met die hele diepe zielenniveaus, de kern van je gevoelsleven en de kern van je gedachteleven? Je ervaringen kun je in je persoonlijk verslag opschrijven, zodat je je meer bewust wordt van je Zoektocht naar je Ziel.

8 Afronding

Visualiseer een zonnetje boven je hoofd met in het midden een magneetje met jouw naam erop. Stel je voor dat wolkjes van jouw energie worden teruggehaald naar jet zonnetje boven je. Gedachtenwolkjes van bijvoorbeeld ‘O, ik moet dat en dat nog doen’,

Zet de datum van vandaag erin, zodat het hele zonnetjes met alle wolkjes weer up-to-date worden. Laat ook de energie van je hartchakra ernaar toe stralen. Met het licht van je hartchakra kan het zonnetje gaan stralen. Jouw stralende energie die helemaal in het nu staat. Laat dat bij je binnen stromen.

Je vult je ermee op, zodat je je weer completer kan voelen. Laat wat blauwe energie naar je kundalinicentrum stromen en zet het regelknopje langzaam weer in de ruststand. Laat die blauwe energie ook in de driehoek stromen, zodat het daar helemaal rustig wordt, zodat dit centrum weer in een normale stand komt. Laat het beeld van de driehoek oplossen en het beeld van het vlammetje. Beweeg je tenen wat en je vingers. Hoe voel je je nu? Is er verschil met het begin van deze meditatie? Is er nog iets anders dat je opvalt? Houd je hand op je buik en als je inademt druk dan met je buik tegen je hand aan. Als je uitademt druk dan met je hand licht tegen je buik. Dit is een prettige manier om uit je meditatieve toestand te komen. Eind van de meditatie.

Persoonlijk verslag

In het WORD-document voor het persoonlijk verslag van je zoektocht naar de ziel, dat je kan downloaden bij stap 1, zit ruimte om je ervaringen met deze meditatie op te schrijven.

Naar stap 9 Contact maken met de gevoelsziel

Terug naar stap 8 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *